Νίκη Κεραμέως δηλώσεις
Εισήγηση των ειδικών για self tests σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης - Γιατί ανοίγουν τα σχολεία

Σε όλους τους παράγοντες που έπαιξαν ρόλο ώστε να παρθεί η απόφαση για οριζόντιο άνοιγμα των σχολείων, την ώρα που τα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα συνεχώς αυξάνονται, αναφέρθηκε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως,

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε πως «πλέον δεν έχει σημασία να βλέπει κανείς τον απόλυτο αριθμό κρουσμάτων, αλλά να βλέπει τον δείκτη θετικότητας, ο οποίος έχει σταθεροποιηθεί και βαίνει μειούμενος». Συγκεκριμένα όπως ανέφερε γίνονται 80.000 τεστ την ημέρα και σε αυτά προστίθενται και κάποια από τα self tests.

Δεύτερος παράγοντας που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην απόφαση για το άνοιγμα όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης ήταν ο εμβολιασμός μεγάλου ποσοστού του ευάλωτου πληθυσμού.

Τρίτος και σημαντικότερος παράγοντας σύμφωνα με την Υπουργό Παιδείας, ήταν το «πολύτιμο εργαλείο» των self test το οποίο βοηθάει να εντοπίζονται φορείς του πιο νωρίς που είναι ασυμπτωματικοί.

«Αν δεν υπήρχε το self test θα υπήρχαν εκατοντάδες ασυμπτωματικοί φορείς και στα Λύκεια και στο δημόσιο αλλά και στον ιδιωτικό τομέα», είπε χαρακτηριστικά.

Εμβολιασμοί εκπαιδευτικών

Σχετικά με τον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών η κ. Κεραμέως ανέφερε πως από τον Φεβρουάριου ξεκίνησε το συγκεκριμένο μέτρο κατά προτεραιότητα, με τους εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής.

Τότε το 58% δήλωσαν επιθυμία να εμβολιαστούν ενώ στη συνέχεια εμβολιάστηκαν 14.000 εκπαιδευτικοί από την αξιοποίηση των αδιάθετων εμβολίων.

Τέλος την προηγούμενη εβδομάδα, όπως ανέφερε η κ. Κεραμέως, άνοιξε η πλατφόρμα για όλους όσοι δεν είχαν ήδη εμβολιαστεί.

Self test σε όλες τις βαθμίδες

«H εισήγηση των ειδικών είναι τα self tests να γίνονται σε όλες τις βαθμίδες», τόνισε η Νίκη Κεραμέως, καθώς όπως είπε «πρόκειται για ένα απλό ρινικό τεστ που μπορεί να γίνεται με τη βοήθεια του γονέα στα μικρότερα παιδιά ενώ τα μεγαλύτερα μπορούν να το κάνουν μόνα τους».

Τέλος, αναφέρθηκα στα περιστατικά κατά το οποία μαθητές αρνήθηκαν να κάνουν το self test, χαρακτηρίζοντάς τα ως «μεμονομένα», ενώ ευχαρίστησε τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές για τη συνεργατικής τους στάση και τη στάση ευθύνης τους απέναντι στο μέτρο.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο Πανεπιστημιακό Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής με ΜΟΝΟ 50Є εγγραφή (Αιτήσεις ως 8-12)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ σε ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΑΝ.ΠΑΤΡΩΝ και Παν.Λευκωσίας μέσω alfavita.gr ΕΔΩ

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα