Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων
INTIME NEWS/ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
Τροπολογία για τα πρότυπα και πειραματικά σχολεία, για τις αποσπάσεις των εκπαιδευτικών, αλλά και τη Μονάδα Στρατηγικού Σχεδιασμού ΑΕΙ

Τροπολογία που περιέχει ρυθμίσεις που αφορούν στα πρότυπα και πειραματικά σχολεία κατέθεσε η υπουργός Νίκη Κεραμέως, στο πλαίσιο της διαμόρφωσης του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας «Κύρωση της 24.3.2021 τροποποίησης  της από 3,2,2020 επιμέρους Σύμβασης Δωρεάς για το Έργο Ι (Παράρτημα 5 του ν. 4564/2018) και της από 13.5.2021 τροποποίησης της α από 6.9.2018 Σύμβασης Δωρεάς μεταξύ του Ιδρύματος Κοινωφελές Ίδρυμα Σ. Νιάρχιου και του Ελληνικού Δημοσίου για την ενίσχυση και αναβάθμιση των υποδομών στον τομέα της Υγείας και των παραρτημάτων της, ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και άλλες διατάξεις».

Δείτε εδώ αναλυτικά την τροπολογία.

Πρότυπα-Πειραματικά σχολεία: Οι τοποθετήσεις και οι αποσπάσεις των εκπαιδευτικών

Το πρώτο άρθρο της τροπολογίας αναφέρεται στην παράταση της θητείας των εκπαιδευτικών στα πρότυπα και πειραματικά σχολεία, στις τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών, στις αποσπάσεις τους και στις εξετάσεις για την εισαγωγή των μαθητών σε αυτά τα σχολεία.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, οι τροπολογίες αφορούν αναλυτικά τα εξής θέματα:

Α. Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία 

- Η θητεία των εκπαιδευτικών που υπηρετούν κατά το σχολικό έτος 2020-2021 σε Πρότυπο ή Πειραματικό σχολείο, η οποία λήγει στις 31.08.2021 παρατείνεται έως  τις 31.08.2022. Όσοι εκπαιδευτικοί δεν επιθυμούν την παράταση της θητείας τους, επιστρέφουν στο σχολείο οριστικής τοποθέτησής τους ή στη διάθεση του οικείου υπηρεσιακού συμβουλίου της περιοχής μετάθεσης, στην οποία ανήκουν οργανικά. 

- Οριστική τοποθέτηση, αίτηση απόσπασης και μετάθεσης των εκπαιδευτικών των Πρότυπων και πειραματικών Σχολείων. 

Β. Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα

- Κάθε ΑΕΙ καταρτίζει στρατηγικό σχέδιο ακαδημαϊκής ανάπτυξης, στο πλαίσιο της εθνικής στρατηγικής για την ανώτατη εκπαίδευση, την έρευνα και την καινοτομία, καθώς και της στρατηγικής ανάπτυξής του στον ευρωπαϊκό και διεθνή χώρο. 

- Αρμοδιότητες της Μονάδας Στρατηγικού Σχεδιασμού που συνίσταται σε κάθε Ίδρυμα.  

Γ.  Αναπλήρωση στελεχών που έχουν αποσπαστεί στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. 

Δ. Θέματα Διοικητικού Συμβουλίου του νομικού προσώπου ιδιωτικού δικαίου Διοικούσα Επιτροπή Ισλαμικού Τεμένους Αθηνών. 
 

arthro1.jpg
arthro1a.jpg
arthro1b.jpg

Η Μονάδα Στρατηγικού Σχεδιασμού των ΑΕΙ

Το δεύτερο άρθρο της τροπολογίας έχει να κάνει με τη συγκρότηση της Μονάδας Στρατηγικού Σχεδιασμού των ΑΕΙ για το στρατηγικό σχέδιο ακαδημαϊκής ανάπτυξης των ΑΕΙ και περιγράφονται οι αρμοδιότητές της.

arthro2.jpg

Οι αποσπάσεις στελεχών της εκπαίδευσης

Το άρθρο 3 αναφέρεται στις αποσπάσεις στελεχών της εκπαίδευσης και αναλύεται η διαδικασία με την οποία θα πραγματοποιούνται.

arthro3.jpg

Τέλος, με το άρθρο 4 επιλύονται ζητήματα του Διοικητικού Συμβουλίου της «Διοικούσας Επιτροπής Ισλαμικού Τεμένους Αθηνων».

arthro4.jpg
arthro4a.jpg

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 27/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ypaith2
Ψηφιακό Βιβλίο Πράξεων Συλλόγου Διδασκόντων: Και νέα πλατφόρμα για εκπαιδευτικούς - Το ΦΕΚ
Η ψηφιακή τήρηση επιτυγχάνεται με τη χρήση ψηφιακής υπηρεσίας μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (ΕΨΠ-gov.gr) εφεξής ΕΨΠ, στην...
Ψηφιακό Βιβλίο Πράξεων Συλλόγου Διδασκόντων: Και νέα πλατφόρμα για εκπαιδευτικούς - Το ΦΕΚ