Warning message

Unable to retrieve https://twitter.com/josephstalkin/status/1431218734669172741 at this time, please check again later.
Κυνικός Μητσοτάκης: "Τι πάει να πει όλοι στο Πανεπιστήμιο…"
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME NEWS
Πριν κάμποσο καιρό σε συνέντευξή του o Κυριάκος Μητσοτάκης έλεγε με απίστευτη κυνικότητα: "Τι πάει να πει όλοι στο Πανεπιστήμιο…Δεν είμαστε όλοι ίδιοι…δεν είμαστε όλοι ίσοι…Και δεν πρόκειται να γίνουμε ποτέ…"

Το ότι οι ελίτ της χώρας, αλλά και μεγάλο μέρος του πολιτικού προσωπικού (συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης) στέλνει τα παιδιά του σε ιδιωτικά σχολεία και τα σπουδάζει σε πανάκριβα πανεπιστήμια του εξωτερικού είναι γνωστό.

Για την ιστορία υπενθυμίζουμε ότι πριν από χρόνια σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στον δημοσιογράφο Κώστα Μαρδά, ο κ. Μητσοτάκης έλεγε χαρακτηριστικά:

‘Ήταν συνειδητή επιλογή δικιά μου να φύγω από την Ελλάδα και να σπουδάσω στο εξωτερικό. Δεν πίστευα ότι εύκολα θα μπορούσα να διακριθώ στην Ελλάδα. Δεν το συζήτησα ούτε στιγμή ότι δεν θα πήγαινα στο Χάρβαρντ, άπαξ και με είχαν δεχτεί. Πέρασα τα 4 χρόνια στην Αμερική, αποφοίτησα αριστούχος από το Χάρβαρντ, σε απάντηση κάποιων ότι μπήκα με μέσο. Και τους είπα ότι σημασία δεν έχει πώς μπαίνει κανείς, αλλά πως βγαίνει…”

Ωστόσο μόνο σε μια απόλυτη μοναρχία ο ηγεμόνας  (και επικεφαλής των επί πληρωμή “αρίστων”)  θα θεωρούσε φυσιολογικό, την ώρα που χάρη στη θέσπιση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής που σχεδιάστηκε από την κυβέρνηση της ΝΔ, ανακοινώνονταν στη χώρα του ο αποκλεισμός 40.000 μαθητών από τα Πανεπιστήμια, να παρουσιάζεται το ταξίδι του οικογενειακώς στις ΗΠΑ για να συνοδεύσει την κόρη του στην εγγραφή της στο πανάκριβο ιδιωτικό πανεπιστήμιο Γέιλ (αγγλικά: Yale University). Στο Γέιλ που βρίσκεται στο Νιου Χέιβεν του Κονέκτικατ και είναι ένα από τα 8 πανεπιστήμια της περίφημης Ivy League (τα άλλα 7 είναι: Χάρβαρντ, Πρίνστον, Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνιας, Κολούμπια, Ντάρτμουθ, Μπράουν και Κορνέλ). Τα δίδακτρα για τα 4 χρόνια σπουδών ξεπερνούν τα 300.000 δολάρια.

Πριν κάμποσο καιρό σε άλλη συνέντευξή του στον εθνικό μας «φιλόσοφο» Στέλιο Ράμφο έλεγε με απίστευτη κυνικότητα: "Τι πάει να πει όλοι στο Πανεπιστήμιο…Δεν είμαστε όλοι ίδιοι…δεν είμαστε όλοι ίσοι…Και δεν πρόκειται να γίνουμε ποτέ…"

Και κάπως έτσι το “δεν είμαστε όλοι ίσοι” έγινε απτή πραγματικότητα, με 40.000 υποψήφιους εκτός ΑΕΙ την ίδια στιγμή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης γράφει την κόρη του σε πανάκριβο Πανεπιστήμιο των ΗΠΑ.

 

https://twitter.com/josephstalkin/status/1431218734669172741

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πίτσα με τυρί
Ζύμη για πίτσα: Τρεις διαφορετικοί τρόποι παρασκευής
Η πίτσα παραμένει ένα από τα πιο δημοφιλή πιάτα παγκοσμίως, ιδανικό για να μοιραστείτε με φίλους ή οικογένεια. Απο την παραδοσιακή ναπολιτάνικη, τη...
Ζύμη για πίτσα: Τρεις διαφορετικοί τρόποι παρασκευής
kourtines
Κουρτίνα μπάνιου: Πώς να την κρατάτε καθαρή και απαλλαγμένη από μούχλα
Η κουρτίνα του ντους είναι συχνά ένα από τα πιο παραμελημένα σημεία στο μπάνιο, παρόλο που αποτελεί ιδανικό χώρο για ανάπτυξη βακτηρίων και μούχλας.
Κουρτίνα μπάνιου: Πώς να την κρατάτε καθαρή και απαλλαγμένη από μούχλα
hlikia
Πώς να μειώσετε τη βιολογική σας ηλικία ακολουθώντας πέντε απλές αρχές
Ο Δρ. Φέλιξ Μπέρτραμ, επιτυχημένος γιατρός και επιχειρηματίας, πίστευε πως είχε τον έλεγχο της ζωής του, μέχρι που μια εξέταση άλλαξε τα πάντα.
Πώς να μειώσετε τη βιολογική σας ηλικία ακολουθώντας πέντε απλές αρχές