maria theodoridou
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / INTIME NEWS
«Άμεσα το κουδούνι χτυπάει για τον εμβολιασμό των παιδιών και εφήβων και ας ελπίσουμε και των μεγαλύτερων», σημείωσε η Μαρία Θεοδωρίδου για το άνοιγμα των σχολείων και τα εμβόλια ενάντια στον κορονοϊό

Ιδιαίτερη αναφορά στο άνοιγμα των σχολείων και τον εμβολιασμό των μαθητών ηλικίας 12-17 ετών πραγματοποίησε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, κατά την ενημέρωση της Δευτέρας για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τη νόσο COVID-19. «Άμεσα το κουδούνι χτυπάει για τον εμβολιασμό των παιδιών και εφήβων και ας ελπίσουμε και των μεγαλύτερων», τόνισε η ίδια.

Η κ. Θεοδωρίδου τόνισε ότι είναι εύλογη η ανησυχία για τη νέα σχολική χρονιά, ενώ έκανε λόγο για σημαντικές διαφορές μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης χρονιάς με κορονοϊό. Ενώ την πρώτη τα μέσα προστασίας από τη νόσο ήταν η μόνη ασπίδα πρόληψης, η δεύτερη χρονιά χαρακτηρίζεται από μια μεγάλη υγειονομική μεταβολή με τη μετάλλαξη της COVID-19 και την υπερμετάδοση, ενώ ταυτόχρονα υπάρχει και το «όπλο» του εμβολίου.

Η κ. Θεοδωρίδου αναφέρθηκε επίσης σε μελέτες και έρευνες για τη μόλυνση των μαθητών και εφήβων κάτω των 17 ετών από κορονοϊό, σημειώνοντας ότι οι μολύνσεις σημείωσαν πολύ μεγάλη αύξηση το τελευταίο διάστημα.

«Τα παιδιά και οι έφηβοι θεωρούνται σημαντικό μέρος των εμβολιαστικών προγραμμάτων για την αντιμετώπιση της πανδημίας», τόνισε επίσης η Μαρία Θεοδωρίδου. «Παρά το γεγονός ότι η νόσηση είναι σπάνια στα παιδιά, ωστόσο υπάρχουν σοβαροί λόγοι που αποφασίστηκε ο εμβολιασμός των παιδιών», είπε ακόμα.

Επανέλαβε ότι ο εμβολιασμός των παιδιών 12-17 ετών συστήνεται για την προστασία του παιδιού, τη θωράκισή του, ώστε να επανέλθει στο σχολείο, για τη μείωση της διασποράς του ιού, καθώς και ότι ο εμβολιασμός μειώνει την πιθανότητα μεταλλάξεων.

Η κ. Θεοδωρίδου σημείωσε, επίσης, ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή και με σπάνιες ανεπιθύμητες ενέργειες και αναφέρθηκε τις ψυχολογικές επιπτώσεις των παιδιών και την επιβάρυνση στην υγεία τους που έχουν οι καραντίνες στα παιδιά.

«Ίσως ο εμβολιασμός των παιδιών να παρακινήσει και μεγαλύτερα άτομα να εμβολιαστούν», επισήμανε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Μίλησε επίσης για την τρίτη δόση του εμβολίου άτομα σε ανοσοκαταστολή και άνω των 60 ετών, σύμφωνα με μελέτες. Όλα τα επιστημονικά δεδομένα, είπε ,θα εξεταστούν ώστε να ληφθούν οι αποφάσεις για την τρίτη δόση.

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Γυναίκα εκπαιδευτικός μπαίνει μέσα σε τάξη σχολείου
ΠΕΣΥΕ: Στο «σκοτάδι» οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης για τις επιμορφώσεις ΙΕΠ και ΙΝΕΔΙΒΙΜ
«Εκπαιδευτικοί επιμορφώνονται σε αντικείμενα που εμείς αγνοούμε» αναφέρει η Πανελλήνια Ένωση Συμβούλων Εκπαίδευσης
ΠΕΣΥΕ: Στο «σκοτάδι» οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης για τις επιμορφώσεις ΙΕΠ και ΙΝΕΔΙΒΙΜ
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Instagram για την Πρωτομαγιά 2026
Μητσοτάκης για Πρωτομαγιά: «Πριν δούμε αν μας το φέρει ο Ακύλας, δείτε τι έχουμε φέρει εμείς για τους εργαζόμενους»
Eurovision και... εργασιακά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο πρωτομαγιάτικο βίντεο για τον απολογισμό έργου
Μητσοτάκης για Πρωτομαγιά: «Πριν δούμε αν μας το φέρει ο Ακύλας, δείτε τι έχουμε φέρει εμείς για τους εργαζόμενους»
Στόχος επιθέσεων δύο πανεπιστημιακοί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Στόχος επιθέσεων πανεπιστημιακοί των ΕΚΠΑ και ΑΠΘ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Στο νοσοκομείο ο αντιπρύτανης του ΑΠΘ – Βανδαλισμοί από τον Ρουβίκωνα στο σπίτι καθηγήτριας του ΕΚΠΑ
Στόχος επιθέσεων πανεπιστημιακοί των ΕΚΠΑ και ΑΠΘ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη