Κασιμάτη σε Κεραμέως: Όχι στην «προτυποποίηση» του ΕΠΑΛ Περάματος
Αναφορά με αίτημα τη μη μετατροπή του ΕΠΑ.Λ. Περάματος σε «πρότυπο» κατέθεσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίνα Κασιμάτη - «Το ΕΠΑ.Λ. Περάματος ανήκει στους μαθητές του Περάματος και όλου του Πειραιά»

Η Βουλευτής Β’ Πειραιά ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίνα Κασιμάτη, κατέθεσε αναφορά στη Βουλή προς την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, με αίτημα τη μη μετατροπή του ΕΠΑ.Λ. Περάματος σε «πρότυπο», που δρομολογείται εν κρυπτώ και αντίθετα προς τα ψηφίσματα των εκπαιδευτικών του σχολείου, εις βάρος των μαθητών του Περάματος, της Β’ Πειραιά και της ευρύτερης περιοχής, βάσει της υπ’αρίθμ. 236/22-05-2021 ανακοίνωσης της Ε.Λ.Μ.Ε. Πειραιά.

Η Νίνα Κασιμάτη δηλώνει πως η επιχειρούμενη μετατροπή του ΕΠΑ.Λ. Περάματος σε Πρότυπο ΕΠΑ.Λ., μοναδικό για ολόκληρη την Αττική, θα είναι μια σκληρά ταξική και εκδικητική επιλογή, ενδεδυμένη βεβαίως τον μανδύα της δήθεν «αριστείας» και αναβάθμισης της επαγγελματικής εκπαίδευσης στην περιοχή μας και στη χώρα. 

Σε σχετική ανακοίνωσή της, η βουλευτής επισημαίνει μεταξύ άλλων:

«Στην πραγματικότητα όμως, και σύμφωνα με το δόγμα της νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης Μητσοτάκη – με ιδεολογικό πελταστή της το Υπουργείο Παιδείας – θα προκαλέσει τον αποκλεισμό των μαθητών του Περάματος, της Β’ Πειραιά και της ευρύτερης περιοχής, που σκοπεύουν να φοιτήσουν στο ΕΠΑ.Λ. Περάματος, αφού η εισαγωγή σε αυτό – εφόσον μετατραπεί σε Π.ΕΠΑ.Λ. – θα είναι ανεξάρτητη από τον τόπο διαμονής του υποψήφιου μαθητή, ενώ κριτήριο επιλογής και εγγραφής θα είναι ο βαθμός του απολυτηρίου του Γυμνασίου σε φθίνουσα σειρά μέχρι την κάλυψη των διατιθέμενων(!) θέσεων, όπως ρητά προβλέπεται στο άρθρο 2 της υπ’ αριθμ. ΦΕΚ2180 Β’/ Κ3/58084/25-05-2021 Απόφασης της Υπουργού Παιδείας. 

Έτσι αναπόφευκτα οι μη επιλεγέντες μαθητές της περιοχής θα οδηγηθούν είτε στην ιδιωτική επαγγελματική εκπαίδευση είτε λόγω βέβαιης οικονομικής αδυναμίας ή δυσκολίας μετάβασης σε ΕΠΑΛ μακριά από το σπίτι τους θα εξωθηθούν εντελώς εκτός επαγγελματικής εκπαιδευτικής διαδικασίας, ανατρέποντας τον προγραμματισμό της ζωής και της επαγγελματικής προοπτικής τους!

Οι εν κρυπτώ και παραβύστω μεθοδεύσεις για τη μετατροπή του ΕΠΑΛ Περάματος σε Π.ΕΠΑ.Λ. θα μας βρουν σκληρά απέναντι μαζί με τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές, τις μαθήτριες, τους γονείς και σύσσωμη την τοπική κοινωνία που δεν ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά(!!!) και παλεύει με αξιοπρέπεια για δουλειά, παιδεία, δημοκρατία και πρόοδο όλη της τη ζωή!»

Η αναφορά:

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για την κα Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

Θέμα: Το ΕΠΑ.Λ. Περάματος ανήκει στους μαθητές του Περάματος και της Β’ Πειραιά – Όχι στην προτυποποίηση των αποκλεισμών

Η Βουλευτής Β’ Πειραιά ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίνα Κασιμάτη καταθέτει Αναφορά προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, με αίτημα τη μη μετατροπή του ΕΠΑ.Λ. Περάματος σε πρότυπο εν κρυπτώ και εις βάρος των μαθητών του Περάματος και ευρύτερα της Β’ Πειραιά, βάσει της υπ’αρίθμ. 236/22-05-2021 ανακοίνωσης της Ε.Λ.Μ.Ε. Πειραιά.

Στην ανακοίνωσή της η Ένωση καταγγέλλει πως από διάφορες πηγές υπάρχουν πληροφορίες ότι ο Διευθυντής του ΕΠΑ.Λ.  Περάματος μεθοδεύει τη μετατροπή του σχολείου σε Πρότυπο, παρά την αντίθεση της συντριπτικής πλειοψηφίας του Συλλόγου Διδασκόντων, όπως αυτή έχει εκφραστεί αρχικά σε συνεδρίαση του Συλλόγου Διδασκόντων και στη συνέχεια σε σχετικό ψήφισμα.

Η Ε.Λ.Μ.Ε. έχει ήδη τοποθετηθεί σχετικά με τα Πρότυπα/Πειραματικά σχολεία (ανακοίνωση αρ.πρ213/28-03-2021).

Η Ένωση προειδοποιεί προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν θα ανεχτεί την εν κρυπτώ μετατροπή του σχολείου σε Πρότυπο, εν αγνοία και παρά την αντίθετη γνώμη των εκπαιδευτικών του σχολείου.

Επίσης, όπως σημειώνεται, δεν έχει υπάρξει σχετική θετική εισήγηση, ούτε από τη ΔΙΔΕ Πειραιά, ούτε από τον Δήμο Περάματος.

Η Βουλευτής Β’ Πειραιά ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίνα Κασιμάτη προωθεί στο Υπουργείο Παιδείας την ανακοίνωση και τα αιτήματα του Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Πειραιά και καλεί την Υπουργό για την απάντηση, τις ενέργειες  και τη σχετική ενημέρωση.                                                            

Επισυνάπτεται η ανακοίνωση

Αθήνα, 28/05/2021

Η καταθέτουσα Βουλευτής

Κασιμάτη Νίνα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Σε διαθεσιμότητα ο Τάσος Ποτσέπης - Το βίντεο του «Αγάπη μόνο» που βρίζει Μητσοτάκη

Προσλήψεις και διορισμοί εκπαιδευτικών: Χρονοδιάγραμμα και αιτήσεις

Αλλάζει ο νόμος ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ Εκπαιδευτικών: 2 σεμινάρια αντί για ένα

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ σε όλα τα σχολεία - Αυτό είναι το 9ΜΗΝΟ σεμινάριο που μοριοδοτεί Διορισμούς - προσλήψεις εκπαιδευτικών

Πιστοποίηση Αγγλικών  ΕΥΚΟΛΑ και Ευέλικτα με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listenin (ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΗ) - ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΑΣΕΠ

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ (ΜΟΝΟ 25 ΕΥΡΩ το μήνα) κ.α. - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 26 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για ΑΣΕΠ, ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

Διορισμοί εκπαιδευτικών: Ανακοινώθηκαν τα ονόματα στη γενική εκπαίδευση
Δείτε αναλυτικά τα ονόματα των εκπαιδευτικών που διορίζονται σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση
Διορισμοί εκπαιδευτικών: Ανακοινώθηκαν τα ονόματα στη γενική εκπαίδευση
Το νέο νομοσχέδιο περί Παιδείας
«Ο κάθε υπουργός αποφασίζει και η κάθε αντιπολίτευση αντιδρά στα πάντα, υπονομεύοντας το ίδιο το πολιτικό σύστημα της χώρας» - Γράφει ο Νικήτας...
Το νέο νομοσχέδιο περί Παιδείας
Θρίλερ στο Τόκιο: Ζητά άσυλο από Πολωνία η λευκορωσίδα αθλήτρια που καταγγέλλει απόπειρα απαγωγής
Η δρομέας υποστηρίζει πως μεταφέρθηκε δίχως τη θέλησή της στο αεροδρόμιο Χανέντα με προορισμό το Μινσκ - Το Μινσκ ζητεί επίσημη ενημέρωση από τις...
Θρίλερ στο Τόκιο: Ζητά άσυλο από Πολωνία η λευκορωσίδα αθλήτρια που καταγγέλλει απόπειρα απαγωγής