ΜεΡΑ25-Βουλή: Ερώτηση για τον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών
Για «παντελή έλλειψη πολιτικού σχεδιασμού» κατηγορεί η βουλευτής του ΜεΡΑ25 Μαρία Απατζίδη το υπουργείο Παιδείας σχετικά με τους εμβολιασμούς εκπαιδευτικών με αδιάθετες δόσεις - Ερώτηση και για τους εκπαιδευτές των Δημοσίων ΙΕΚ

Επικαλούμενη ανακοίνωση της Ε’ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Αθηνά» η βουλευτής Α’ Ανατολικής Αττικής του ΜεΡΑ25 Μαρία Απατζίδη αναφορικά με την εγκύκλιο για τη δήλωση επιθυμίας εμβολιασμού με αδιάθετες δόσεις, η βουλευτής του κόμματος επισημαίνει ότι: «Για ακόμη μια φορά, το θέμα της ασφάλειας και της υγείας στις σχολικές μονάδες, αντιμετωπίζεται με περισσή προχειρότητα από την κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους, με ορατό το ενδεχόμενο για άνοιγμα των σχολείων χωρίς κανένα μέτρο πραγματικής ασφάλειας για μαθητές και εκπαιδευτικούς».

Τα αιτήματα

Η Μαρία Απατζίδη μεταφέρει στη Βουλή τα αιτήματα των εκπαιδευτικών ζητώντας από την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως να τα ικανοποιήσει άμεσα:

  • Να σταματήσουν οι ασφυκτικές ημερομηνίες για τόσο σοβαρά ζητήματα, όπως οι εμβολιασμοί.
  • Να δοθεί νέο περιθώριο 3 ημερών τουλάχιστον, για να ενημερωθούν όλοι οι εκπαιδευτικοί, ώστε να κατατεθούν οι υπεύθυνες δηλώσεις και το αίτημα όλων όσοι επιθυμούν να εμβολιαστούν.
  • Να ανακοινωθεί και να διευκρινιστεί σε ποια αδιάθετα εμβόλια αναφέρεται η εγκύκλιος και να υπάρξει σοβαρός επιστημονικός σχεδιασμός και σαφές χρονοδιάγραμμα για την πλήρη κάλυψη των αναγκών των εκπαιδευτικών.
  • Να υπάρξουν πραγματικά μέτρα, για ασφαλή σχολεία και για την υγεία της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας.

Εκπαιδευτές ΔΙΕΚ

Σε δεύτερη ερώτησή της που αφορά τους εργαζόμενους στα Δημόσια ΙΕΚ και το ενδεχόμενο να χάσουν τη δουλειά τους, η κ. Απατζίδη ρωτά την υπουργό αν θα προβεί στις κατάλληλες ενέργειες ώστε να εξασφαλίσει την εργασία χιλιάδων εκπαιδευτών των ΔΙΕΚ.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Ένα self test για μαθητές-εκπαιδευτικούς από τις 17 Μαΐου

Πανελλαδικές 2021: Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα εξετάσεων για ΓΕΛ - ΕΠΑΛ

Σε όλα τα σχολεία το ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ μάθημα ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ - ΝΕΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΜΟΡΙΟΟΤΗΣΗ

Το Κορυφαίο Μοριοδοτούμενο σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

Μόρια για Προσλήψεις - ΑΣΕΠ - Μεταπτυχιακά με ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ LTE του GoLearn - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ 97% ΕΠΙΤΥΧΙΑ

σχετικά άρθρα

exosi syggrafea palaistini
Παλαιστίνη: Έξωση σε συγγραφέα μετά από αποκαλύψεις στο CNN (Βίντεο)
«Με πέταξαν στο δρόμο και μου είπαν ότι δεν μπορούσα να επιστρέψω στη γειτονιά», δηλώνει ο Παλαιστίνιος συγγραφέας και ποιητής, μετά τις...
Παλαιστίνη: Έξωση σε συγγραφέα μετά από αποκαλύψεις στο CNN (Βίντεο)