Συλλόγος Εκπαιδευτικών Ροδόπης
Κωλυσιεργία και καθυστερήσεις του υπουργείου Παιδείας εντοπίζει η ΕΛΜΕ Ροδόπης στις διαδικασίες κατανομής των θέσεων για τους μόνιμους διορισμούς που έχουν εξαγγελθεί

Κωλυσιεργία και καθυστερήσεις του υπουργείου Παιδείας εντοπίζει η ΕΛΜΕ Ροδόπης στις διαδικασίες κατανομής των θέσεων για τους μόνιμους διορισμούς που έχουν εξαγγελθεί.

Η ΕΛΜΕ ζητά να αποσαφηνιστεί το πλαίσιο με το οποίο θα γίνει η κάλυψη των θέσεων και τονίζει ότι στους διορισμούς θα πρέπει να συμπεριληφθούν τα Διαπολιτισμικά, Μουσικά και Καλλιτεχνικά σχολεία.

Ολόκληρη η ανακοίνωση

Ενόψει των επικείμενων διορισμών Γενικής Παιδείας στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ως ΕΛΜΕ Ροδόπης θα θέλαμε, αρχικά, να εκφράσουμε τον προβληματισμό μας σχετικά με την κωλυσιεργία και τις καθυστερήσεις του Υπουργείου Παιδείας ως προς την ανακοίνωση της κατανομής των θέσεων και τους άμεσους διορισμούς στα σχολεία. Ενώ, αντίθετα, παρατηρούμε με πόση μεγάλη ταχύτητα προχωρούν εν μέσω πανδημίας νομοθετικές ρυθμίσεις περί αξιολόγησης εκπαιδευτικών, σχολικής μονάδας, λες και το πρώτιστο μέλημα είναι αυτό και όχι πώς θα μείνουμε «ζωντανοί» από την υγειονομική κρίση, ούτε το πώς θα στελεχωθούν τα σχολεία μας την επόμενη χρονιά με νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς.

Επιπλέον, δεν έχει γίνει σαφές το πλαίσιο με το οποίο θα γίνει η κάλυψη των θέσεων, καθώς τα κενά στην περιοχή μας είναι πολλά. Θεωρούμε, ιδιαίτερα σημαντικό να συμπεριληφθούν στους διορισμούς τα Διαπολιτισμικά, Μουσικά και Καλλιτεχνικά σχολεία της περιοχής μας, καθώς ο ρόλος τους είναι καίριος.

Καλούμε, λοιπόν, την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας:

  • να προχωρήσει άμεσα στην κατανομή των θέσεων τηρώντας τις απαιτούμενες ισορροπίες.

  • να ενημερώσει την εκπαιδευτική κοινότητα για το νομοθετικό πλαίσιο με το οποίο θα γίνει η κάλυψη των κενών θέσεων σε κάθε περιοχή.

  • να συμπεριλάβει στους επικείμενους διορισμούς τα Διαπολιτισμικά, Μουσικά και Καλλιτεχνικά σχολεία, τα οποία επιτελούν πολύ σημαντικό έργο και εδώ και χρόνια στελεχώνονται από αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, που τα στηρίζουν, έχοντας αποκτήσει την απαιτούμενη γι’ αυτά εμπειρία, αλλά και εξειδίκευση μέσω σχετικών σεμιναρίων, επιμορφώσεων και όχι μόνο.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 12/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Δόμνα Μιχαηλίδου
Δόμνα Μιχαηλίδου: «Από σήμερα οι αιτήσεις για την Πρώιμη Παιδική Παρέμβαση»
Πρώιμη Παιδική Παρέμβαση: Από σήμερα οι αιτήσεις - Δόμνα Μιχαηλίδου: «Κρίσιμη η έγκαιρη επιστημονική διάγνωση, αξιολόγηση και παρέμβαση»
Δόμνα Μιχαηλίδου: «Από σήμερα οι αιτήσεις για την Πρώιμη Παιδική Παρέμβαση»
Σχολικά βιβλία πάνω σε θρανίο σε αίθουσα
Καταγγελίες εκπαιδευτικών για καθυστερήσεις στη διανομή σχολικών βιβλίων - Υποχρεώνονται να τα παραλαμβάνουν με δικά τους έξοδα
Οι ίδιοι αναγκάζονται πλέον να ταξιδεύουν με τα προσωπικά τους οχήματα για να παραλάβουν υλικό που θα έπρεπε να φτάνει απευθείας στα σχολεία
Καταγγελίες εκπαιδευτικών για καθυστερήσεις στη διανομή σχολικών βιβλίων - Υποχρεώνονται να τα παραλαμβάνουν με δικά τους έξοδα