«Με κλειστά σχολεία, εκπαιδευτικούς σε νόμιμη άδεια, παραβίαση της κείμενης νομοθεσίας και χωρίς να έχουν οριστικοποιηθεί τα τμήματα, πώς θα γίνει η καταγραφή κενών και πλεονασμάτων για τις προσλήψεις αναπληρωτών;»

Λήγει σήμερα η προθεσμία για τις δηλώσεις προτίμησης περιοχών των αναπληρωτών!

Λογικά την τελευταία βδομάδα του Αυγούστου θα έχουμε την Α΄ φάση προσλήψεων για το άνοιγμα των σχολείων από 1 Σεπτέμβρη!

Είναι προφανές ότι οι υποψήφιοι αναπληρωτές δεν γνωρίζουν τα κενά σε όλη την Ελλάδα και πόσα από αυτά θα καλυφθούν στην Α΄ φάση! Οι διαρροές επιτείνουν τη σύγχυση και την αγωνία δεκάδων χιλιάδων εκπαιδευτικών! 

Την ίδια στιγμή τα δοτά υπηρεσιακά συμβούλια χωρίς την παρουσία δημοκρατικά εκλεγμένων αιρετών καλούνται να ολοκληρώσουν τις υπηρεσιακές μεταβολές μέχρι τις 25/8! 

Με κλειστά σχολεία, τους εκπαιδευτικούς σε νόμιμη άδεια, με παραβίαση της κείμενης νομοθεσίας και χωρίς να έχουν οριστικοποιηθεί τα τμήματα προκύπτει το εύλογο ερώτημα πώς θα γίνει η καταγραφή κενών και πλεονασμάτων για τις προσλήψεις αναπληρωτών;

Υπάρχει φυσικά και το ζήτημα της Β' φασης αποσπάσεων εκπαιδευτικών και των αδειών που χορηγούνται στο ξεκίνημα της νέας χρονιάς!

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε την κατάφωρη παραβίαση των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών και την επιβράβευση ρουσφετολογικών διαδικασιών με στόχο την δέσμευση συνειδήσεων! 

Παρά τον διορισμό των 11.700 εκπαιδευτικών εξακολουθούν να υπάρχουν πολύ σοβαρά κενά αν αναλογιστούμε τους 45.000 ενεργούς αναπληρωτές της προηγούμενης χρονιάς και τον αυξημένο αριθμό συνταξιοδοτήσεων εκπαιδευτικών!

Από το 2010 έχουμε πάνω από 46.000 αποχωρήσεις εκπαιδευτικών!

Για το άνοιγμα των σχολείων θα χρειαστούν τουλάχιστον 30.000 προσλήψεις αναπληρωτών!

Η προσπάθεια του Υπουργείου Παιδείας να περικόψει τα πραγματικά και σοβαρά εκπαιδευτικά κενά και να κάνει μέσα σε ενά θολό και αδιαφανές σκηνικό τοποθετήσεις μονίμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών δεν πρέπει να νομιμοποιηθεί από την εκπαιδευτική κοινότητα!

Πάγιο αίτημα μας είναι οι προσλήψεις να γίνουν σε μια φάση και φυσικά οι συμβάσεις των αναπληρωτών να είναι πλήρους ωραρίου και ετήσιες! Ο εξευτελισμός των τριμήνων συμβάσεων τραυματίζει το δημόσιο σχολείο και την παιδαγωγική διαδικασία!

Το αίτημα για μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών παραμένει στην πρώτη γραμμή!

Ο αγώνας για ποιοτικό δημόσιο δωρεάν σχολείο που θα χωρά όλους τους μαθητές, όλους τους εκπαιδευτικούς και όλη την γνώση συνεχίζεται!

Νεκτάριος Κορδής
Μέλος του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ
Τ. Αιρετός του ΚΥΣΔΕ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΓΡΑΠΤΟΣ ΑΣΕΠ 2Γ: ΒΓΗΚΑΝ ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ παραδείγματα εξέτασης με τις λύσεις τους

ΕΠΙΣΗΜΟ: Βγήκε η κατανομή θέσεων για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - 5124 οι ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ (Πίνακας - Αιτήσεις)

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Σαββόπουλος
Θετικός στον κορoνοϊό ο Διονύσης Σαββόπουλος: Αναβάλλονται οι συναυλίες του
Αναβάλλονται οι συναυλίες του Διονύση Σαββόπουλου στο Μέγαρο Μουσικής, καθώς βγήκε θετικός στον κορονοϊό
Θετικός στον κορoνοϊό ο Διονύσης Σαββόπουλος: Αναβάλλονται οι συναυλίες του