Σχολεία - Συρίγος: Κρίσιμος ο επόμενος μήνας μέχρι το άνοιγμα των σχολείων
Εμβολιασμοί εκπαιδευτικών: Δεν τίθεται -ακόμα- ζήτημα υποχρεωτικότητας, είπε ο υφυπουργός Παιδείας

Εξαιρετικά κρίσιμο χαρακτήρισε τον μήνα που απομένει μέχρι το άνοιγμα των σχολείων ο υφυπουργός Παιδείας, Άγγελος Συρίγος.

«Η πανδημία είναι φυσικό φαινόμενο που αλλάζει συνεχώς τα δεδομένα. Προχωράμε με εμβολιασμούς και τεστ, ενώ έχει ανακοινωθεί ο προγραμματισμός και οι όροι που ξεκινούν τα σχολεία», ανέφερε στην ΕΡΤ ο Α. Συρίγος.

«Ο ένας μήνας που απομένει μέχρι το άνοιγμα των σχολείων είναι εξαιρετικά κρίσιμος και αναφέρομαι στους ενηλίκους που είναι εκείνοι που χτίζουν με τον εμβολιασμό το τείχος ανοσίας», πρόσθεσε.

«Έχουμε πλέον τα εμβόλια για να την καταπολεμήσουμε και τα σχολεία να ξεκινήσουν δια ζώσης στις 13 Σεπτεμβρίου. Οι όροι παραμένουν οι ίδιοι με τον Ιούνιο. Στις τάξεις μπαίνουν χωρίς τεστ όσοι είναι εμβολιασμένοι ή έχουν νοσήσει και τα παιδιά με 2 αυτοδιαγνωστικά τεστ, για τους υπόλοιπους ενήλικες είναι υποχρεωτικό το εργαστηριακό τεστ» επισήμανε.

Εμβολιασμοί εκπαιδευτικών: Δεν τίθεται ζήτημα υποχρεωτικότητας

Καλός είναι ο μέσος όρος των εμβολιασμών στους εκπαιδευτικούς με ποσοστό που ανέρχεται σε 75 -80%, σύμφωνα με τον υφυπουργό Παιδείας.

Σε σχέση με το ζήτημα της υποχρεωτικότητας είπε ότι όλα είναι πάνω στο τραπέζι, ωστόσο οι εκπαιδευτικοί έχουν μεγάλο ποσοστό εμβολιασμού σε σχέση με τον υπόλοιπο πληθυσμό και αυτή τη στιγμή δεν τίθεται τέτοιο θέμα. «Μέσα από τα στατιστικά δεν τίθεται θέμα αυτή τη στιγμή υποχρεωτικού εμβολιασμού στους εκπαιδευτικούς», απάντησε σε σχετική ερώτηση.

Υπενθυμίζεται ότι όπως έχει ανακοινώσει το Υπουργείο Παιδείας, οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να προσέρχονται στην εργασία τους με πιστοποιητικό εμβολιασμού, βεβαίωση παρελθούσας νόσησης από κορονοϊό (τελευταίου εξαμήνου) ή βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού τεστ, το οποίο θα πρέπει να πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα με ευθύνη του εργαζομένου. Οι ίδιες προϋποθέσεις θα ισχύσουν και για το εκπαιδευτικό προσωπικό και τους φοιτητές στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Οι μαθητές θα προσέρχονται στη σχολική μονάδα με πιστοποιητικό εμβολιασμού (για τους μαθητές 12 ετών και άνω) ή βεβαίωση παρελθούσας νόσησης (τελευταίου εξαμήνου) ή δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού τεστ, το οποίο θα πραγματοποιείται επίσης δύο φορές την εβδομάδα.

Τα νέα αναλυτικά πρωτόκολλα λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών θα ανακοινωθούν λεπτομερώς πλησιέστερα στην ημερομηνία έναρξης του σχολικού και ακαδημαϊκού έτους, λαμβανομένων υπόψιν πάντοτε των συστάσεων της Επιτροπής των Ειδικών.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Έκτακτο επίδομα έως 1.700 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 6/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ζαχαράκη
Το ΥΠΑΙΘΑ σε “Κέντρο Εθελοντισμού για μία Ημέρα” - Ζαχαράκη: «Ο εθελοντισμός είναι αξία και στάση ζωής»
Μεγάλη δράση κοινωνικής προσφοράς στο Υπουργείο Παιδείας με τη συμμετοχή μαθητών, εκπαιδευτικών και οργανώσεων
Το ΥΠΑΙΘΑ σε “Κέντρο Εθελοντισμού για μία Ημέρα” - Ζαχαράκη: «Ο εθελοντισμός είναι αξία και στάση ζωής»
Αγρότες έφτασαν στο σημείο να επιτεθούν σε αστυνομικούς
Για εγκληματική οργάνωση κατηγορούνται οι αγρότες που συμμετείχαν στα επεισόδια σε Ηράκλειο και Χανιά
Ταυτοποιήθηκαν οι δράστες και διώκονται για εγκληματική οργάνωση
Για εγκληματική οργάνωση κατηγορούνται οι αγρότες που συμμετείχαν στα επεισόδια σε Ηράκλειο και Χανιά
ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΜΠΛΟΚΑ
Φοιτητικοί Σύλλογοι στο πλευρό των αγροτών: Συμμετέχουν σήμερα στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στις 6.30 μμ στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης
Υπογραμμίζουν ότι οι αγρότες ζητούν δίκαιο εισόδημα, πρόσβαση σε αξιοπρεπείς συνθήκες παραγωγής και προσιτά ποιοτικά προϊόντα για όλους
Φοιτητικοί Σύλλογοι στο πλευρό των αγροτών: Συμμετέχουν σήμερα στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στις 6.30 μμ στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης