Τριήμερο συγκεντρώσεων για την Καλλιτεχνική Παιδεία
Τριήμερο συγκεντρώσεων σε Αθήνα, Πάτρα και Θεσσαλονίκη πραγματοποιήσαν εκπαιδευτικοί εικαστικών μαζί με το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος, ενάντια στην κατάργηση των μαθημάτων τέχνης στο Λύκειο

Το παρόν έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας στην Αθήνα, ενάντια στην κατάργηση των μαθημάτων τέχνης στο Λύκειο έδωσαν με συγκέντρωση χτες 13 Μαΐου 2021, το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος και η Ένωση Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων. Τη ίδια ώρα στο ΣτΕ εκδικαζόταν η προσφυγή για την κατάργηση των μαθημάτων Τέχνης στο Λύκειο.

Στη συγκέντρωση παρευρέθηκαν και χαιρέτησαν εκπρόσωποι της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων, της ΔΟΕ, της ΟΛΜΕ, των Κοινωνιολόγων και του Σωματείου Εργαζομένων στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή έγινε στις 11 Μαΐου η συγκέντρωση-δρώμενο του ΕΕΤΕ στην Πάτρα σε συνεργασία με την Ένωση Εικαστικών Πάτρας. Στη διαμαρτυρία συμμετείχε ο Δήμαρχος Πάτρας Κώστας Πελετίδης και η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Κ. Γεροπαναγιώτη.

Στη Θεσσαλονίκη έγινε εικαστικό δρώμενο στις 12 Μαΐου, με επιτυχία και απήχηση. Στην Πάτρα και στη Λάρισα το θέμα προβλήθηκε με ομιλίες και συνεντεύξεις σε τοπικούς ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς, ενώ το θέμα του ΣτΕ προβλήθηκε από το portal 902.

Έχει γίνει πλέον ευρύτερα συνείδηση ότι το θέμα της διδασκαλίας της Τέχνης στο Λύκειο, δεν είναι θέμα κλαδικό των εικαστικών, αλλά θέμα που αφορά συνολικότερα το δικαίωμα κάθε μαθητή στην ολόπλευρη εκπαίδευση, στη διδασκαλία της Τέχνης, που είναι απαραίτητο μαθησιακό πεδίο ανεξάρτητα από την κατεύθυνση που θα ακολουθήσει στη ζωή του κάθε παιδί.

Η προσφυγή στο ΣτΕ είναι μόνο ένας σταθμός στις κινητοποιήσεις για την καλλιτεχνική παιδεία.

Συνεχίζουμε. Αυτό σημαίνει-ανεξάρτητα από τη θετική ή αρνητική έκβαση της προσφυγής-ότι ο αγώνας για ένα σχολείο που θα παρέχει ολόπλευρη μόρφωση, χωρίς ταξικούς φραγμούς, χωρίς τη στεγνή και στείρα κατεύθυνση του προγράμματος μαθημάτων κάτω από τις επιταγές του ΟΟΣΑ για τη δημιουργία φθηνού ευέλικτου εργατικού δυναμικού, που θα στερείται κριτική σκέψη και καλλιέργεια, ο αγώνας για ένα σχολείο που θα αναπτύσσει ολόπλευρα τα παιδιά, διανοητικά, ψυχολογικά, συναισθηματικά, συνεχίζεται.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ: Μάθημα εργαστηριακό δίωρο, σε όλες τις τάξεις, εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών, μονιμοποίηση των αναπληρωτών, κατάργηση της «τιμωρίας» για το παράβολο, οργανικές θέσεις για τους εικαστικούς στα Δημοτικά.

Η αισθητική αγωγή και η καλλιτεχνική παιδεία είναι ανάγκη κάθε μαθητή.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κλειστό σχολείο
Κλειστά όλα τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί αύριο στο Ηράκλειο λόγω της Αφρικανικής σκόνης
Με βάση τις οδηγίες της Περιφέρεια Κρήτης, αναστέλλεται η λειτουργία όλων των εκπαιδευτικών δομών για τη Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου
Κλειστά όλα τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί αύριο στο Ηράκλειο λόγω της Αφρικανικής σκόνης
kyranakis.jpg
«Δολοφόνοι των παιδιών μας»: Οργή συγγενών θυμάτων των Τεμπών για την παρουσία Κυρανάκη στο μνημόσυνο

Σε βαρύ κλίμα συγκίνησης και οργής, τελέστηκε το τριετές μνημόσυνο για τα θύματα της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα

«Δολοφόνοι των παιδιών μας»: Οργή συγγενών θυμάτων των Τεμπών για την παρουσία Κυρανάκη στο μνημόσυνο
Πανελλαδικές - πανελλήνιες εξετάσεις
«Με το μαχαίρι στο λαιμό» από την Α’ Λυκείου: Πώς το Εθνικό Απολυτήριο αυξάνει τις κοινωνικές ανισότητες - Τι αλλάζει στις Πανελλαδικές εξετάσεις
Εθνικό Απολυτήριο: Τι αλλάζει και γιατί ανησυχούν γονείς και εκπαιδευτικοί
«Με το μαχαίρι στο λαιμό» από την Α’ Λυκείου: Πώς το Εθνικό Απολυτήριο αυξάνει τις κοινωνικές ανισότητες - Τι αλλάζει στις Πανελλαδικές εξετάσεις