Φοιτητές καταγγέλλουν το Τμήμα Φαρμακευτικής Πατρών
Φοιτητές Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών καταγγέλλουν απόφαση του Τμήματος για ακύρωση των προβιβάσιμων βαθμών σε μαθήματα χειμερινού εξαμήνου και απώλεια εξαμήνου

Πρόσφατα ελήφθη η εξής απόφαση, έπειτα από παρέμβαση-εισήγηση του εκπροσώπου των φοιτητών, από τη συνέλευση του Τμήματος Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών:

  1. Κανένα εργαστήριο δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί εξ αποστάσεως
  2. Μαθήματα του χειμερινού εξαμήνου 2020- 2021 που περιλαμβάνουν εργαστήριο και τα οποία εξετάστηκαν επιτυχώς με προβιβασιμο βαθμό μόνο κατά το θεωρητικό τους μέρος, νόμιμα και με όλες τις προβλεπόμενες διατάξεις του υπουργείου Παιδείας περί διασφάλισης της ποιότητας και της διαφάνειας ακυρώνονται. Ο λόγος είναι ότι δεν μπορούν να ολοκληρωθούν δια ζώσης τα εργαστήρια επομένως ο βαθμός ακυρώνεται και το μάθημα θα επανεξεταστεί μαζί με το εργαστήριο στο επόμενο ακαδημαϊκό έτος
  3. Μαθήματα του εαρινού εξαμήνου 2020-2021 που περιλαμβάνουν και εργαστηριακό μέρος δεν μπορούν να εξεταστούν τη φετινή ακαδημαϊκή χρονιά.

Μία τέτοια απόφαση κρίνεται από τους φοιτητές άκρως παράλογη και εις βάρος πολλών φοιτητών καθώς πολλοί είναι αυτοί που νοικιάζουν διαμερίσματα στην Πάτρα στα οποία δε μένουν λόγω πανδημίας ή που δουλεύουν για να τα συντηρήσουν. Πρακτικά αυτή η απόφαση αλλάζει τον προγραμματισμό που έχει κάνει κάθε φοιτητής και τον πηγαίνει ένα χρόνο πίσω, επιβαρύνοντας τον οικονομικά άλλον ένα χρόνο.

Με μια τέτοια απόφαση ακυρώνεται η προσπάθεια ενός ολόκληρου ακαδημαϊκού εξαμήνου, και σχεδόν των 3/4 ενός ακαδημαϊκού έτους, την ίδια στιγμή που η υπουργός Παιδείας κα. Νίκη Κεραμεως και ο υφυπουργός Παιδείας αρμόδιος για τα ΑΕΙ κ. Άγγελος Συρίγος, διαβεβαιώνουν συνεχώς πως θα γίνει ό,τι χρειαστεί προκειμένου ΝΑ ΜΗ ΧΑΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΕΞΑΜΗΝΟ.

Καλείται επομένως το υπουργείο Παιδείας να προβεί άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες και να εκδώσει σαφείς οδηγίες για παράταση εξαμήνου μέχρι τον Αύγουστο, ακόμα και το Σεπτέμβριο αν χρειαστεί, προκειμένου να ολοκληρωθούν όλες οι υποχρεώσεις των Πανεπιστημίων.

Το υπουργείο Παιδείας, τονίζουν οι φοιτητές, οφείλει να επιτρέψει να γίνουν εξ αποστάσεως τα εργαστήρια και όσα κρίνονται απολύτως αναγκαία να γίνουν δια ζώσης με όλα τα μέτρα ασφαλείας, μέχρι το τέλος της φετινής ακαδημαϊκής χρονιάς με παράταση του εξαμήνου.

Ακόμη, οφείλει να πάρει θέση περί της ακύρωσης των προβιβάσιμων βαθμών που επιτεύχθηκαν με εξ αποστάσεως εξετάσεις καθώς έτσι ακυρώνεται όλη η προσπάθεια και ο κόπος των φοιτητών  που έκαναν πολλές θυσίες ώστε να επιτύχουν και να ξεπεράσουν τις δυσκολίες εν μέσω πανδημίας.

Τέλος, το τμήμα Φαρμακευτικής οφείλει να κατανοήσει πως πρέπει να εργαστεί ώστε να διασφαλίσει πως καμία προσπάθεια δεν θα πάει χαμένη και πως τα εξάμηνα θα ολοκληρωθούν κανονικά εντός του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους.

Φοιτητές του Τμήματος Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες 2021: Νέες οδηγίες για τα self tests

ΑΣΕΠ: Ποιες είναι οι 5 προκηρύξεις που διορίζουν στο Δημόσιο

Τα Θέματα και οι λύσεις στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2021 (Δείτε τα πρώτοι εδώ)

ΜΟΝΟ ΜΕ  25 ευρώ το μήνα τα μοριοδοτούμενα σεμινάρια ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ κ.α. - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 9 ΙΟΥΝΙΟΥ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για ΑΣΕΠ, ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ σε όλα τα σχολεία - Αυτό είναι το νέο σεμινάριο που μοριοδοτεί

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ του GoLearn με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listenin (ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΗ) - ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΑΣΕΠ

σχετικά άρθρα

1821
«ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ»: Διήμερη προβολή σε 18 πόλεις της Ελλάδας
Σήμερα και αύριο η «ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ» προβάλλεται στις όψεις κτηρίων 18 πόλεων σε όλη την Ελλάδα - Δυνατότητα προβολής live streaming
«ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ»: Διήμερη προβολή σε 18 πόλεις της Ελλάδας