Κυνικός Μητσοτάκης: "Τι πάει να πει όλοι στο Πανεπιστήμιο…"
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME NEWS
Πριν κάμποσο καιρό σε συνέντευξή του o Κυριάκος Μητσοτάκης έλεγε με απίστευτη κυνικότητα: "Τι πάει να πει όλοι στο Πανεπιστήμιο…Δεν είμαστε όλοι ίδιοι…δεν είμαστε όλοι ίσοι…Και δεν πρόκειται να γίνουμε ποτέ…"

Το ότι οι ελίτ της χώρας, αλλά και μεγάλο μέρος του πολιτικού προσωπικού (συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης) στέλνει τα παιδιά του σε ιδιωτικά σχολεία και τα σπουδάζει σε πανάκριβα πανεπιστήμια του εξωτερικού είναι γνωστό.

Για την ιστορία υπενθυμίζουμε ότι πριν από χρόνια σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στον δημοσιογράφο Κώστα Μαρδά, ο κ. Μητσοτάκης έλεγε χαρακτηριστικά:

‘Ήταν συνειδητή επιλογή δικιά μου να φύγω από την Ελλάδα και να σπουδάσω στο εξωτερικό. Δεν πίστευα ότι εύκολα θα μπορούσα να διακριθώ στην Ελλάδα. Δεν το συζήτησα ούτε στιγμή ότι δεν θα πήγαινα στο Χάρβαρντ, άπαξ και με είχαν δεχτεί. Πέρασα τα 4 χρόνια στην Αμερική, αποφοίτησα αριστούχος από το Χάρβαρντ, σε απάντηση κάποιων ότι μπήκα με μέσο. Και τους είπα ότι σημασία δεν έχει πώς μπαίνει κανείς, αλλά πως βγαίνει…”

Ωστόσο μόνο σε μια απόλυτη μοναρχία ο ηγεμόνας  (και επικεφαλής των επί πληρωμή “αρίστων”)  θα θεωρούσε φυσιολογικό, την ώρα που χάρη στη θέσπιση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής που σχεδιάστηκε από την κυβέρνηση της ΝΔ, ανακοινώνονταν στη χώρα του ο αποκλεισμός 40.000 μαθητών από τα Πανεπιστήμια, να παρουσιάζεται το ταξίδι του οικογενειακώς στις ΗΠΑ για να συνοδεύσει την κόρη του στην εγγραφή της στο πανάκριβο ιδιωτικό πανεπιστήμιο Γέιλ (αγγλικά: Yale University). Στο Γέιλ που βρίσκεται στο Νιου Χέιβεν του Κονέκτικατ και είναι ένα από τα 8 πανεπιστήμια της περίφημης Ivy League (τα άλλα 7 είναι: Χάρβαρντ, Πρίνστον, Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνιας, Κολούμπια, Ντάρτμουθ, Μπράουν και Κορνέλ). Τα δίδακτρα για τα 4 χρόνια σπουδών ξεπερνούν τα 300.000 δολάρια.

Πριν κάμποσο καιρό σε άλλη συνέντευξή του στον εθνικό μας «φιλόσοφο» Στέλιο Ράμφο έλεγε με απίστευτη κυνικότητα: "Τι πάει να πει όλοι στο Πανεπιστήμιο…Δεν είμαστε όλοι ίδιοι…δεν είμαστε όλοι ίσοι…Και δεν πρόκειται να γίνουμε ποτέ…"

Και κάπως έτσι το “δεν είμαστε όλοι ίσοι” έγινε απτή πραγματικότητα, με 40.000 υποψήφιους εκτός ΑΕΙ την ίδια στιγμή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης γράφει την κόρη του σε πανάκριβο Πανεπιστήμιο των ΗΠΑ.

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γνωρίζετε τι σημαίνει η λέξη "τύρβη";

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 12 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 12/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα