maria theodoridou
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / INTIME NEWS
«Άμεσα το κουδούνι χτυπάει για τον εμβολιασμό των παιδιών και εφήβων και ας ελπίσουμε και των μεγαλύτερων», σημείωσε η Μαρία Θεοδωρίδου για το άνοιγμα των σχολείων και τα εμβόλια ενάντια στον κορονοϊό

Ιδιαίτερη αναφορά στο άνοιγμα των σχολείων και τον εμβολιασμό των μαθητών ηλικίας 12-17 ετών πραγματοποίησε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, κατά την ενημέρωση της Δευτέρας για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τη νόσο COVID-19. «Άμεσα το κουδούνι χτυπάει για τον εμβολιασμό των παιδιών και εφήβων και ας ελπίσουμε και των μεγαλύτερων», τόνισε η ίδια.

Η κ. Θεοδωρίδου τόνισε ότι είναι εύλογη η ανησυχία για τη νέα σχολική χρονιά, ενώ έκανε λόγο για σημαντικές διαφορές μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης χρονιάς με κορονοϊό. Ενώ την πρώτη τα μέσα προστασίας από τη νόσο ήταν η μόνη ασπίδα πρόληψης, η δεύτερη χρονιά χαρακτηρίζεται από μια μεγάλη υγειονομική μεταβολή με τη μετάλλαξη της COVID-19 και την υπερμετάδοση, ενώ ταυτόχρονα υπάρχει και το «όπλο» του εμβολίου.

Η κ. Θεοδωρίδου αναφέρθηκε επίσης σε μελέτες και έρευνες για τη μόλυνση των μαθητών και εφήβων κάτω των 17 ετών από κορονοϊό, σημειώνοντας ότι οι μολύνσεις σημείωσαν πολύ μεγάλη αύξηση το τελευταίο διάστημα.

«Τα παιδιά και οι έφηβοι θεωρούνται σημαντικό μέρος των εμβολιαστικών προγραμμάτων για την αντιμετώπιση της πανδημίας», τόνισε επίσης η Μαρία Θεοδωρίδου. «Παρά το γεγονός ότι η νόσηση είναι σπάνια στα παιδιά, ωστόσο υπάρχουν σοβαροί λόγοι που αποφασίστηκε ο εμβολιασμός των παιδιών», είπε ακόμα.

Επανέλαβε ότι ο εμβολιασμός των παιδιών 12-17 ετών συστήνεται για την προστασία του παιδιού, τη θωράκισή του, ώστε να επανέλθει στο σχολείο, για τη μείωση της διασποράς του ιού, καθώς και ότι ο εμβολιασμός μειώνει την πιθανότητα μεταλλάξεων.

Η κ. Θεοδωρίδου σημείωσε, επίσης, ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή και με σπάνιες ανεπιθύμητες ενέργειες και αναφέρθηκε τις ψυχολογικές επιπτώσεις των παιδιών και την επιβάρυνση στην υγεία τους που έχουν οι καραντίνες στα παιδιά.

«Ίσως ο εμβολιασμός των παιδιών να παρακινήσει και μεγαλύτερα άτομα να εμβολιαστούν», επισήμανε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Μίλησε επίσης για την τρίτη δόση του εμβολίου άτομα σε ανοσοκαταστολή και άνω των 60 ετών, σύμφωνα με μελέτες. Όλα τα επιστημονικά δεδομένα, είπε ,θα εξεταστούν ώστε να ληφθούν οι αποφάσεις για την τρίτη δόση.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 12/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

polytexneio
Μ-Λ ΚΚΕ: «Οι βίαιες πρακτικές αναρχίας και ΑΡΑΣ, δεν έχουν καμία σχέση με το οργανωμένο φοιτητικό κίνημα»
Για το «ξεκαθάρισμα λογαριασμών» ανάμεσα στην ΑΡΑΣ και την αναρχία κατά την έναρξη του τριήμερου εορτασμού του Πολυτεχνείου
Μ-Λ ΚΚΕ: «Οι βίαιες πρακτικές αναρχίας και ΑΡΑΣ, δεν έχουν καμία σχέση με το οργανωμένο φοιτητικό κίνημα»
epidomata OPEKA plirwmi Avgoustos
409 ευρώ το μήνα για ανασφάλιστους υπερήλικες - Ποιοι τα δικαιούνται
Ο ΟΠΕΚΑ καταβάλλει επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης σε όσους δεν έχουν ασφαλιστικό δικαίωμα για σύνταξη – Τα εισοδηματικά, ηλικιακά και περιουσιακά...
409 ευρώ το μήνα για ανασφάλιστους υπερήλικες - Ποιοι τα δικαιούνται
στεγαση
ΔΟΕ για στέγαση εκπαιδευτικών: Δραματική η κατάσταση - Νέες δράσεις διεκδίκησης
«Η Ομοσπονδία αναδεικνύει την κρίση στέγασης και καλεί σε οργανωμένο αγώνα για αξιοπρεπή διαβίωση και εργασιακά δικαιώματα»
ΔΟΕ για στέγαση εκπαιδευτικών: Δραματική η κατάσταση - Νέες δράσεις διεκδίκησης