Νίκη Κεραμέως δηλώσεις
Εισήγηση των ειδικών για self tests σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης - Γιατί ανοίγουν τα σχολεία

Σε όλους τους παράγοντες που έπαιξαν ρόλο ώστε να παρθεί η απόφαση για οριζόντιο άνοιγμα των σχολείων, την ώρα που τα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα συνεχώς αυξάνονται, αναφέρθηκε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως,

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε πως «πλέον δεν έχει σημασία να βλέπει κανείς τον απόλυτο αριθμό κρουσμάτων, αλλά να βλέπει τον δείκτη θετικότητας, ο οποίος έχει σταθεροποιηθεί και βαίνει μειούμενος». Συγκεκριμένα όπως ανέφερε γίνονται 80.000 τεστ την ημέρα και σε αυτά προστίθενται και κάποια από τα self tests.

Δεύτερος παράγοντας που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην απόφαση για το άνοιγμα όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης ήταν ο εμβολιασμός μεγάλου ποσοστού του ευάλωτου πληθυσμού.

Τρίτος και σημαντικότερος παράγοντας σύμφωνα με την Υπουργό Παιδείας, ήταν το «πολύτιμο εργαλείο» των self test το οποίο βοηθάει να εντοπίζονται φορείς του πιο νωρίς που είναι ασυμπτωματικοί.

«Αν δεν υπήρχε το self test θα υπήρχαν εκατοντάδες ασυμπτωματικοί φορείς και στα Λύκεια και στο δημόσιο αλλά και στον ιδιωτικό τομέα», είπε χαρακτηριστικά.

Εμβολιασμοί εκπαιδευτικών

Σχετικά με τον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών η κ. Κεραμέως ανέφερε πως από τον Φεβρουάριου ξεκίνησε το συγκεκριμένο μέτρο κατά προτεραιότητα, με τους εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής.

Τότε το 58% δήλωσαν επιθυμία να εμβολιαστούν ενώ στη συνέχεια εμβολιάστηκαν 14.000 εκπαιδευτικοί από την αξιοποίηση των αδιάθετων εμβολίων.

Τέλος την προηγούμενη εβδομάδα, όπως ανέφερε η κ. Κεραμέως, άνοιξε η πλατφόρμα για όλους όσοι δεν είχαν ήδη εμβολιαστεί.

Self test σε όλες τις βαθμίδες

«H εισήγηση των ειδικών είναι τα self tests να γίνονται σε όλες τις βαθμίδες», τόνισε η Νίκη Κεραμέως, καθώς όπως είπε «πρόκειται για ένα απλό ρινικό τεστ που μπορεί να γίνεται με τη βοήθεια του γονέα στα μικρότερα παιδιά ενώ τα μεγαλύτερα μπορούν να το κάνουν μόνα τους».

Τέλος, αναφέρθηκα στα περιστατικά κατά το οποία μαθητές αρνήθηκαν να κάνουν το self test, χαρακτηρίζοντάς τα ως «μεμονομένα», ενώ ευχαρίστησε τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές για τη συνεργατικής τους στάση και τη στάση ευθύνης τους απέναντι στο μέτρο.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Η Σοφία Ζαχαράκη για τα 100 χρόνια της Ακαδημίας Αθηνών
Σ. Ζαχαράκη στα 100 χρόνια της Ακαδημίας Αθηνών: «Η τεχνητή νοημοσύνη μετασχηματίζει τον τρόπο με τον οποίο παράγεται η γνώση»
100 χρόνια ιστορίας για την Ακαδημία Αθηνών – Πανηγυρική συνεδρία με ισχυρά μηνύματα για το μέλλον της γνώσης
Σ. Ζαχαράκη στα 100 χρόνια της Ακαδημίας Αθηνών: «Η τεχνητή νοημοσύνη μετασχηματίζει τον τρόπο με τον οποίο παράγεται η γνώση»
βενζινη
Απεργία στα βενζινάδικα προ των πυλών - Ελήφθη απόφαση, μένει η ανακοίνωση
Η τελική απόφαση, ωστόσο, παραμένει ανοιχτή και θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τη σημερινή συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος.
Απεργία στα βενζινάδικα προ των πυλών - Ελήφθη απόφαση, μένει η ανακοίνωση