Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Να μην υπάρξει ούτε ένας μαθητής χωρίς παράλληλη στήριξη και σχολικό νοσηλευτή τη νέα σχολική χρονιά απαιτεί η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ)

Η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ) καταγγέλλει το γεγονός πως την ώρα που κορυφώνεται η αγωνία όλων των γονιών για τους όρους με τους οποίους θα ανοίξουν τα σχολεία, η στάση της  κυβέρνησης με την ανοχή πολλών Δημοτικών Αρχών στο κρίσιμο θέμα της καθαριότητας προκλητικά θεσμοθετεί την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων των εργαζομένων στην καθαριότητα. Στην πράξη αυτό σημαίνει σχολεία ακάλυπτα από καθαριότητα για κάποιες ώρες και πρωτόκολλα καθαριότητας μόνο στα χαρτιά, αφού δεν μπορούν να τηρηθούν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με εγκύκλιο του Υπ. Εσωτερικών καλούνται οι Δήμοι, με τα ίδια (περυσινά) κονδύλια, τις ίδιες ανθρωποώρες εργασίας, να προσλάβουν περισσότερες σχολικές καθαρίστριες. Δηλαδή να κόψουν το μισθό των 700 ευρώ σε δύο εργαζόμενους των 300 ευρώ. Να προσθέσουν στο 40% των εργαζόμενων με 3ωρη απασχόληση και άλλους εργαζόμενους με 2ωρη απασχόληση (με μισθό 200 ευρώ). 

Ταυτόχρονα λες και δεν μας φτάνουν τα 4 νομοσχέδια που έφερε το Υπουργείο Παιδείας, έρχεται τώρα με προφορική οδηγία (!!) προς τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης να δηλώσουν τα κενά σε παράλληλες στηρίξεις, ΕΒΠ και σχολικούς νοσηλευτές, ομαδοποιημένα και με τον όρο ο αριθμός τους να μην ξεπερνάει τα 2 άτομα ανά σχολική μονάδα!

«Πρόκειται για εξέλιξη που, αν υλοποιηθεί, θα φέρει βαρύ πλήγμα στις ανάγκες των παιδιών μας», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι γονείς.

Χαρακτηριστικό είναι ότι, αν εφαρμοστεί η συγκεκριμένη οδηγία, οι προσλήψεις των εκπαιδευτικών παράλληλης στήριξης θα μειωθούν σχεδόν στο μισό, ενώ πολλά παιδιά θα μείνουν είτε χωρίς είτε με ελλιπή υποστήριξη και μάλιστα ύστερα από σχεδόν 2 χρόνια τηλεκπαίδευσης και τα κενά που έχουν δημιουργηθεί εξαιτίας της εγκληματικής κυβερνητικής διαχείρισης της πανδημίας!

Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι οι γονείς θα αναγκαστούν και πάλι να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη και να καταφύγουν στη λύση της ιδιωτικής παράλληλης. Λύση βολική και για τη κυβέρνηση, μιας και την απαλλάσσει από τη δική της κρατική ευθύνη για προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού.

Οι γονείς διαμαρτύρονται λέγοντας: «Φτάνει πια! Δεν έχετε δικαίωμα να παίζετε με τις ανάγκες των παιδιών! Να μην εφαρμοστεί σε καμία περιοχή της χώρας η συγκεκριμένη προφορική εντολή!»

Η ΑΣΓΜΕ απαιτεί για κάθε παιδί με ιδιαίτερες μαθησιακές εκπαιδευτικές ανάγκες, πρόβλημα υγείας ή αναπηρία, να προσλαμβάνεται και το απαραίτητο αντίστοιχος προσωπικό της αναγκαίας ειδικότητας (παράλληλη στήριξη, σχολικός νοσηλευτής, ΕΒΠ). Ζητάει επίσης από τους Συλλόγους Γονέων να απαιτήσουν τώρα το προσωπικό που έχει ανάγκη το κάθε σχολείο.

«Ούτε βήμα πίσω από τις ανάγκες των παιδιών μας», καταλήγει η ΑΣΓΜΕ.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βίντεο με τη Γεωργία που «βγαίνει μπροστά» στην κάμερα για τον βιασμό της

Πώς θα πάρεις το άγνωστο Επίδομα 244,35 ευρώ με 3 δικαιολογητικά

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η πρώτη ετήσια Εξειδίκευση Εκπαιδευτικών στον Αυτισμό στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Δήμοι: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ για 90 μόρια

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα