Κεραμέως: Γιατί ανοίξαμε τα Λύκεια
Στους λόγους για τους οποίους άνοιξαν τα Λύκεια αναφέρθηκε η Νίκη Κεραμέως κατά τις επίσημες ανακοινώσεις το απόγευμα της Τετάρτης

Τους λόγους που οδήγησαν κυβέρνηση και ειδικούς στην απόφαση να ανοίξουν τα Λύκεια τη Δευτέρα 12 Απριλίου ανέπτυξε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, κατά τις σχετικές ανακοινώσεις από το υπουργείο Υγείας, το απόγευμα της Τετάρτης.

Η κα Κεραμέως αναφέρθηκε αναλυτικά στα self tests για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, ενώ στη δημοσιότητα δόθηκε και βίντεο με αναλυτικές οδηγίες για τη διενέργεια αυτοδιαγνωστικού τεστ στο σπίτι.

Πιο αναλυτικά, η κα Κεραμέως ανέφερε:

«Προτεραιοποιήσαμε το άνοιγμα των Λυκείων για δύο βασικούς λόγους: 

- γιατί παραμένουν κλειστά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα
- γιατί όπως ξέρετε πλησιάζουν και οι Πανελλαδικές εξετάσεις»

Παράλληλα, η υπουργός Παιδείας είπε:

«Καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας, το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής εκδίδει κατευθυντήριες γραμμές και οδηγίες προς τους εκπαιδευτικούς μας σχετικά με την κάλυψη της ύλης δεδομένης της αναστολής της δια ζώσης λειτουργίας των σχολείων μας. Τον περασμένο μήνα εκδόθηκαν οδηγίες για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και εντός της εβδομάδας εκδίδονται και νέες οδηγίες για την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. 

Παράλληλα, το ΙΕΠ παρακολουθεί και ζητήματα ψυχοσυναισθηματικής φύσεως που συνδέονται με την πανδημία και την αναστολή της δια ζώσης λειτουργίας των σχολείων μας. 

Συζητάμε συστηματικά με την Επιτροπή των Ειδικών και για τις λοιπές δομές εκπαίδευσης, και ελπίζουμε σύντομα να είμαστε σε θέση να επαναλειτουργήσει η δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία και για αυτές». 

Μεταξύ άλλων η Νίκη Κεραμέως επισήμανε:

«Μοιραζόμαστε απολύτως μαζί σας την ανάγκη να βρεθούν τα παιδιά μας ξανά στις τάξεις, κατανοούμε την κόπωση από την πανδημία, και τα όρια της τηλεκπαίδευσης, η οποία – όσο χρήσιμη είναι – δεν μπορεί όμως παρά να είναι μία λύση ανάγκης. 

Ανοίγουμε σταδιακά και με ασφάλεια τα σχολεία. Ευχαριστούμε θερμά τους ειδικούς μας για τις άοκνες προσπάθειες, την επιστημονική συμβουλή, τη διαρκή τους στήριξη. Ευχαριστούμε θερμά όλους τους υγειονομικούς μας που δίνουν μέρα νύχτα αγώνα για όλους μας. Ευχαριστούμε όμως πάρα πολύ και τους μαθητές, σπουδαστές, φοιτητές, τους γονείς τους και βεβαίως τους εκπαιδευτικούς μας, για την τεράστια προσπάθεια που έχουν καταβάλει όλο αυτό το διάστημα, που ξεπέρασαν δυσκολίες και συνέβαλαν καθοριστικά προκειμένου να συνεχιστεί όσο πιο απρόσκοπτα γίνεται η εκπαιδευτική διαδικασία».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Market Pass 2026: Πώς θα πάρετε το επίδομα για σούπερ μάρκετ

VOUCHER ΔΥΠΑ 750 ΕΥΡΩ: Μάθε αν εγκρίθηκες και ξεκίνα πρώτος

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

kolymvisi_sta_sholeia.jpg
Θεσσαλονίκη: 10χρονο παιδί υπέστη ανακοπή σε κολυμβητήριο - Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο
Το επεισόδιο σημειώθηκε κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, προκαλώντας την άμεση ανταπόκριση του ΕΚΑΒ
Θεσσαλονίκη: 10χρονο παιδί υπέστη ανακοπή σε κολυμβητήριο - Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο
κκε
«Κάτω τα χέρια από την Κούβα»: Μαζική συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Σύνταγμα και πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία
Η κινητοποίηση διοργανώθηκε ως άμεση απάντηση στις πρόσφατες δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος προειδοποίησε ότι το νησί της...
«Κάτω τα χέρια από την Κούβα»: Μαζική συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Σύνταγμα και πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία
Αγγελίες Ενοικιάζεται μαζεμένες σε πίνακα για σπίτια
Τέλος στα μετρητά για τα ενοίκια: Υποχρεωτικές οι τραπεζικές συναλλαγές από την 1η Απριλίου
Αλλαγές έρχονται από την 1η Απριλίου 2026 στο πλαίσιο για την καταβολή των ενοικίων
Τέλος στα μετρητά για τα ενοίκια: Υποχρεωτικές οι τραπεζικές συναλλαγές από την 1η Απριλίου