Κεραμέως: Γιατί ανοίξαμε τα Λύκεια
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Στους λόγους για τους οποίους άνοιξαν τα Λύκεια αναφέρθηκε η Νίκη Κεραμέως κατά τις επίσημες ανακοινώσεις το απόγευμα της Τετάρτης

Τους λόγους που οδήγησαν κυβέρνηση και ειδικούς στην απόφαση να ανοίξουν τα Λύκεια τη Δευτέρα 12 Απριλίου ανέπτυξε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, κατά τις σχετικές ανακοινώσεις από το υπουργείο Υγείας, το απόγευμα της Τετάρτης.

Η κα Κεραμέως αναφέρθηκε αναλυτικά στα self tests για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, ενώ στη δημοσιότητα δόθηκε και βίντεο με αναλυτικές οδηγίες για τη διενέργεια αυτοδιαγνωστικού τεστ στο σπίτι.

Πιο αναλυτικά, η κα Κεραμέως ανέφερε:

«Προτεραιοποιήσαμε το άνοιγμα των Λυκείων για δύο βασικούς λόγους: 

- γιατί παραμένουν κλειστά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα
- γιατί όπως ξέρετε πλησιάζουν και οι Πανελλαδικές εξετάσεις»

Παράλληλα, η υπουργός Παιδείας είπε:

«Καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας, το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής εκδίδει κατευθυντήριες γραμμές και οδηγίες προς τους εκπαιδευτικούς μας σχετικά με την κάλυψη της ύλης δεδομένης της αναστολής της δια ζώσης λειτουργίας των σχολείων μας. Τον περασμένο μήνα εκδόθηκαν οδηγίες για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και εντός της εβδομάδας εκδίδονται και νέες οδηγίες για την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. 

Παράλληλα, το ΙΕΠ παρακολουθεί και ζητήματα ψυχοσυναισθηματικής φύσεως που συνδέονται με την πανδημία και την αναστολή της δια ζώσης λειτουργίας των σχολείων μας. 

Συζητάμε συστηματικά με την Επιτροπή των Ειδικών και για τις λοιπές δομές εκπαίδευσης, και ελπίζουμε σύντομα να είμαστε σε θέση να επαναλειτουργήσει η δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία και για αυτές». 

Μεταξύ άλλων η Νίκη Κεραμέως επισήμανε:

«Μοιραζόμαστε απολύτως μαζί σας την ανάγκη να βρεθούν τα παιδιά μας ξανά στις τάξεις, κατανοούμε την κόπωση από την πανδημία, και τα όρια της τηλεκπαίδευσης, η οποία – όσο χρήσιμη είναι – δεν μπορεί όμως παρά να είναι μία λύση ανάγκης. 

Ανοίγουμε σταδιακά και με ασφάλεια τα σχολεία. Ευχαριστούμε θερμά τους ειδικούς μας για τις άοκνες προσπάθειες, την επιστημονική συμβουλή, τη διαρκή τους στήριξη. Ευχαριστούμε θερμά όλους τους υγειονομικούς μας που δίνουν μέρα νύχτα αγώνα για όλους μας. Ευχαριστούμε όμως πάρα πολύ και τους μαθητές, σπουδαστές, φοιτητές, τους γονείς τους και βεβαίως τους εκπαιδευτικούς μας, για την τεράστια προσπάθεια που έχουν καταβάλει όλο αυτό το διάστημα, που ξεπέρασαν δυσκολίες και συνέβαλαν καθοριστικά προκειμένου να συνεχιστεί όσο πιο απρόσκοπτα γίνεται η εκπαιδευτική διαδικασία».

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

ΑΣΕΠ: Προ των πυλών τρεις νέοι διαγωνισμοί με 5.200 θέσεις

Νέο market pass για 40 ευρώ κάθε μήνα χωρίς αίτηση

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

συνεδριο
Το ΙΤΥΕ «Διόφαντος» στο Πανελλήνιο Συνέδριο Μαθητείας
Το συνέδριο με τίτλο «Η Μαθητεία ως Γέφυρα Σύνδεσης της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης με την Αγορά Εργασίας» πραγματοποιήθηκε από 8 έως 10 Μαΐου 2026...
Το ΙΤΥΕ «Διόφαντος» στο Πανελλήνιο Συνέδριο Μαθητείας
Κωνσταντοπουλου
Βουλή: Εγκρίθηκε η άρση ασυλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου για δύο υποθέσεις
Με ευρεία πλειοψηφία οι δύο ψηφοφορίες στην Ολομέλεια – Αντιπαράθεση για τη μήνυση Γεωργιάδη και τη δικογραφία των δικαστικών λειτουργών
Βουλή: Εγκρίθηκε η άρση ασυλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου για δύο υποθέσεις
Το κτήριο του υπουργείου Εσωτερικών
Υπουργείο Εσωτερικών: Προσλήψεις με αυξημένη μοριοδότηση για τους συμβασιούχους ΕΣΠΑ
Νέα πρόταση για τις Κοινωνικές Δομές από το υπουργείο Εσωτερικών με αυξημένη μοριοδότηση προϋπηρεσίας
Υπουργείο Εσωτερικών: Προσλήψεις με αυξημένη μοριοδότηση για τους συμβασιούχους ΕΣΠΑ
κλειστά σχολεία τετάρτη 21/1 στην Αττική
Κλειστά σχολεία την Πέμπτη: Πού δεν θα γίνουν μαθήματα και για ποιο λόγο
Μια μικρή παύση πριν από την ολοκλήρωση της σχολικής χρονιάς, ειδικά σε μια περίοδο αυξημένης πίεσης για τους υποψηφίους εξετάσεων.
Κλειστά σχολεία την Πέμπτη: Πού δεν θα γίνουν μαθήματα και για ποιο λόγο