Οι προσλήψεις αναπληρωτών και τα σοβαρά εκπαιδευτικά κενά
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
«Με κλειστά σχολεία, εκπαιδευτικούς σε νόμιμη άδεια, παραβίαση της κείμενης νομοθεσίας και χωρίς να έχουν οριστικοποιηθεί τα τμήματα, πώς θα γίνει η καταγραφή κενών και πλεονασμάτων για τις προσλήψεις αναπληρωτών;»

Λήγει σήμερα η προθεσμία για τις δηλώσεις προτίμησης περιοχών των αναπληρωτών!

Λογικά την τελευταία βδομάδα του Αυγούστου θα έχουμε την Α΄ φάση προσλήψεων για το άνοιγμα των σχολείων από 1 Σεπτέμβρη!

Είναι προφανές ότι οι υποψήφιοι αναπληρωτές δεν γνωρίζουν τα κενά σε όλη την Ελλάδα και πόσα από αυτά θα καλυφθούν στην Α΄ φάση! Οι διαρροές επιτείνουν τη σύγχυση και την αγωνία δεκάδων χιλιάδων εκπαιδευτικών! 

Την ίδια στιγμή τα δοτά υπηρεσιακά συμβούλια χωρίς την παρουσία δημοκρατικά εκλεγμένων αιρετών καλούνται να ολοκληρώσουν τις υπηρεσιακές μεταβολές μέχρι τις 25/8! 

Με κλειστά σχολεία, τους εκπαιδευτικούς σε νόμιμη άδεια, με παραβίαση της κείμενης νομοθεσίας και χωρίς να έχουν οριστικοποιηθεί τα τμήματα προκύπτει το εύλογο ερώτημα πώς θα γίνει η καταγραφή κενών και πλεονασμάτων για τις προσλήψεις αναπληρωτών;

Υπάρχει φυσικά και το ζήτημα της Β' φασης αποσπάσεων εκπαιδευτικών και των αδειών που χορηγούνται στο ξεκίνημα της νέας χρονιάς!

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε την κατάφωρη παραβίαση των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών και την επιβράβευση ρουσφετολογικών διαδικασιών με στόχο την δέσμευση συνειδήσεων! 

Παρά τον διορισμό των 11.700 εκπαιδευτικών εξακολουθούν να υπάρχουν πολύ σοβαρά κενά αν αναλογιστούμε τους 45.000 ενεργούς αναπληρωτές της προηγούμενης χρονιάς και τον αυξημένο αριθμό συνταξιοδοτήσεων εκπαιδευτικών!

Από το 2010 έχουμε πάνω από 46.000 αποχωρήσεις εκπαιδευτικών!

Για το άνοιγμα των σχολείων θα χρειαστούν τουλάχιστον 30.000 προσλήψεις αναπληρωτών!

Η προσπάθεια του Υπουργείου Παιδείας να περικόψει τα πραγματικά και σοβαρά εκπαιδευτικά κενά και να κάνει μέσα σε ενά θολό και αδιαφανές σκηνικό τοποθετήσεις μονίμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών δεν πρέπει να νομιμοποιηθεί από την εκπαιδευτική κοινότητα!

Πάγιο αίτημα μας είναι οι προσλήψεις να γίνουν σε μια φάση και φυσικά οι συμβάσεις των αναπληρωτών να είναι πλήρους ωραρίου και ετήσιες! Ο εξευτελισμός των τριμήνων συμβάσεων τραυματίζει το δημόσιο σχολείο και την παιδαγωγική διαδικασία!

Το αίτημα για μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών παραμένει στην πρώτη γραμμή!

Ο αγώνας για ποιοτικό δημόσιο δωρεάν σχολείο που θα χωρά όλους τους μαθητές, όλους τους εκπαιδευτικούς και όλη την γνώση συνεχίζεται!

Νεκτάριος Κορδής
Μέλος του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ
Τ. Αιρετός του ΚΥΣΔΕ

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

ΑΣΕΠ: Προ των πυλών τρεις νέοι διαγωνισμοί με 5.200 θέσεις

Νέο market pass για 40 ευρώ κάθε μήνα χωρίς αίτηση

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

douleia
Επαγγέλματα: Γιατί αλλάζει το μοντέλο επιτυχίας στην αγορά εργασίας
Η αντίληψη ότι ένα πανεπιστημιακό πτυχίο αποτελεί τη μοναδική ασφαλή διαδρομή προς την επαγγελματική επιτυχία φαίνεται πλέον να ξεπερνιέται. Η...
Επαγγέλματα: Γιατί αλλάζει το μοντέλο επιτυχίας στην αγορά εργασίας
Γάτα βούρτσισμα
Τα συνηθισμένα λάθη στο παιχνίδι με τη γάτα που περνούν απαρατήρητα
Πίσω από αυτή την αθώα διασκέδαση κρύβονται συμπεριφορές που, χωρίς να το καταλαβαίνουμε, μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά το ζώο.
Τα συνηθισμένα λάθη στο παιχνίδι με τη γάτα που περνούν απαρατήρητα
ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ
Σπουδές στα Logistics: Η αθέατη δύναμη πίσω από την οικονομία
Ο τομέας των Logistics και της εφοδιαστικής αλυσίδας συγκαταλέγεται σήμερα ανάμεσα στους πιο καθοριστικούς, αλλά συχνά υποτιμημένους, μηχανισμούς της...
Σπουδές στα Logistics: Η αθέατη δύναμη πίσω από την οικονομία