Φοιτητές: Μαζική πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης
Στους δρόμους ξανά οι φοιτητές – «Δεν θα ξαναμπεί Αστυνομία στις σχολές»

Ηχηρό μήνυμα κατά της κυβέρνησης έστειλαν φοιτητικοί σύλλογοι της Θεσσαλονίκης, πραγματοποιώντας μαζική πορεία στο κέντρο της πόλης. 

Συγκεκριμένα, με σύνθημα «Η 15 Απρίλη ήταν η αρχή, αστυνομία στις σχολές δεν θα ξαναμπεί» οι φοιτητές πραγματοποιούν πορεία διαμαρτυρίας, στη Θεσσαλονίκη, με φόντο τη μελλοντική εγκατάσταση αστυνομικών δυνάμεων σε πέντε Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της χώρας -μεταξύ των οποίων και το ΑΠΘ.

«Κάτω τα χέρια από τους φοιτητές, έξω τα ΜΑΤ από όλες τις σχολές. Νίκη Κεραμέως δεν βάζουμε μυαλό, το άσυλο θα γίνει για εσένα Βατερλώ», φωνάζουν μεταξύ άλλων οι εκατοντάδες φοιτητές που είχαν συγκεντρωθεί νωρίτερα στο άγαλμα Βενιζέλου.

Όπως αναφέρει το thesstoday.gr, προσυγκέντρωση πραγματοποίησαν φοιτητές του Φυσικού, στην πρυτανεία του ΑΠΘ, οι οποίοι εντάχθηκαν στο ήδη αναγγελθέν φοιτητικό συλλαλητήριο, στο άγαλμα Βενιζέλου, ενώ το «παρών» δίνει και η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης που νωρίτερα πραγματοποίησε συγκέντρωση έξω από την 3η και 4η ΥΠΕ, στην Αριστοτέλους.

Οι διαδηλωτές κρατώντας πανό και σημαίες, αντιδρούν στο νομοσχέδιο Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη.

thessaloniki_foitites2.jpg

Η πορεία ξεκίνησε από το άγαλμα Βενιζέλου και μέσω των οδών Εγνατία – Αγίας Σοφίας – Τσιμισκή – Δραγούμη – Αγίου Δημητρίου – Ιασωνίδου και Εγνατία, θα καταλήξει στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Σημειώνεται ότι δυνάμεις των ΜΑΤ έχουν παραταχθεί παραπλεύρως της συγκέντρωσης.

thessaloni_mat.jpg

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

δημοσκόπηση
Δημοσκόπηση MRB: Ισχυρή στήριξη στους αγρότες και δυσαρέσκεια για τους κυβερνητικούς χειρισμούς
Προβάδισμα της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου – Τι απαντούν οι πολίτες για Τσίπρα, Σαμαρά και Καρυστιανού
Δημοσκόπηση MRB: Ισχυρή στήριξη στους αγρότες και δυσαρέσκεια για τους κυβερνητικούς χειρισμούς