Απουσίες μαθητών: Δεν προσμετρώνται αν οφείλονται σε ανωτέρα βία
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Απόφαση Ζέττας Μακρή: Δεν προσμετρώνται απουσίες μαθητών που οφείλονται σε αντικειμενικούς λόγους ανωτέρας βίας

Παρέμβαση στο ζήτημα των απουσιών των μαθητών έκανε πριν από λίγο η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή.

Λόγω της τηλεκπαίδευσης του προηγούμενου διαστήματος, προέκυψε ζήτημα με τις απουσίες πολλών μαθητών που δεν είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τηλεμαθήματα, αλλά χρεώθηκαν με απουσίες. Επίσης έχουν καταχωριστεί και απουσίες σε μαθητές που συνοικούν με άτομα ευπαθών ομάδων προτού ξεκαθαριστεί ότι έχουν δικαίωμα να μην παρακολουθήσουν μαθήματα, ενώ υπάρχουν και άλελς περιπτώσεις καταχώρισης απουσιών χωρίς να ευθύνονται οι μαθητές. Εξαιτίας αυτής της κατάστασης, εκατοντάδες μαθητές κινδύνευαν να ξεπεράσουν το όριο των 114 απουσιών ιδίως στα Λύκεια και να μην μπορέσουν να περάσουν στην επόμενη τάξη ή να λάβουν απολυτήριο.

Με επείγουσα απόφαση που υπέγραψε σήμερα η κ.Μακρή λοιπόν, ξεκαθαρίζει ότι αυτές οι απουσίες δεν θα ληφθούν υπόψιν.

Η απόφαση

Κατόπιν ερωτημάτων που αφορούν στη φοίτηση μαθητών/τριών στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας / Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής, σας ενημερώνουμε ότι οι απουσίες οι οποίες έχουν καταχωρισθεί ή θα καταχωρισθούν και δεν οφείλονται σε υπαιτιότητα των μαθητών/τριών αλλά σε αντικειμενικούς λόγους ανωτέρας βίας, δεν θα προσμετρηθούν για τον χαρακτηρισμό της φοίτησης των μαθητών/τριών από τον Σύλλογο Διδασκόντων κατά το σχολικό έτος 2020-21.

Δείτε την απόφαση

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Ρεύμα: Η ηλεκτρική συσκευή που μπορεί να καίει όσο 65 ψυγεία μαζί

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Γνωρίζετε τι σημαίνει η λέξη «σωμασκία»;

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

σχολική τάξη
Δημογραφική «βόμβα» στα σχολεία: 30.000 λιγότερα παιδιά στην Α’ Δημοτικού μέσα σε 10 χρόνια
Από τις 100.000 στις 70.000 εγγραφές μαθητών: Η δραματική εικόνα στα σχολεία της χώρας
Δημογραφική «βόμβα» στα σχολεία: 30.000 λιγότερα παιδιά στην Α’ Δημοτικού μέσα σε 10 χρόνια
panellinies
Πανελλήνιες 2026: Πώς επιλέγονται τα θέματα – Η μυστική διαδικασία
Σε καθεστώς αυστηρής απομόνωσης η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων – Το υπουργείο Παιδείας μετατρέπεται σε «φρούριο» μέχρι την ολοκλήρωση των Πανελλαδικών
Πανελλήνιες 2026: Πώς επιλέγονται τα θέματα – Η μυστική διαδικασία