self-test
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
«Επαφιέμεθα στην ατομική υπευθυνότητα των γονέων και των παιδιών» είπε ο γενικός γραμματέας συντονισμού της κυβέρνησης για την περίπτωση που κάποιος δεν θέλει να κάνει το self-test

Για τα self – test μίλησε ο γενικός γραμματέας συντονισμού της κυβέρνησης, Θανάσης Κοντογεώργης.

Ο Θανάσης Κοντογεώργης υποστήριξε ότι εάν κάποιο self – test βγάζει μη έγκυρο αποτέλεσμα, θα χορηγείται νέο στον μαθητή, με την σχετική διαδικασία να ανακοινώνεται μέχρι την Κυριακή.

«Μέχρι αύριο θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία διανομής των self – test. Από αύριο, οι γονείς θα μπορούν να παραλαμβάνουν ένα τεστ που θα χρησιμοποιήσουν πριν ξεκινήσει η εκπαιδευτική διαδικασία την Δευτέρα. Και από Δευτέρα και μετά, θα παραλάβουν το επόμενο τεστ, το οποίο θα είναι απαραίτητο για την προσέλευση την Πέμπτη» τόνισε, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο σε επόμενο χρόνο να δικαιούται self -test και το βοηθητικό προσωπικό των σχολείων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η σύσταση είναι να διενεργούνται τα self – test σε όλο πιο κοντινό χρόνο στην εκπαιδευτική διαδικασία, ενώ σε σχέση με τα εσπερινά λύκεια, θα γίνουν παραδόσεις self – test στα σχολεία και με μέριμνα της διεύθυνσης θα γίνεται διανομή τους.

Τι συμβαίνει όταν κάποιος δεν κάνει self test

Παράλληλα, απάντησε στο τι θα γίνεται εάν δεν θέλει κάποιος να κάνει self – test.

«Είναι όπλο για όλους, να υπάρχει αυτοπεριορισμός και απομόνωση αν υπάρξει ασυμπτωματικός και ολιγοσυμπτωματικός ασθενής. Είναι πράξη ευθύνης. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι κάποιος γονιός θα ρισκάρει την υγεία του παιδιού του και των υπόλοιπων παιδιών στα σχολεία. Σε περίπτωση που δεν επιδεικνύεται η δήλωση με το αρνητικό αποτέλεσμα, δεν θα μπορεί ο μαθητής να προσέρχεται στην τάξη και να παρακολουθεί την εκπαιδευτική διαδικασία» είπε.

Η υπεύθυνη δήλωση θα περιλαμβάνει, όπως είπε, τα στοιχεία του γονέα ή του κηδεμόνα, του μαθητή και πότε έγινε το τεστ. «Αυτό θα επιδεικνύεται κάθε μέρα την 1η ώρα πριν ξεκινήσει το πρώτο μάθημα στον κάθε καθηγητή που θα βρίσκεται στην αίθουσα. Δεν μπορούμε να έχουμε έναν επιστάτη σε κάθε σπίτι. Επαφιέμεθα στην ατομική υπευθυνότητα των γονέων και των τέκνων» πρόσθεσε.

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Συναγερμός ΕΦΕΤ: Ανάκληση σε πασίγνωστη φέτας λόγω Λιστέριας

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εφκα
Μόνιμο προσωπικό στον e-ΕΦΚΑ: Δημοσιεύθηκαν οι πίνακες των νέων διοριστέων της προκήρυξης 2ΓΒ/2023
Νέοι μόνιμοι διορισμοί στον e-ΕΦΚΑ: Πράσινο φως από το ΑΣΕΠ για πτυχιούχους ΤΕΙ
Μόνιμο προσωπικό στον e-ΕΦΚΑ: Δημοσιεύθηκαν οι πίνακες των νέων διοριστέων της προκήρυξης 2ΓΒ/2023
sexualiki-parenoxlisi.jpg
Κάθειρξη 18 ετών χωρίς αναστολή σε εκπαιδευτικό της Σητείας για ασέλγεια σε ανήλικες μαθήτριες
Ομόφωνη καταδίκη για τον καθηγητή φροντιστηρίου: Χωρίς αναστολή η ποινή των 18 ετών
Κάθειρξη 18 ετών χωρίς αναστολή σε εκπαιδευτικό της Σητείας για ασέλγεια σε ανήλικες μαθήτριες
Κώστας Καραμανλής
Αιχμές Καραμανλή για την αγροτική κρίση: «Ανυπόφορη η πραγματικότητα που βιώνουν οι παραγωγοί»
Δριμεία κριτική Καραμανλή για τις αγροτικές παθογένειες και κάλεσμα για εθνική συναίνεση
Αιχμές Καραμανλή για την αγροτική κρίση: «Ανυπόφορη η πραγματικότητα που βιώνουν οι παραγωγοί»
aristoteleio panepistimio thessalonikis
Αναβρασμός στο ΑΠΘ: Δυναμική κινητοποίηση φοιτητών ενάντια στον νέο κανονισμό των εστιών
Στα «χαρακώματα» οι οικότροφοι της Θεσσαλονίκης: Ζητούν απόσυρση του κανονισμού και κρατικά κονδύλια
Αναβρασμός στο ΑΠΘ: Δυναμική κινητοποίηση φοιτητών ενάντια στον νέο κανονισμό των εστιών