ΑΠΘ: Καταγγελία για περικύκλωση από αστυνομικές δυνάμεις
Konstantinos Tsakalidis / SOOC
Σχόλιο της ΠΟ Σπουδάζουσας Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ για την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων πέριξ του ΑΠΘ

Η Περιφερειακή Οργάνωση Σπουδάζουσας Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ με ανακοίνωση της καταγγέλλει απερίφραστα την περικύκλωση του πανεπιστημιακού campus του ΑΠΘ από δυνάμεις της αστυνομίας. 

Η ανακοίνωση:

Η κυβέρνηση και οι πρυτανικές αρχές, χρησιμοποιώντας ως αφορμή ενέργειες και δράσεις που καμία σχέση δεν έχουν με τους φοιτητικούς συλλόγους και το οργανωμένο φοιτητικό κίνημα, προσπαθούν να επιβάλουν την παρουσία της αστυνομίας στις σχολές μας, να προωθήσουν την εφαρμογή του νόμου Κεραμέως-Χρυσοχοϊδη, την προσπάθεια εφαρμογής του οποίου έχουν εμποδίσει στη πράξη οι φοιτητές με τον αγώνα τους.

Η πραγματική τους στόχευση είναι επιβάλλουν κλίμα τρομοκρατίας και καταστολής, να το νομιμοποιήσουν στις λαϊκές συνειδήσεις, στις συνειδήσεις της νεολαίας. Τους κάνουμε ξεκάθαρο πως για ακόμη μια φορά οι προσπάθειές τους θα πέσουν στο κενό, πως δεν θα επιτρέψουμε την στρατοπέδευση αστυνομικών δυνάμεων στις σχολές μας.

Πάνε πολύ τα κροκοδείλια δάκρυα για την προστασία της δημόσιας υγείας τη στιγμή που ο εμβολιασμός ίσα που αγγίζει το 20%, το πανεπιστήμιο δεν έχει πάρει κανένα μέτρο για τον μαζικό εμβολιασμό των φοιτητών.

Πάει πολύ το ξαφνικό ενδιαφέρον για την καθημερινότητα και τη δράση των φοιτητών από αυτούς που τους κρατούν εδώ και 1.5 χρόνο μακριά από τις σχολές τους, που δεν έχουν πάρει κανένα μέτρο προστασίας για τους χώρους μαζικής διασποράς, τους χώρους δουλειάς, την εστίαση, τα ΜΜΜ! 

Να αποχωρήσουν εδώ και τώρα οι αστυνομικές δυνάμεις από την περίμετρο του ΑΠΘ!

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές  ειδήσεις σήμερα

Μετατρέπουν χιλιάδες εκπαιδευτικούς σε «τaιραμόλα», «ντελίβερι», «νομάδες»

Μπαράζ προσλήψεων: Περισσότερες από 500 θέσεις σε 14 Δήμους

Η ΕΥΚΟΛΗ ONLINE Πιστοποίηση Αγγλικών που μπορείτε να την πάρετε μέσα σε λίγες μέρες ΜΕ ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ ΣΕ  Reading και Listening

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ σε όλα τα σχολεία - Αυτό είναι το 9ΜΗΝΟ σεμινάριο που μοριοδοτεί Διορισμούς - προσφορές εκπαιδευτικών

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ (ΜΟΝΟ 25 ΕΥΡΩ το μήνα) κ.α.  - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 20/9

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

ΚΝΕ για ΑΕΙ: Η κυβέρνηση αρνείται να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα
«"Σαν να μην πέρασε μια μέρα" η κυβέρνηση αρνείται να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των ιδρυμάτων», υπογραμμίζει η ΚΝΕ με...
ΚΝΕ για ΑΕΙ: Η κυβέρνηση αρνείται να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα