Άνοιγμα σχολείων: Προβληματισμός από ΔΟΕ-ΟΛΜΕ για τα σχολεία
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Δριμύ κατηγορώ από ΔΟΕ-ΟΛΜΕ για τα ελλιπή μέτρα προστασίας στα σχολεία - «Επικουρικό μέτρο τα self test, που μένει να δούμε την αποτελεσματικότητά του» δηλώνουν Κικινής - Τσούχλος

Η επικείμενη επαναλειτουργία των Λυκείων σε πέντε μέρες, δηλαδή την ερχόμενη Δευτέρα, 12 Απριλίου, άνοιξε την κουβέντα σχετικά με το κατά πόσο είναι έτοιμα τα σχολεία να υποδεχθούν ξανά μαθητές.

Οι εκπαιδευτικοί δηλώνουν καθ’ όλα έτοιμοι, «εφόσον τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα», λένε, αφήνοντας αιχμές για το γεγονός ότι επί ένα χρόνο τώρα η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας δεν έχουν λάβει ουσιαστικά μέτρα ασφάλειας και υγιεινής, με πρωτεύον αυτό της εξασφάλισης της τήρησης των αποστάσεων εντός των σχολικών αιθουσών.

Στάση αναμονής

«Τα self test είναι προς τη θετική κατεύθυνση» τόνισε σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΣΚΑΙ ο πρόεδρος της ΔΟΕ Θανάσης Κικινής προσθέτοντας «Για το αν είναι αποτελεσματικά και αν βοηθήσουν στη λειτουργία των σχολείων, θα αποφανθεί η επιστημονική κοινότητα». Σε ερώτηση που του έγινε σχετικά με τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών στους εμβολιασμούς με αδιάθετες δόσεις τόνισε ότι θέση της ομοσπονδίας είναι οι μαζικοί εμβολιασμοί όσο το δυνατόν περισσότερων εκπαιδευτικών.

Δεν αρκούν τα self test

«Δεν φοβόμαστε να μπούμε στην τάξη. Είμαστε μάχιμοι και στην πρώτη γραμμή. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να παρθούν μέτρα ασφαλείας» δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θεόδωρος Τσούχλος. «Από τον Αύγουστο έχουμε μιλήσει για τις προϋποθέσεις για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, ωστόσο μέχρι σήμερα δεν έχουν ικανοποιηθεί. Τώρα δεν μπορεί να γίνει αραίωση στις τάξεις γιατί θα πρέπει να βρεθούν αίθουσες και εκπαιδευτικοί κάτι το οποίο είναι αδύνατο για το επόμενο χρονικό διάστημα. Θα ανοίξουμε, λοιπόν, με υπερμεγέθη τμήματα που συχνά ξεπερνούν τα 25 παιδιά» δήλωσε ο Θ. Τσούχλος.

Αναφορικά με τα self test, που χαρακτήρισε «επικουρικό μέτρο» και τη διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσουν εκπαιδευτικοί και μαθητές, δήλωσε άγνοια, αφού, όπως είπε με νόημα «μέχρι τώρα δεν έχουμε πληροφόρηση. Η τελευταία φορά που η κ. Κεραμέως επικοινώνησε μαζί μας ήταν στις 26 Μαρτίου».

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό

Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ είπε ότι σε πρόσφατη συνεδρίαση του ΔΣ της Ομοσπονδίας αποφασίστηκε να ζητηθεί επίσημη ενημέρωση από τους λοιμωξιολόγους της Επιτροπής του υπουργείου Υγείας καθώς και συνάντηση με τον πρωθυπουργό και με τα πολιτικά κόμματα αναφορικά με το ζήτημα της λειτουργίας των σχολείων.

 

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Σάλο προκάλεσε η τηλεοπτική τοποθέτηση του δημοσιογράφου Μάνου Βουλαρίνου το βράδυ της Τρίτης στον ΣΚΑΪ, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την τραγωδία στην Ηλιούπολη για να επιτεθεί στον Αλέξη Τσίπρα
Προκλητικός Βουλαρίνος: «Ο Τσίπρας εκμεταλλεύτηκε τη διπλή αυτοκτονία στην Ηλιούπολη» (Βίντεο)
Επιτέθηκε με πρωτοφανή σκαιότητα στον Αλέξη Τσίπρα, χρησιμοποιώντας τη διπλή αυτοκτονία στην Ηλιούπολη για να κάνει αποτυχημένο χιούμορ
Προκλητικός Βουλαρίνος: «Ο Τσίπρας εκμεταλλεύτηκε τη διπλή αυτοκτονία στην Ηλιούπολη» (Βίντεο)
ανακυκλωση
Το Β1 του 2ου Γυμνασίου Χαλκίδας φορά τα «πράσινα» και κάνει πρωταθλητισμό στην ανακύκλωση
Η περσινή συμμετοχή του σχολείου στον 1ο Μεγάλο εκπαιδευτικό  διαγωνισμό  ανακύκλωσης σχολείων του Δήμου Χαλκιδέων  άφησε ισχυρό αποτύπωμα, καθώς...
Το Β1 του 2ου Γυμνασίου Χαλκίδας φορά τα «πράσινα» και κάνει πρωταθλητισμό στην ανακύκλωση