ΟΛΜΕ: Παρουσία του ΕΟΔΥ να γίνονται τα self test στα σχολεία
Με τον γ.γ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα συναντήθηκε σήμερα η ΟΛΜΕ - Επί τάπητος το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, οι πανελλαδικές και ενδοσχολικές εξετάσεις

«Συναντήσαμε σήμερα τον γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, όπου του εκθέσαμε τους προβληματισμούς της ΟΛΜΕ όσον αφορά το άνοιγμα των σχολικών μονάδων. Στόχος της ΟΛΜΕ είναι το ασφαλές άνοιγμα και έχουμε θέσει συγκεκριμένες προϋποθέσεις και όρους», δήλωσε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θεόδωρος Τσούχλος.

Στη συνάντηση της αντιπροσωπείας του ΔΣ της ΟΛΜΕ με τον γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα συμμετείχαν επίσης ο Κυριάκος Ιωαννίδης, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Παιδείας και ο Σπύρος Μαρίνης, μέλος του Τμήματος Παιδείας.

Στις δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ είπε: «Δυστυχώς δεν είχαμε αραίωση των τμημάτων σε 15μελή τμήματα, όπως έχουμε ζητήσει από τον Αύγουστο 2020, το θέμα των αυτοδιαγνωστικών τεστ είναι ένα επικουρικό μέτρο το οποίο όμως πρέπει να προστεθεί και παρουσία του ΕΟΔΥ και όπως υποστηρίζει η ΟΛΜΕ μία φορά την εβδομάδα τεστ του ΕΟΔΥ σε κάθε σχολική μονάδα.

Το θέμα των εμβολιασμών πρέπει να λήξει σύντομα, εμείς θεωρούμε ότι έπρεπε να έχει λήξει στις 10 Μαΐου το αργότερο γιατί αλλιώς δεν θα δημιουργηθεί το τείχος ανοσίας, που το θέλουμε ιδιαίτερα στις Πανελλαδικές εξετάσεις».

Πανελλαδικές και ενδοσχολικές εξετάσεις

Ο κ. Τσούχλος ανέφερε ότι «παράλληλα θέσαμε δύο σημαντικά ζητήματα με τα οποία συμφώνησε και ο γενικός γραμματέας όπως και με τα προηγούμενα και είναι οι Πανελλαδικές εξετάσεις και οι ενδοσχολικές εξετάσεις.

Όσον αφορά τις Πανελλαδικές εξετάσεις ζητάμε άμεσα η υπουργός Παιδείας να ανακαλέσει την απόφασή της να πραγματοποιηθούν με την ενιαία βάση εισαγωγής. Αυτό θα οδηγήσει, εν μέσω πανδημίας με μεγάλες εκπαιδευτικές ανισότητες οι οποίες δημιουργήθηκαν εξαιτίας της εξ αποστάσεως (εκπαίδευσης) και των κοινωνικών και οικονομικών ανισοτήτων που υπάρχουν, 25.000 με 30.000 παιδιά να βρεθούν εκτός πανεπιστημίων, ενώ παράλληλα θα υπάρχουν χιλιάδες κενές θέσεις και άμεσα θα κινδυνεύουν να κλείσουν και τα περιφερειακά τμήματα».

«Κατά δεύτερον, ζητάμε από την 1η Μαρτίου από την κ. Κεραμέως και αναμένουμε άμεσα απάντησή της να μην πραγματοποιηθούν οι ενδοσχολικές εξετάσεις και αυτές οι δύο εβδομάδες, τέλη Μαΐου μέχρι το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου, να τις αξιοποιήσουμε κάνοντας μάθημα, καλύπτοντας κενά, προχωρώντας την ύλη, ετοιμάζοντας τα παιδιά για το νέο σχολικό έτος.

Επίσης ζητάμε να υπάρξει άμεσα διάλογος για όλα τα παραπάνω ζητήματα και ιδιαίτερα για το θέμα πρόσβασης των μαθητών μας στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση», κατέληξε στις δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Σπαζοκεφαλιά-γρίφος
Σπαζοκεφαλιά: Ποιο από τα 7 δοχεία γεμίζει πρώτο; Ένα τεστ για IQ πάνω από 129
Ανακαλύψτε την απάντηση σε αυτόν τον γρίφο και διαπιστώστε αν έχετε εξαιρετική αντίληψη και λογική σκέψη
Σπαζοκεφαλιά: Ποιο από τα 7 δοχεία γεμίζει πρώτο; Ένα τεστ για IQ πάνω από 129
robot
Κίνα εναντίον ΗΠΑ: Η μάχη για το "σώμα" της τεχνητής νοημοσύνης έχει ήδη νικητή
Η Αμερική επενδύει στην τεχνητή νοημοσύνη, αλλά η Κίνα προηγείται ήδη στην κούρσα των ανθρωπόμορφων ρομπότ — και διαμορφώνει τη βιομηχανία του...
Κίνα εναντίον ΗΠΑ: Η μάχη για το "σώμα" της τεχνητής νοημοσύνης έχει ήδη νικητή
mathites
42η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα: Έξι μετάλλια για την Ελλάδα με 2 αργυρά και 4 χάλκινα
Στη 42η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα, οι Έλληνες μαθητές κέρδισαν δύο αργυρά και τέσσερα χάλκινα μετάλλια
42η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα: Έξι μετάλλια για την Ελλάδα με 2 αργυρά και 4 χάλκινα