Εκπαιδευτικοί - Θεσσαλονίκη: Κάλεσμα στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο
Κάλεσμα για συμμετοχή στο αυριανό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, στις 13.00, στο Άγαλμα Βενιζέλου

Στο νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών, φοιτητών και μαθητών για το ασφαλές άνοιγμα σχολείων και σχολών και ενάντια στην αντιεκπαιδευτική κυβερνητική πολιτική, καλεί η Α' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης.

Το κάλεσμα είναι για σήμερα Πέμπτη 22 Απρίλη, στη 1μ.μ., στο Άγαλμα Βενιζέλου,  με την Α' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης να προκηρύσσει επιπλέον διευκολυντική στάση εργασίας 12:00 -14:00.

Οι εκπαιδευτικοί ζητούν μεταξύ άλλων άμεσα και δωρεάν, μαζικά και επαναλαμβανόμενα, τεστ Covid στα σχολεία για εκπαιδευτικούς και μαθητές με ευθύνη του ΕΟΔΥ καθώς και προσλήψεις εκπαιδευτικών, μονιμοποίηση αναπληρωτών, αξιοποίηση χώρων και αιθουσών και λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων, ώστε να μειωθεί ο μαθητικός πληθυσμός στις σχολικές αίθουσες. 

Παράλληλα, η Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης στηρίζει τις κινητοποιήσεις των μαθητών την ίδια ημέρα στις 11:00 οι οποίοι ζητούν να μην δοθούν φέτος ενδοσχολικές εξετάσεις, ιδιαίτερα με τράπεζα θεμάτων.

Αναλυτικά:

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ – ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΤΙΣ 13:00 ΣΤΟ ΑΓ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ (με 2ωρη διευκολυντική στάση εργασίας 12:00 -14:00 )  
 
ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ Ο ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ – ΑΥΤΑΡΧΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΚΟΠΤΕΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΙΣΑΚΤΕΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΕΙ – ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ – ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ! 

ΌΧΙ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ  ΜΕΣΑ ΚΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ 
 
ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ 

-Να γίνει μαζικός εμβολιασμός των εκπαιδευτικών με προτεραιότητα αυτών που εργάζονται στα Ειδικά σχολεία, ως αναγκαίο μέτρο για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων σε συνθήκες πανδημίας. 

-Άμεσα και δωρεάν, μαζικά και επαναλαμβανόμενα, τεστ Covid στα σχολεία για εκπαιδευτικούς και μαθητές με ευθύνη του ΕΟΔΥ 

-Προσλήψεις εκπαιδευτικών, μονιμοποίηση αναπληρωτών, αξιοποίηση χώρων και αιθουσών και λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων, ώστε να μειωθεί ο μαθητικός πληθυσμός στις σχολικές αίθουσες. 

-Όχι στην αξιολόγηση σχολείων και εκπαιδευτικών. Να σταματήσει τώρα κάθε σχετική με την αξιολόγηση και την αυτοαξιολόγηση διαδικασία. 

-Κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων 

-Να καταργηθούν οι νόμοι 4692 και 4763 (επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση) 
 
-Να σταματήσει η υποχρηματοδότηση της παιδείας. Έκτακτη γενναία χρηματοδότηση των σχολείων για να καλύψουν τις ανάγκες τους. 

-Έξω τώρα η αστυνομία από τα ΑΕΙ.  Να καταργηθεί ο νόμος 4777/2021. 

-Να στηριχτούν και να λειτουργήσουν άμεσα οι δομές της ενισχυτικής διδασκαλίας και της πρόσθετης διδακτικής στήριξης. Μέτρα για την συνολική αναπροσαρμογή της ύλης σε όλες τις τάξεις. 

-Ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές  ειδήσεις σήμερα

Σοκαριστικό Βίντεο από τον αγώνα κάρτ στην Πάτρα - Στη ΜΕΘ ο 6χρονος

Έκτακτα μέτρα από αύριο Δευτέρα σε Σχολεία και πάσης φύσεως εκπαιδευτικές δομές

Η ΕΥΚΟΛΗ ONLINE Πιστοποίηση Αγγλικών ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να δώσετε εξετάσεις σε προφορικά και έκθεση

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ σε όλα τα σχολεία - Αυτό είναι το 9ΜΗΝΟ σεμινάριο που μοριοδοτεί Διορισμούς - προσφορές εκπαιδευτικών

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ (ΜΟΝΟ 25 ΕΥΡΩ το μήνα) κ.α.  - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 20/9

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

Σεπτεμβριάτικο «Όνειρο Θερινής Νυκτός»: Αναβάθμιση της Δημοκρατίας!..
«Ο άρχων πρέπει να έχει κατά νουν τρία πράγματα: πρώτον, ότι διοικεί ανθρώπους, δεύτερον, ότι διοικεί σύμφωνα με τους υφιστάμενους νόμους της...
Σεπτεμβριάτικο «Όνειρο Θερινής Νυκτός»: Αναβάθμιση της Δημοκρατίας!..
τάξη, θρανία, αξιολόγηση
«Περί Αξιολόγησης και άλλων δαιμονίων…» - Έκτακτες συνελεύσεις εκπαιδευτικών
Έκτακτες συνελεύσεις εκπαιδευτικών στη Λέσβο σχετικά με την απεργία-αποχή από την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας, που έχουν προκηρύξει οι...
«Περί Αξιολόγησης και άλλων δαιμονίων…» - Έκτακτες συνελεύσεις εκπαιδευτικών
Νηπιαγωγείο
Βρεφονηπιακοί σταθμοί ΟΑΕΔ: Παρατείνονται οι αιτήσεις
Παρατείνονται μέχρι την Παρασκευή οι αιτήσεις για περισσότερες από 330 θέσεις φιλοξενίας βρεφών και νηπίων στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του ΟΑΕΔ
Βρεφονηπιακοί σταθμοί ΟΑΕΔ: Παρατείνονται οι αιτήσεις