Την Παρασκευή 21 Μαΐου η Ένωση Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων και ο Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος Θεατρολόγων θα βρεθούν για άλλη μία φορά έξω από το υπουργείο Παιδείας με πάγιο αίτημα την σύσταση οργανικών θέσεων των κλάδων τους στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση

Η Ένωση Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων και ο Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος Θεατρολόγων, κλιμακώνοντας τον αγώνα τους, καλούν εκ νέου σε συγκέντρωση την Παρασκευή 21 Μαΐου 2021, ώρα 13:30 στο υπουργείο Παιδείας, όλα τα μέλη τους, καθώς και τους θιγόμενους και τους επιστημονικούς φορείς τους.

Οι εκπαιδευτικοί δίνουν το νέο αυτό «ραντεβού» εν όψει των διορισμών των εκπαιδευτικών, με αίτημα αφ' ενός τη σύσταση οργανικών θέσεων στην Πρωτοβάθμια για τους κλάδους ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ, ΘΕΑΤΡΟΛΟΓΩΝ-ΗΘΟΠΟΙΩΝ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ, ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ, αφ' εταίρου σε ισοκατανομή των θέσεων διορισθέντων σε όλους τους κλάδους, αναλογικά με τον πραγματικό αριθμό εργαζομένων ως αναπληρωτών όλα αυτά τα χρόνια και όχι ανάλογα με τις υπάρχουσες κενές οργανικές.

Να τονιστεί πως δεν έχουν συσταθεί οργανικές θέσεις για τους παραπάνω πέντε κλάδους της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και το υπουργείο διατείνεται ότι θα προβεί σε διορισμούς κατ' αναλογία κενών οργανικών, γεγονός, που αν όντως εφαρμοστεί, θα οδηγήσει στον αφανισμό αυτών των ειδικοτήτων από τη λίστα διορισμών.

Οι εκπαιδευτικοί φωνάζουν: «ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΙΣΟΚΑΤΑΝΟΜΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΠΡΩΤΕΥΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝΤΕΣ!»

Σημειώνουμε ότι φέτος το υπουργείο Παιδείας αναγκάστηκε να προβεί σε διορισμό περισσότερων των 50.000 αναπληρωτών για να καλύψει τα λειτουργικά του κενά και διατυμπανίζει 5.500 θέσεις, που στην πραγματικότητα δεν φτάνουν για να καλύψουν ούτε το 1/3 των υφιστάμενων κενών οργανικών, δεδομένου ότι πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν φέτος επιπλέον 7.000 εκπαιδευτικοί.

Στη νέα κινητοποίηση της 21 Μαΐου 2021 που οργανώνουν η ΕΝ.ΕΚ.Ε.Μ. και ο Π.Ε.ΣΥ.Θ, έχουν κληθεί επίσης η ΔΟΕ και οι ΣΕΠΕ να την υποστηρίξουν με κήρυξη τρίωρης στάσης εργασίας.

Μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει ότι συμμετέχουν και στηρίζουν την συγκέντρωση 15 Σύλλογοι/ Σωματεία.

Οι εκπαιδευτικοί απευθύνουν κάλεσμα: «ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ, ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΠΑΡΟΝΤΕΣ!»

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Φορολοταρία Σεπτεμβρίου: Έγινε η κλήρωση - Δείτε αν κερδίσατε 50.000€

Ανακοινώθηκε για Μάρτιο ο Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ - Αιτήσεις εδώ για προετοιμασία

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ΜΠΙΜΠΙΛΑΣ
Σπύρος Μπιμπίλας: Είμαι 67 ετών και θα φοράω ό,τι μαγιό μου αρέσει
Ο πρόεδρος του ΣΕΗ μίλησε ανοιχτά για την ηλικία του, ενώ αναφέρθηκε και στα αρνητικά σχόλια για το μαγιό που επέλεξε να φορά στις καλοκαιρινές του...
Σπύρος Μπιμπίλας: Είμαι 67 ετών και θα φοράω ό,τι μαγιό μου αρέσει
ΗΠΑ
Νέο μακελειό με 6 τραυματίες από πυροβολισμούς σε σχολεία των ΗΠΑ
Οι πυροβολισμοί στο Όκλαντ συγκλόνισαν και πάλι τις ΗΠΑ έπειτα από τους πρόσφατους πυροβολισμούς σε σχολείο στη Φιλαδέλφεια, ενώ η χώρα ακόμη δεν...
Νέο μακελειό με 6 τραυματίες από πυροβολισμούς σε σχολεία των ΗΠΑ
Οδηγός για Δάσκαλους: Οσα πρέπει να γνωρίζουν για τη λειτουργία των σχολείων
Ο Γιώργος Δημητρακόπουλος παρουσιάζει για δωδέκατη σχολική χρονιά - τα νομοθετήματα και τις διατάξεις εκείνες που ρυθμίζουν τη λειτουργία της...
Οδηγός για Δάσκαλους: Οσα πρέπει να γνωρίζουν για τη λειτουργία των σχολείων