ΦΟΙΤΗΤΕΣ
Φοιτητές Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών καταγγέλλουν απόφαση του Τμήματος για ακύρωση των προβιβάσιμων βαθμών σε μαθήματα χειμερινού εξαμήνου και απώλεια εξαμήνου

Πρόσφατα ελήφθη η εξής απόφαση, έπειτα από παρέμβαση-εισήγηση του εκπροσώπου των φοιτητών, από τη συνέλευση του Τμήματος Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών:

  1. Κανένα εργαστήριο δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί εξ αποστάσεως
  2. Μαθήματα του χειμερινού εξαμήνου 2020- 2021 που περιλαμβάνουν εργαστήριο και τα οποία εξετάστηκαν επιτυχώς με προβιβασιμο βαθμό μόνο κατά το θεωρητικό τους μέρος, νόμιμα και με όλες τις προβλεπόμενες διατάξεις του υπουργείου Παιδείας περί διασφάλισης της ποιότητας και της διαφάνειας ακυρώνονται. Ο λόγος είναι ότι δεν μπορούν να ολοκληρωθούν δια ζώσης τα εργαστήρια επομένως ο βαθμός ακυρώνεται και το μάθημα θα επανεξεταστεί μαζί με το εργαστήριο στο επόμενο ακαδημαϊκό έτος
  3. Μαθήματα του εαρινού εξαμήνου 2020-2021 που περιλαμβάνουν και εργαστηριακό μέρος δεν μπορούν να εξεταστούν τη φετινή ακαδημαϊκή χρονιά.

Μία τέτοια απόφαση κρίνεται από τους φοιτητές άκρως παράλογη και εις βάρος πολλών φοιτητών καθώς πολλοί είναι αυτοί που νοικιάζουν διαμερίσματα στην Πάτρα στα οποία δε μένουν λόγω πανδημίας ή που δουλεύουν για να τα συντηρήσουν. Πρακτικά αυτή η απόφαση αλλάζει τον προγραμματισμό που έχει κάνει κάθε φοιτητής και τον πηγαίνει ένα χρόνο πίσω, επιβαρύνοντας τον οικονομικά άλλον ένα χρόνο.

Με μια τέτοια απόφαση ακυρώνεται η προσπάθεια ενός ολόκληρου ακαδημαϊκού εξαμήνου, και σχεδόν των 3/4 ενός ακαδημαϊκού έτους, την ίδια στιγμή που η υπουργός Παιδείας κα. Νίκη Κεραμεως και ο υφυπουργός Παιδείας αρμόδιος για τα ΑΕΙ κ. Άγγελος Συρίγος, διαβεβαιώνουν συνεχώς πως θα γίνει ό,τι χρειαστεί προκειμένου ΝΑ ΜΗ ΧΑΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΕΞΑΜΗΝΟ.

Καλείται επομένως το υπουργείο Παιδείας να προβεί άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες και να εκδώσει σαφείς οδηγίες για παράταση εξαμήνου μέχρι τον Αύγουστο, ακόμα και το Σεπτέμβριο αν χρειαστεί, προκειμένου να ολοκληρωθούν όλες οι υποχρεώσεις των Πανεπιστημίων.

Το υπουργείο Παιδείας, τονίζουν οι φοιτητές, οφείλει να επιτρέψει να γίνουν εξ αποστάσεως τα εργαστήρια και όσα κρίνονται απολύτως αναγκαία να γίνουν δια ζώσης με όλα τα μέτρα ασφαλείας, μέχρι το τέλος της φετινής ακαδημαϊκής χρονιάς με παράταση του εξαμήνου.

Ακόμη, οφείλει να πάρει θέση περί της ακύρωσης των προβιβάσιμων βαθμών που επιτεύχθηκαν με εξ αποστάσεως εξετάσεις καθώς έτσι ακυρώνεται όλη η προσπάθεια και ο κόπος των φοιτητών  που έκαναν πολλές θυσίες ώστε να επιτύχουν και να ξεπεράσουν τις δυσκολίες εν μέσω πανδημίας.

Τέλος, το τμήμα Φαρμακευτικής οφείλει να κατανοήσει πως πρέπει να εργαστεί ώστε να διασφαλίσει πως καμία προσπάθεια δεν θα πάει χαμένη και πως τα εξάμηνα θα ολοκληρωθούν κανονικά εντός του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους.

Φοιτητές του Τμήματος Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Μιλφέιγ
Συντάγη για σπιτικό μιλφέιγ με απλά υλικά
Με λίγα βασικά υλικά και σχετικά σύντομη διαδικασία, το αποτέλεσμα είναι ένα εντυπωσιακό επιδόρπιο που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις βιτρίνες...
Συντάγη για σπιτικό μιλφέιγ με απλά υλικά
ελβετια
Από την απαγόρευση της τσίχλας μέχρι το “δεν επιτρέπεται να πεθάνεις”
Σε διάφορες χώρες του κόσμου υπάρχουν νόμοι που ξεπερνούν κάθε προσδοκία και, σε κάποιες περιπτώσεις, μοιάζουν σχεδόν απίστευτοι.
Από την απαγόρευση της τσίχλας μέχρι το “δεν επιτρέπεται να πεθάνεις”
ρομποτ
Αεροδρόμια του μέλλοντος: Ρομπότ αναλαμβάνουν εργασίες στο Τόκιο
Η Ιαπωνία κάνει ένα ακόμη βήμα προς την πλήρη αυτοματοποίηση των αερομεταφορών, εισάγοντας ανθρωποειδή ρομπότ στις λειτουργίες των αεροδρομίων της.
Αεροδρόμια του μέλλοντος: Ρομπότ αναλαμβάνουν εργασίες στο Τόκιο
σπιτι
Η ξύλινη καλύβα που στέκει μόνη πάνω στον ποταμό Δρίνο
Το λεγόμενο Casa Drina έχει χτιστεί πάνω σε έναν μοναχικό βράχο στη μέση του ποταμού Δρίνου και έχει γίνει παγκόσμιο σύμβολο ιδιομορφίας και αρμονίας...
Η ξύλινη καλύβα που στέκει μόνη πάνω στον ποταμό Δρίνο