Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
kerameos
SOOC | Sotiris Dimitropoulos
«Πάμε σε νέο μοντέλο, πλέον δεν μιλάμε για οριζόντιο κλείσιμο τάξεων - Απόλυτη προτεραιότητα να λειτουργήσουν όλες οι εκπαιδευτικές δομές δια ζώσης», υπογραμμίζει η Νίκη Κεραμέως

«Πάμε σε νέο μοντέλο, δεν μιλάμε για οριζόντιο κλείσιμο τάξεων». Αυτό υπογράμμισε μεταξύ άλλων η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA, το βράδυ της Δευτέρας, για το άνοιγμα των σχολείων.

Η ίδια τόνισε ότι «απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να λειτουργήσουν όλες οι εκπαιδευτικές δομές δια ζώσης», ενώ επισήμανε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η συζήτηση με τους ειδικούς για το πρωτόκολλο με βάση το οποίο θα γίνει η επιστροφή στις τάξεις.

«Πάμε σε νέο μοντέλο, πλέον δεν μιλάμε για οριζόντιο κλείσιμο τάξεων, γιατί τα δεδομένα έχουν αλλάξει. Πέρυσι δεν είχαμε τον εμβολιασμό, φέτος τον έχουμε», σημείωσε χαρακτηριστικά η κ. Κεραμέως και συνέχισε: «Άρα αυτό που πέρυσι θέλαμε να θωρακίσουμε την κοινότητα από το ενδεχόμενο διασποράς από το μαθητή στο σπίτι του, πλέον δεν ισχύει στον ίδιο βαθμό γιατί ο πατέρας του παιδιού, η μητέρα, ο παππούς, η γιαγιά είτε είναι εμβολιασμένος είτε μπορεί να εμβολιαστεί δωρεάν από το κράτος. Άρα η λογική αλλάζει. Πάμε σε ένα μοντέλο που τα σχολεία μας παραμένουν ανοιχτά και αυξάνουμε πολύ το τεστ. Και εργαστηριακά τεστ για τα παιδιά σε περίπτωση κρούσματος».

Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής

Για τις σφοδρές αντιδράσεις και τους περισσότερους από 35.000 υποψηφίους που μένουν εκτός τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, λόγω Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, η Νίκη Κεραμέως ισχυρίστηκε ότι «αναβαθμίστηκε το κύρος των σπουδών και τα πανεπιστήμια απέκτησαν για πρώτη φορά λόγο στα κριτήρια εισαγωγής».

Επιπλέον η υπουργός Παιδείας είπε: «Δόθηκε επιτέλους έμφαση στην κατάρτιση, στα Δημόσια ΙΕΚ. Αυτή είναι η εναλλακτική».

Θεοδωρίδου: Το κουδούνι χτυπάει για εμβολιασμό παιδιών

Υπενθυμίζεται ότι κατά την ενημέρωση της Δευτέρας για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τη νόσο COVID-19, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, υπογράμμισε ότι «άμεσα το κουδούνι χτυπάει για τον εμβολιασμό των παιδιών και εφήβων και ας ελπίσουμε και των μεγαλύτερων».

«Τα παιδιά και οι έφηβοι θεωρούνται σημαντικό μέρος των εμβολιαστικών προγραμμάτων για την αντιμετώπιση της πανδημίας», τόνισε επίσης η Μαρία Θεοδωρίδου. «Παρά το γεγονός ότι η νόσηση είναι σπάνια στα παιδιά, ωστόσο υπάρχουν σοβαροί λόγοι που αποφασίστηκε ο εμβολιασμός των παιδιών», είπε ακόμα.

Επανέλαβε ότι ο εμβολιασμός των παιδιών 12-17 ετών συστήνεται για την προστασία του παιδιού, τη θωράκισή του, ώστε να επανέλθει στο σχολείο, για τη μείωση της διασποράς του ιού, καθώς και ότι ο εμβολιασμός μειώνει την πιθανότητα μεταλλάξεων.

«Ίσως ο εμβολιασμός των παιδιών να παρακινήσει και μεγαλύτερα άτομα να εμβολιαστούν», επισήμανε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ποια σχολεία θα είναι κλειστά την Παρασκευή -Τι γίνεται με τα self tests στα ανοικτά σχολεία

ΕΦΚΑ: Έρχονται 700 νέες μόνιμες προσλήψεις με 7.000 ευρώ το μήνα

Νέο ΜΗΤΡΩΟ επιμελητών Βρεφών, Νηπίων, Παιδιών - Χιλιάδες οι προσλήψεις

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η 1η ΕΤΗΣΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ Εκπαιδευτικών στον ΑΥΤΙΣΜΟ στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Δήμοι: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ για 90 μόρια

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

καθηγητές τηλεκπαίδευση τάξη
Εκπαιδευτικοί: Καμία δίωξη για μη διενέργεια τηλεκπαίδευσης
Η ΔΙΔΕ Ηρακλείου να ανακαλέσει τη γραπτή εντολή προς τους διευθυντές των σχολείων «να γίνουν καταδότες των συναδέλφων τους», απαιτούν εκπαιδευτικοί...
Εκπαιδευτικοί: Καμία δίωξη για μη διενέργεια τηλεκπαίδευσης