Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Οικονόμου είπε ότι όταν ολοκληρωθεί η εκπαίδευση που απαιτείται και η στελέχωση αφού υπάρχει ιδιαιτερότητα στον τομέα αυτό, θα κάνει την δουλειά για την οποία ιδρύθηκε

Τη διαφήμισαν, της έραψαν στολές, κατέστειλαν βίαια τις διαδηλώσεις εναντίον της, ξεκίνησαν τις προσλήψεις, αλλά εντέλει το νέο ακαδημαϊκό έτος θα ξεκινήσει χωρίς την πολυσυζητημένη Πανεπιστημιακή Αστυνομία,  η είσοδος της οποίας στα ΑΕΙ φαίνεται πως "παγώνει" και μετατίθεται για το ερχόμενο έτος -και βλέπουμε.

oppi.jpg

Η περιπέτεια του νέου "θεσμού" φαίνεται να ακολουθεί σιωπηλά την τύχη του εκ των εμπνευστών της Μιχάλη Χρυσοχοϊδη. Αφού έκανε μπόλικη φασαρία,  αποκαθηλώθηκε.

Είναι ενδεικτικό ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ουσιαστικά επιβεβαίωσε σήμερα κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης,  ρεπορτάζ της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ ότι η Πανεπιστημιακή Αστυνομία οδεύει για μια ακόμα φορά στις καλένδες:

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Οικονόμου είπε ότι όταν ολοκληρωθεί η εκπαίδευση που απαιτείται και η στελέχωση αφού υπάρχει ιδιαιτερότητα στον τομέα αυτό, θα κάνει την δουλειά για την οποία ιδρύθηκε.

"Αντιλαμβάνονται όλοι την ιδιαιτερότητα που υπάρχει και την πολύ καλή εκπαίδευση που πρέπει να έχουν σε διάφορες πτυχές όσοι άνθρωποι κληθούν να εκτελέσουν αυτό το ρόλο", είπε χαρακτηριστικά. 

Να σημειωθεί ότι ο ίδιος άνθρωπος τον περασμένο Μάϊο, όταν είχαν πρωτοκυκλοφορήσει οι πληροφορίες περί παγώματος της Π.Α, το είχε διαψεύψει: «Οι διαδικασίες τρέχουν κανονικά και τη Δευτέρα βγαίνει η προκήρυξη», ανέφερε και τόνισε ότι δεν προβλέπεται καμία αναστολή στη διαδικασία για τη φύλαξη των πανεπιστημίων", είχε πει τότε.

Προφανώς στην κυβέρνηση δεν έχουν κανένα πρόβλημα να λένε άλλα πράγματα το Μάϊο κι άλλα τον Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που κυκλοφορούν, ο λόγος για το "πάγωμα" της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας επισήμως έχει να κάνει με τις διαδικασίες των ενστάσεων προσώπων που δεν επελέγησαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας, με τις προσφυγές που έχουν κατατεθεί, με την εκπαίδευσή τους  και την ανεπαρκή υλοποίηση των απαραίτητων υποδομών στα πανεπιστημιακά ιδρύματα μέχρι σήμερα. Επισήμως αυτά, γιατί στην πραγματικότητα η απόφαση έχει περισσότερο να κάνει με την πολιτική συγκυρία, κατά την οποία η κυβέρνηση στριμωγμένη από όλες τις πλευρές, θέλει πάσει θυσία να αποφύγει να ανοίξει και νέο μέτωπο στην Παιδεία, αφού ήδη θα έχει να απολογείται για τις αναμενόμενες περιπέτειες με τον κορονοϊό στα σχολεία και τις ακατανόητες αποφάσεις της κ.Κεραμέως (η οποία μάλιστα σήμερα απείλησε με απουσίες όσους γονείς φοβηθούν να στείλουν τα παιδιά σχολείο λόγω κρουσμάτων!) να μην κλείνουν τμήματα αν δεν εκδηλωθούν κρούσματα στο 50%+1 των μαθητών...

Τα αποτελέσματα 

Να σημειωθεί ότι μετά από την προηγούμενη πληροφορία για "πάγωμα", η κυβέρνηση είχε τρέξει το διαγωνισμό πρόσληψης και τα ονόματα όσων πληρούν τα προσόντα της προκήρυξης για την πρόσληψη των 400 ειδικών φρουρών που θα κληθούν να στελεχώσουν το σώμα της Πανεπιστημιακής αστυνομίας στα ΑΕΙ είχαν ανακοινωθεί τον Ιούλιο. Στα αποτελέσματα περιλαμβάνονται όλα τα ονόματα όσων πληρούν τα προσόντα πρόσληψης κατά φθίνουσα σειρά βάσει των μορίων που συγκεντρώνουν. Με τον πίνακα που θα αναρτηθεί μετά τις ενστάσεις οι 400 πρώτοι είναι αυτοί που θα διοριστούν στο σώμα της Πανεπιστημιακής αστυνομίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ενδιαφέρον τους για την συγκεκριμένη προκήρυξη και τις 400 θέσεις ειδικών φρουρών εκδήλωσαν συνολικά 4.697 άτομα.

Υπενθυμίζουμε ακόμα ότι, σύμφωνα με την προκήρυξη, υπάρχει η δυνατότητα πρόσληψης επιπλέον εξακοσίων (600) από τη λίστα επιλαχόντων, αν και όταν παραστεί ανάγκη εντός εννέα (9) μηνών από την πρόσληψη των αρχικώς επιτυχόντων.

Μετά την δημοσιοποίηση των πινάκων υποβλήθηκε μεγάλος αριθμός ενστάσεων, οι αποφάσεις επί των οποίων  ακόμη εκκρεμούν οι αποφάσεις στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Στην περίπτωση που αποφανθεί το ΣτΕ, οι προσληφθέντες θα μπουν στις αστυνομικές σχολές για την βασική τους εκπαίδευση, η διάρκεια της οποίας συμπτύχθηκε στους τέσσερις από τους έξι μήνες.

Έτσι το νέο πιθανό χρονοδιάγραμμα  εγκατάστασης της Ομάδας Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, αναφορικά με το χρονικό διάστημα, τοποθετείται στην Άνοιξη του 2022, αλλά όπως όλοι γνωρίζουμε στη χώρα που ζούμε, όλα θα εξαρτηθούν τελικά από την πολιτική συγκυρία της περιόδου...

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τα αφόρητα SMS πίεσης του μετρ του Αχίλλειον στη Γεωργία Μπίτα

Νέες Προσλήψεις στο Ίδρυμα Ωνάση και στην στέγη Γραμμάτων και τεχνών

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η 1η ΕΤΗΣΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ Εκπαιδευτικών στον ΑΥΤΙΣΜΟ στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Δήμοι: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ για 90 μόρια

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

Εξετάσεις πιστοποίησης Β2 επιπέδου ΤΠΕ: Πλήρης οδηγός εκπαιδευτικού
Το alfavita.gr ετοίμασε έναν χρήσιμο οδηγό για τις για ψηφιακές εξετάσεις που θα λάβουν χώρα σε Κέντρα Πιστοποίησης (ΚΕ.ΠΙΣ.) σε όλη την Ελλάδα -...
Εξετάσεις πιστοποίησης Β2 επιπέδου ΤΠΕ: Πλήρης οδηγός εκπαιδευτικού
Πανελλήνιες 2021: Ποιες είναι οι φετινές «κομβικές» αλλαγές
Πανελλήνιες 2022: Με ποια κριτήρια η ύλη αντί να παραμείνει στα ίδια επίπεδα προ-κορονοϊού τελικά αυξήθηκε;
Κραυγές αγωνίας για την εξεταστέα ύλη στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις
Πανελλήνιες 2022: Με ποια κριτήρια η ύλη αντί να παραμείνει στα ίδια επίπεδα προ-κορονοϊού τελικά αυξήθηκε;
kerameos-vouli
Voucher 200€ σε εκπαιδευτικούς και ΕΕΠ-ΕΒΠ: Τι προβλέπει η τροπολογία
Αναλυτικά η τροπολογία για τη χορήγηση voucher 200€ σε εκπαιδευτικούς και τα μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ - Ρύθμιση και για το μηχανογραφικό των πανελλαδικών 2022
Voucher 200€ σε εκπαιδευτικούς και ΕΕΠ-ΕΒΠ: Τι προβλέπει η τροπολογία