Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
maria theodoridou
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / INTIME NEWS
«Άμεσα το κουδούνι χτυπάει για τον εμβολιασμό των παιδιών και εφήβων και ας ελπίσουμε και των μεγαλύτερων», σημείωσε η Μαρία Θεοδωρίδου για το άνοιγμα των σχολείων και τα εμβόλια ενάντια στον κορονοϊό

Ιδιαίτερη αναφορά στο άνοιγμα των σχολείων και τον εμβολιασμό των μαθητών ηλικίας 12-17 ετών πραγματοποίησε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, κατά την ενημέρωση της Δευτέρας για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τη νόσο COVID-19. «Άμεσα το κουδούνι χτυπάει για τον εμβολιασμό των παιδιών και εφήβων και ας ελπίσουμε και των μεγαλύτερων», τόνισε η ίδια.

Η κ. Θεοδωρίδου τόνισε ότι είναι εύλογη η ανησυχία για τη νέα σχολική χρονιά, ενώ έκανε λόγο για σημαντικές διαφορές μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης χρονιάς με κορονοϊό. Ενώ την πρώτη τα μέσα προστασίας από τη νόσο ήταν η μόνη ασπίδα πρόληψης, η δεύτερη χρονιά χαρακτηρίζεται από μια μεγάλη υγειονομική μεταβολή με τη μετάλλαξη της COVID-19 και την υπερμετάδοση, ενώ ταυτόχρονα υπάρχει και το «όπλο» του εμβολίου.

Η κ. Θεοδωρίδου αναφέρθηκε επίσης σε μελέτες και έρευνες για τη μόλυνση των μαθητών και εφήβων κάτω των 17 ετών από κορονοϊό, σημειώνοντας ότι οι μολύνσεις σημείωσαν πολύ μεγάλη αύξηση το τελευταίο διάστημα.

«Τα παιδιά και οι έφηβοι θεωρούνται σημαντικό μέρος των εμβολιαστικών προγραμμάτων για την αντιμετώπιση της πανδημίας», τόνισε επίσης η Μαρία Θεοδωρίδου. «Παρά το γεγονός ότι η νόσηση είναι σπάνια στα παιδιά, ωστόσο υπάρχουν σοβαροί λόγοι που αποφασίστηκε ο εμβολιασμός των παιδιών», είπε ακόμα.

Επανέλαβε ότι ο εμβολιασμός των παιδιών 12-17 ετών συστήνεται για την προστασία του παιδιού, τη θωράκισή του, ώστε να επανέλθει στο σχολείο, για τη μείωση της διασποράς του ιού, καθώς και ότι ο εμβολιασμός μειώνει την πιθανότητα μεταλλάξεων.

Η κ. Θεοδωρίδου σημείωσε, επίσης, ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή και με σπάνιες ανεπιθύμητες ενέργειες και αναφέρθηκε τις ψυχολογικές επιπτώσεις των παιδιών και την επιβάρυνση στην υγεία τους που έχουν οι καραντίνες στα παιδιά.

«Ίσως ο εμβολιασμός των παιδιών να παρακινήσει και μεγαλύτερα άτομα να εμβολιαστούν», επισήμανε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Μίλησε επίσης για την τρίτη δόση του εμβολίου άτομα σε ανοσοκαταστολή και άνω των 60 ετών, σύμφωνα με μελέτες. Όλα τα επιστημονικά δεδομένα, είπε ,θα εξεταστούν ώστε να ληφθούν οι αποφάσεις για την τρίτη δόση.

https://www.facebook.com/alfavita.gr/videos/562084761807817

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ποια σχολεία θα είναι κλειστά την Παρασκευή -Τι γίνεται με τα self tests στα ανοικτά σχολεία

ΕΦΚΑ: Έρχονται 700 νέες μόνιμες προσλήψεις με 7.000 ευρώ το μήνα

Νέο ΜΗΤΡΩΟ επιμελητών Βρεφών, Νηπίων, Παιδιών - Χιλιάδες οι προσλήψεις

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η 1η ΕΤΗΣΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ Εκπαιδευτικών στον ΑΥΤΙΣΜΟ στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Δήμοι: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ για 90 μόρια

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

Να σταματήσει ο διασυρμός του ΟΠΑ ζητούν πάνω από 100 μέλη ΔΕΠ
«Σε καμία περίπτωση οι καταγγελίες που διερευνώνται από τη δικαιοσύνη δεν μπορούν να δικαιολογήσουν πράξεις βίας και βανδαλισμούς εντός του Ιδρύματος...
Να σταματήσει ο διασυρμός του ΟΠΑ ζητούν πάνω από 100 μέλη ΔΕΠ
καθηγητές τηλεκπαίδευση τάξη
Εκπαιδευτικοί: Καμία δίωξη για μη διενέργεια τηλεκπαίδευσης
Η ΔΙΔΕ Ηρακλείου να ανακαλέσει τη γραπτή εντολή προς τους διευθυντές των σχολείων «να γίνουν καταδότες των συναδέλφων τους», απαιτούν εκπαιδευτικοί...
Εκπαιδευτικοί: Καμία δίωξη για μη διενέργεια τηλεκπαίδευσης