Μάξιμος με Συρίγο: Για την επανασύσταση τμήματος Βιοϊατρικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Για την επανασύσταση του τμήματος Ιατρικών Εργαστηρίων του πρώην ΤΕΙ Λάρισας συζήτησε ο βουλευτής της ΝΔ Μ. Χαρακόπουλος με τον υφυπουργό Α. Συρίγο - Ο υφυπουργός δεσμεύθηκε ότι θα επανεξεταστεί το ζήτημα

Το ζήτημα της επανασύστασης του τμήματος Ιατρικών Εργαστηρίων του πρώην ΤΕΙ Λάρισας και η «αυθαίρετη κατάργηση του», ήταν όσα απασχόλησαν την συνάντηση που πραγματοποίηση ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας Μάξιμος Χαρακόπουλος με τον υφυπουργό Παιδείας Άγγελο Συρίγο. 

Όπως αναφέρεται στο δελτίο τύπου, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, με δεδομένη και την εξαγγελία του Υπουργείου Παιδείας για ίδρυση τμημάτων εφαρμοσμένων επιστημών, μετέφερε το αίτημα για την επανίδρυση του Τμήματος Ιατρικών Εργαστηρίων ως Τμήμα Βιοϊατρικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Ο Α. Συρίγος από την πλευρά του δεσμεύθηκε ότι «θα επανεξεταστεί το ζήτημα του Τμήματος Ιατρικών Εργαστηρίων στο πλαίσιο και της συνολικής αναμόρφωσης του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας».

Αναλυτικά το δελτίο τύπου:

Το ζήτημα της επανασύστασης του Τμήματος Ιατρικών Εργαστηρίων του πρώην ΤΕΙ Λάρισας, που καταργήθηκε αυθαίρετα κατά τη συγχώνευσή του με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και η δυνατότητα επανασύστασης ενός νέου τμήματος που θα ανταποκρίνεται στην υψηλότατη ζήτηση που εμφανίζει η συγκεκριμένη ειδικότητα απασχόλησαν τη συνάντηση που είχε ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με τον υφυπουργό Παιδείας, αρμόδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, καθηγητή κ. Άγγελο Συρίγο.

Ο Θεσσαλός πολιτικός μετά και την πρόσφατη ενημέρωση που είχε από τον εκπρόσωπο της Πανελλήνιας Ένωσης Τεχνολόγων Ιατρικών Εργαστηρίων, διδάσκοντα του προγράμματος σπουδών του πρώην Τμήματος Ιατρικών Εργαστηρίων Δρ. Αλέξανδρο Βόντα και την εισηγήτρια του προγράμματος σπουδών Ιατρικών Εργαστηρίων, αναπληρώτρια καθηγήτρια Μικροβιολογίας κ. Ζαχαρούλα Κυριακοπούλου, έθεσε στον αρμόδιο υφυπουργό το ζήτημα. Όπως υπογράμμισε «η κατάργηση του τμήματος από την προηγούμενη κυβέρνηση έγινε χωρίς ακαδημαϊκά κριτήρια και δεν υπηρετεί τον διακηρυγμένο στόχο της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τη διασύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας». Προς τούτο έφερε ως παράδειγμα την υψηλή απορρόφηση των αποφοίτων του τμήματος από την αγορά εργασίας, καθώς 42 από τους 63 εισακτέους του 2016 είχαν ήδη προσληφθεί σε κάποιο ιδιωτικό εργαστήριο πριν καν ακόμη ορκιστούν και λάβουν επίσημα το πτυχίο τους.

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, με δεδομένη και την εξαγγελία του Υπουργείου Παιδείας για ίδρυση τμημάτων εφαρμοσμένων επιστημών, μετέφερε το αίτημα για την επανίδρυση του Τμήματος Ιατρικών Εργαστηρίων ως Τμήμα Βιοϊατρικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Ο αρμόδιος υφυπουργός δεσμεύθηκε ότι θα επανεξεταστεί το ζήτημα του Τμήματος Ιατρικών Εργαστηρίων στο πλαίσιο και της συνολικής αναμόρφωσης του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κανόνι» σε μεγάλη ασφαλιστική στην Ελλάδα - Χιλιάδες οδηγοί χωρίς κάλυψη από 1η Ιουλίου!

Εθνικό Απολυτήριο: Τέλος στις Πανελλαδικές όπως τις ξέραμε – Τι προβλέπει το σχέδιο για την εκπαίδευση το 2025

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 16/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Τεχνητή Νοημοσύνη
Η τεχνητή νοημοσύνη στα σχολεία: Εργαλείο εξοικονόμησης χρόνου για τους εκπαιδευτικούς
Η κυβέρνηση της Αγγλίας ενθαρρύνει τη χρήση AI για βαθμολόγηση και επικοινωνία με γονείς – Με σαφείς οδηγίες για τα σχολεία
Η τεχνητή νοημοσύνη στα σχολεία: Εργαλείο εξοικονόμησης χρόνου για τους εκπαιδευτικούς
sklavenitis_12.jpg
Ο Σκλαβενίτης επενδύει στον Ασπρόπυργο: Θέσεις εργασίας στο νέο Κέντρο Διανομής
Θέσεις πλήρους απασχόλησης με παροχές και εταιρικά προνόμια – Μεταφορά προσωπικού από κεντρικά σημεία της Αττικής
Ο Σκλαβενίτης επενδύει στον Ασπρόπυργο: Θέσεις εργασίας στο νέο Κέντρο Διανομής
διακοπές
Οι Έλληνες θα κουνήσουν το μαντήλι… από το μπαλκόνι τους - Το 43% θεωρεί τις διακοπές πολυτέλεια
Η φετινή έρευνα της Alco αποτυπώνει την τουριστική ανισότητα ενός καλοκαιριού που για σχεδόν τους μισούς Έλληνες φαντάζει άπιαστο όνειρο – Πού οδηγεί...
Οι Έλληνες θα κουνήσουν το μαντήλι… από το μπαλκόνι τους - Το 43% θεωρεί τις διακοπές πολυτέλεια