self-test
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
«Επαφιέμεθα στην ατομική υπευθυνότητα των γονέων και των παιδιών» είπε ο γενικός γραμματέας συντονισμού της κυβέρνησης για την περίπτωση που κάποιος δεν θέλει να κάνει το self-test

Για τα self – test μίλησε ο γενικός γραμματέας συντονισμού της κυβέρνησης, Θανάσης Κοντογεώργης.

Ο Θανάσης Κοντογεώργης υποστήριξε ότι εάν κάποιο self – test βγάζει μη έγκυρο αποτέλεσμα, θα χορηγείται νέο στον μαθητή, με την σχετική διαδικασία να ανακοινώνεται μέχρι την Κυριακή.

«Μέχρι αύριο θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία διανομής των self – test. Από αύριο, οι γονείς θα μπορούν να παραλαμβάνουν ένα τεστ που θα χρησιμοποιήσουν πριν ξεκινήσει η εκπαιδευτική διαδικασία την Δευτέρα. Και από Δευτέρα και μετά, θα παραλάβουν το επόμενο τεστ, το οποίο θα είναι απαραίτητο για την προσέλευση την Πέμπτη» τόνισε, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο σε επόμενο χρόνο να δικαιούται self -test και το βοηθητικό προσωπικό των σχολείων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η σύσταση είναι να διενεργούνται τα self – test σε όλο πιο κοντινό χρόνο στην εκπαιδευτική διαδικασία, ενώ σε σχέση με τα εσπερινά λύκεια, θα γίνουν παραδόσεις self – test στα σχολεία και με μέριμνα της διεύθυνσης θα γίνεται διανομή τους.

Τι συμβαίνει όταν κάποιος δεν κάνει self test

Παράλληλα, απάντησε στο τι θα γίνεται εάν δεν θέλει κάποιος να κάνει self – test.

«Είναι όπλο για όλους, να υπάρχει αυτοπεριορισμός και απομόνωση αν υπάρξει ασυμπτωματικός και ολιγοσυμπτωματικός ασθενής. Είναι πράξη ευθύνης. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι κάποιος γονιός θα ρισκάρει την υγεία του παιδιού του και των υπόλοιπων παιδιών στα σχολεία. Σε περίπτωση που δεν επιδεικνύεται η δήλωση με το αρνητικό αποτέλεσμα, δεν θα μπορεί ο μαθητής να προσέρχεται στην τάξη και να παρακολουθεί την εκπαιδευτική διαδικασία» είπε.

Η υπεύθυνη δήλωση θα περιλαμβάνει, όπως είπε, τα στοιχεία του γονέα ή του κηδεμόνα, του μαθητή και πότε έγινε το τεστ. «Αυτό θα επιδεικνύεται κάθε μέρα την 1η ώρα πριν ξεκινήσει το πρώτο μάθημα στον κάθε καθηγητή που θα βρίσκεται στην αίθουσα. Δεν μπορούμε να έχουμε έναν επιστάτη σε κάθε σπίτι. Επαφιέμεθα στην ατομική υπευθυνότητα των γονέων και των τέκνων» πρόσθεσε.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κακοκαιρία Erminio: Ποια σχολεία κλείνουν

ΚΑΙ ΟΜΩΣ! Το Voucher της ΔΥΠΑ έχει ακόμα λίγες θέσεις ανοικτές για άμεση έναρξη εδώ

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΡΥΣΤΙΑΝΟΥ
Πολιτικός αιφνιδιασμός: Πρόταση Τσίπρα προς Καρυστιανού για το Επικρατείας – Στο τραπέζι και για Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Επιφυλάξεις για το κατά πόσο τέτοιες κινήσεις μπορούν να γεφυρώσουν τον κόσμο της κοινωνικής διαμαρτυρίας με την οργανωμένη πολιτική.
Πολιτικός αιφνιδιασμός: Πρόταση Τσίπρα προς Καρυστιανού για το Επικρατείας – Στο τραπέζι και για Πρόεδρος της Δημοκρατίας
kaldis
Παν. Καλδής (Πρύτανης ΠΑ.Δ.Α) στο alfavita.gr: Το «Success Story» της Δυτικής Αττικής - 8 Χρόνια Δημιουργικής Εξέλιξης
Το Πανεπιστήμιο που Αλλάζει τον Χάρτη της Δυτικής Αθήνας και όχι μόνο
Παν. Καλδής (Πρύτανης ΠΑ.Δ.Α) στο alfavita.gr: Το «Success Story» της Δυτικής Αττικής - 8 Χρόνια Δημιουργικής Εξέλιξης
O φοιτητής Κωνσταντίνος Κρήτος
Έλληνας φοιτητής στους 24 κορυφαίους επιστήμονες του κόσμου που επέλεξε η NASA
Ποιος είναι ο Κωνσταντίνος Κρήτος που έφερε «επανάσταση» στον κώδικα αστροφυσικής και κέρδισε την υποτροφία της NASA
Έλληνας φοιτητής στους 24 κορυφαίους επιστήμονες του κόσμου που επέλεξε η NASA