Άνοιγμα σχολείων: Προβληματισμός από ΔΟΕ-ΟΛΜΕ για τα σχολεία
Δριμύ κατηγορώ από ΔΟΕ-ΟΛΜΕ για τα ελλιπή μέτρα προστασίας στα σχολεία - «Επικουρικό μέτρο τα self test, που μένει να δούμε την αποτελεσματικότητά του» δηλώνουν Κικινής - Τσούχλος

Η επικείμενη επαναλειτουργία των Λυκείων σε πέντε μέρες, δηλαδή την ερχόμενη Δευτέρα, 12 Απριλίου, άνοιξε την κουβέντα σχετικά με το κατά πόσο είναι έτοιμα τα σχολεία να υποδεχθούν ξανά μαθητές.

Οι εκπαιδευτικοί δηλώνουν καθ’ όλα έτοιμοι, «εφόσον τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα», λένε, αφήνοντας αιχμές για το γεγονός ότι επί ένα χρόνο τώρα η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας δεν έχουν λάβει ουσιαστικά μέτρα ασφάλειας και υγιεινής, με πρωτεύον αυτό της εξασφάλισης της τήρησης των αποστάσεων εντός των σχολικών αιθουσών.

Στάση αναμονής

«Τα self test είναι προς τη θετική κατεύθυνση» τόνισε σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΣΚΑΙ ο πρόεδρος της ΔΟΕ Θανάσης Κικινής προσθέτοντας «Για το αν είναι αποτελεσματικά και αν βοηθήσουν στη λειτουργία των σχολείων, θα αποφανθεί η επιστημονική κοινότητα». Σε ερώτηση που του έγινε σχετικά με τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών στους εμβολιασμούς με αδιάθετες δόσεις τόνισε ότι θέση της ομοσπονδίας είναι οι μαζικοί εμβολιασμοί όσο το δυνατόν περισσότερων εκπαιδευτικών.

Δεν αρκούν τα self test

«Δεν φοβόμαστε να μπούμε στην τάξη. Είμαστε μάχιμοι και στην πρώτη γραμμή. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να παρθούν μέτρα ασφαλείας» δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θεόδωρος Τσούχλος. «Από τον Αύγουστο έχουμε μιλήσει για τις προϋποθέσεις για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, ωστόσο μέχρι σήμερα δεν έχουν ικανοποιηθεί. Τώρα δεν μπορεί να γίνει αραίωση στις τάξεις γιατί θα πρέπει να βρεθούν αίθουσες και εκπαιδευτικοί κάτι το οποίο είναι αδύνατο για το επόμενο χρονικό διάστημα. Θα ανοίξουμε, λοιπόν, με υπερμεγέθη τμήματα που συχνά ξεπερνούν τα 25 παιδιά» δήλωσε ο Θ. Τσούχλος.

Αναφορικά με τα self test, που χαρακτήρισε «επικουρικό μέτρο» και τη διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσουν εκπαιδευτικοί και μαθητές, δήλωσε άγνοια, αφού, όπως είπε με νόημα «μέχρι τώρα δεν έχουμε πληροφόρηση. Η τελευταία φορά που η κ. Κεραμέως επικοινώνησε μαζί μας ήταν στις 26 Μαρτίου».

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό

Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ είπε ότι σε πρόσφατη συνεδρίαση του ΔΣ της Ομοσπονδίας αποφασίστηκε να ζητηθεί επίσημη ενημέρωση από τους λοιμωξιολόγους της Επιτροπής του υπουργείου Υγείας καθώς και συνάντηση με τον πρωθυπουργό και με τα πολιτικά κόμματα αναφορικά με το ζήτημα της λειτουργίας των σχολείων.

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι αλλάζει στα σχολεία από Σεπτέμβριο: Τα νέα μαθήματα του 2025-2026

750 ευρώ  σε 170.000 πολίτες - Πάρτε τα με μια μόνο αίτηση και όλα εξα αποστάσεως μέσω golearn

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 30/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

viasmos
Δίωξη για βιασμό σε 19χρονο μετά από καταγγελία ανήλικης στη Θέρμη Θεσσαλονίκης
Ο 19χρονος παραπέμφθηκε να απολογηθεί στον 1ο τακτικό ανακριτή Θεσσαλονίκης από τον οποίο πήρε 48ωρη προθεσμία και παραμένει υπό κράτηση
Δίωξη για βιασμό σε 19χρονο μετά από καταγγελία ανήλικης στη Θέρμη Θεσσαλονίκης
Παύλος Μαρινάκης
Μαρινάκης υπό πίεση: Εξαγγελίες για «εξαντλητικούς» ελέγχους στον ΟΠΕΚΕΠΕ μετά το σκάνδαλο
Αναζητούν το τελευταίο ευρώ, αλλά αποφεύγουν τις πολιτικές ευθύνες – Σε θέση άμυνας η κυβέρνηση μετά τις παραιτήσεις
Μαρινάκης υπό πίεση: Εξαγγελίες για «εξαντλητικούς» ελέγχους στον ΟΠΕΚΕΠΕ μετά το σκάνδαλο
4ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών
Η χορωδία εκπαιδευτικών Πιερίας στο 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών στο Βελβεντό Κοζάνης
Τη διοργάνωση ανέλαβε ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής «Βελβεντινές Φωνές», φιλοξενώντας χορωδίες από διάφορες περιοχές της Ελλάδας σε ένα πολιτιστικό...
Η χορωδία εκπαιδευτικών Πιερίας στο 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών στο Βελβεντό Κοζάνης