Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Το χρονοδιάγραμμα της λειτουργίας των σχολείων έδωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως - «Πάγο» στη λειτουργία των φροντιστηρίων

Την ημερομηνία επαναλειτουργίας των υπόλοιπων τάξεων – πλην των Λυκείων που λειτουργούν ήδη – αλλά και τις ημερομηνίες έναρξης των Πανελλαδικών εξετάσεων έδωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1.

Μετά τις χθεσινές επίσημες ανακοινώσεις, η Ν. Κεραμέως επανέλαβε ότι στις 10 Μαΐου θα ξεκινήσουν και πάλι τα διά ζώσης μαθήματα, σε Γυμνάσια, Δημοτικά και Νηπιαγωγεία, με self test, δύο φορές την εβδομάδα.

Οι ημερομηνίες κλειδιά είναι:

  • 25 Ιουνίου λήξη μαθημάτων για Δημοτικά και Νηπιαγωγεία
  • 11 Ιουνίου ολοκλήρωση μαθημάτων για Γυμνάσια και Λύκεια
  • 14 Ιουνίου έναρξη Πανελλαδικών για Γενικά Λύκεια
  • 15 Ιουνίου έναρξη Πανελλαδικών για Επαγγελματικά Λύκεια
  • Στις 15 Μαΐου ανακοινώνεται ο αριθμός των εισακτέων

Η υπουργός τόνισε ότι δεν θα γίνουν ούτε και φέτος ενδοσχολικές/προαγωγικές εξετάσεις «για δύο λόγους» όπως είπε, «Γιατί αφουγκραζόμαστε τη γενικευμένη πίεση της φετινής χρονιάς. Και δεύτερον γιατί θέλουμε να αξιοποιήσουμε αυτόν τον πολύτιμο χρόνο για να εμβαθύνουν τα παιδιά περισσότερο διά ζώσης στην ύλη».

Απέφυγε να απαντήσει ως προς το να χτυπήσει το πρώτο κουδούνι της νέας χρονιάς (2021-22) νωρίτερα από το προβλεπόμενο, λέγοντας ότι «έχουμε πολύ δρόμο μέχρι την έναρξη της νέας χρονιάς».

Συνεχίζουν με τηλεκπαίδευση τα πανεπιστήμια

Ερωτηθείσα για τα Πανεπιστήμια, η υπουργός υποστήριξε ότι στα πανεπιστήμια υπάρχει ο παράγοντας της μετεγκατάστασης, κάτι το οποίο καθιστά δύσκολη τη δια ζώσης επαναλειτουργία τους. «Οι φοιτητές νοικιάζουν, ξενοικιάζουν διαμερίσματα. Δεν είναι εύκολο να πεις ότι ανοίγεις το πανεπιστήμιο γι’ αυτό οφείλουμε να δώσουμε βάθος χρόνου, το οποίο δόθηκε ήδη σχετικά με το εαρινό εξάμηνο. Η προσέγγιση ήταν για εξ αποστάσεως εκπαίδευση η οποία προχωράει πολύ καλά και στα πανεπιστήμια. Θα τεθεί το θέμα πώς θα γίνουν οι εξετάσεις του εαρινού εξαμήνου. Πιθανότατα η πρόταση της κυβέρνησης θα είναι να υπάρχει επιλογή για τα πανεπιστήμια να τις κάνουν διά ζώσης ή εξ αποστάσεως αλλά αυτό μένει να συζητηθεί με την Επιτροπή».

Όχι στο άνοιγμα των φροντιστηρίων

Αναφορικά με τα φροντιστήρια, η Ν. Κεραμέως είπε ότι έχει τεθεί το θέμα στην επιτροπή των ειδικών, η οποία μέχρι στιγμής δεν έχει δώσει θετική εισήγηση και λέγοντας ότι δεν θα συζητηθεί το άνοιγμα των εν λόγω επιχειρήσεων στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας.

Voucher και εμβολιασμοί εκπαιδευτικών

Αναφέρθηκε επίσης στα voucher των 200 ευρώ για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού από μαθητές και φοιτητές επαναλαμβάνοντας ότι έχουν εγκριθεί περίπου 370.000 αιτήσεις και ήδη δεκάδες χιλιάδες επιταγών έχουν εξαργυρωθεί σε καταστήματα.

Τέλος, είπε ότι το 58% των εκπαιδευτικών της ειδικής αγωγής έχουν εμβολιαστεί. Δεν έδωσε, όμως, στοιχεία για τους εκπαιδευτικούς της γενικής παιδείας, γιατί η διαδικασία ξεκίνησε μόλις πριν λίγες μέρες.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σε δίκη εκπαιδευτικός για ατύχημα μαθητή σε διάλλειμα

Νέες Προκηρύξει ΑΣΕΠ για 5889 ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ

Τα αφόρητα SMS πίεσης του μετρ του Αχίλλειον στη Γεωργία Μπίτα

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η 1η ΕΤΗΣΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ Εκπαιδευτικών στον ΑΥΤΙΣΜΟ στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Δήμοι: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ για 90 μόρια

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

eody test koronoios
ΕΟΔΥ για υποπαραλλαγή Όμικρον: Έχει τις ίδιες ιδιότητες με την Όμικρον
Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει ένδειξη ότι η νέα υποομάδα ΒΑ.2 έχει διαφορετικές ιδιότητες από την Όμικρον - Δεν συντρέχει λόγος διαφορετικής συμπεριφοράς...
ΕΟΔΥ για υποπαραλλαγή Όμικρον: Έχει τις ίδιες ιδιότητες με την Όμικρον
Κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης: Τι αυξήσεις αναμένουν οι δημόσιοι υπάλληλοι
Αναλυτικά οι αυξήσεις που περιμένουν οι δημόσιοι υπάλληλοι μετά την κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης
Κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης: Τι αυξήσεις αναμένουν οι δημόσιοι υπάλληλοι
sxoleia koronoios
Τι αλλάζει από τη Δευτέρα σε σχολεία, ΑΕΙ, Φροντιστήρια, Κέντρα Ξένων Γλωσσών (ΦΕΚ)
Αναλυτικά το ΦΕΚ για το τι ισχύει μέχρι 31 Ιανουαρίου σε σχολεία, ΑΕΙ, Κολλέγια, ΙΕΚ, ΣΔΕ, Φροντιστήρια και κέντρα ξένων γλωσσών
Τι αλλάζει από τη Δευτέρα σε σχολεία, ΑΕΙ, Φροντιστήρια, Κέντρα Ξένων Γλωσσών (ΦΕΚ)
taksi
«Η μείωση της ύλης και η αναστολή της Τράπεζας Θεμάτων είναι μονόδρομος»
«Πρώτα διαμορφώνεις την ύλη και τους στόχους που μπορούν όλα τα σχολεία της επικράτειας να φτάσουν. Μετά στις εξετάσεις δείχνεις το μέτρο αγάπης...
«Η μείωση της ύλης και η αναστολή της Τράπεζας Θεμάτων είναι μονόδρομος»