makri
«Είναι τόσο συχνός ο έλεγχος για τις στενές επαφές, που η διασπορά του 50+1%, δεν είναι η πλέον πιθανή», δήλωσε η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή - Τι είπε για τα υγειονομικά πρωτόκολλα στα σχολεία

Την πεποίθηση πως θα αυξηθούν τα ποσοστά εμβολιασμών στους μαθητές εξέφρασε η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, τονίζοντας «Συν τω χρόνω, τα ποσοστά θα είναι πολύ μεγαλύτερα».

Μιλώντας σε εκπομπή του mega, ανέφερε πως τα ποσοστά εμβολιασμού μέχρι στιγμής δεν είναι ενθαρρυντικά, ωστόσο στο μέλλον θα είναι μεγαλύτερα, «χωρίς να αισιοδοξώ ότι θα φτάσουν τα ποσοστά εμβολιασμού των εκπαιδευτικών ή των ενηλίκων», πρόσθεσε.

Όσον αφορά στα υγειονομικά πρωτόκολλα με τα οποία θα ανοίξουν τα σχολεία, η υφυπουργός τόνισε ότι αυτά συντάχθηκαν από κοινού με τους ειδικούς.

«Τα παιδιά που είναι ασυμπτωματικά θα εντοπιστούν με το self test. Εν συνεχεία, είναι τόσο συχνός ο έλεγχος για τις στενές επαφές, που η διασπορά του 50+1%, δεν είναι η πλέον πιθανή. Αν τηρηθούν τα πρωτοκόλλα και οι οδηγίες που έδωσαν οι ειδικοί, το 50+1% σε μια τάξη δεν θα νοσήσει» επεσήμανε. 

«Η επαναφορά στην δια ζώσης διδασκαλία δεν επιβαρύνει την δημόσια υγεία» πρόσθεσε, κάνοντας λόγο ότι αν κάτι δραματικά επιδημιολογικά αλλάξει «προφανώς θα διαφοροποιηθούν τα πρωτόκολλα».

Δείτε το βίντεο
 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 13/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Κρούσμα μηνιγγίτιδας σε σχολείο της Αθήνας
«Delivery στο προαύλιο»: Το φαινόμενο στα σχολεία που προβληματίζει την εκπαιδευτική κοινότητα
Η αύξηση των παραγγελιών φαγητού εκτός κυλικείου εγείρει θέματα ασφάλειας, υγιεινής και ισότητας στους σχολικούς χώρους
«Delivery στο προαύλιο»: Το φαινόμενο στα σχολεία που προβληματίζει την εκπαιδευτική κοινότητα
PANEPISTIMIO PATRON
Παν. Πατρών: Ειδική εκδήλωση «Γεωπολιτικές Εξελίξεις Ελληνικού Ενδιαφέροντος-Προκλήσεις και Προοπτικές»
Η εκδήλωση γίνεται με τη συμμετοχή του κ. Ε. Βενιζέλου και της κ. Ν. Μπακογιάννη (Αίθ. Τελετών Πανεπιστημίου Πατρών, Τετάρτη 22/10, 6μμ.)
Παν. Πατρών: Ειδική εκδήλωση «Γεωπολιτικές Εξελίξεις Ελληνικού Ενδιαφέροντος-Προκλήσεις και Προοπτικές»