Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
σχολεία μαθητες
Σχολεία: Πρόταση στην επιτροπή για άνοιγμα και των τριών τάξεων του Λυκείου τη Δευτέρα 12 Απριλίου - Σε λίγο η απόφαση από τους ειδικούς

Αυτή την στιγμή πραγματοποιείται η "θυελλώδης" συνεδρίαση της επιτροπής των ειδικών για το άνοιγμα των σχολείων.

Σύμφωνα με το alfavita.gr έχουν διαμορφωθεί δύο στρατόπεδα σχετικά με την επιστροφή των μαθητών τα θρανία. Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε έχει κατατεθεί πρόταση εντός της επιτροπής για άνοιγμα όλων των τάξεων του Λυκείου, τη Δευτέρα στις 12 Απριλίου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το κυβερνητικό επιτελείο επιδιώκει τα Γυμνάσια να ανοίξουν μια εβδομάδα αργότερα, δηλαδή στις 19 Απριλίου.

Εντός της ημέρας αναμένεται η τελική εισήγηση για το άνοιγμα και των τριών τάξεων του Λυκείου στις 12 Απριλίου, με τις τελικές αποφάσεις να ανακοινώνονται το απόγευμα της Τετάρτης από τον υπουργό Υγείας.

Αυτό σημαίνει ότι απομακρύνεται το σενάριο να ανοίξει μόνο η Γ΄ Λυκείου, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα είναι δύσκολο οι καθηγητές να κάνουν μάθημα δια ζώσης μόνο στους μαθητές της Γ' τάξης και μέσω τηλεκπαίδευσης στους μαθητές των υπολοίπων τάξεων.

Άνοιγμα σχολείων στις 12 Απριλίου

Θυμίζουμε πως το άνοιγμα των Λυκείων έχει προαναγγελθεί από τον Υπουργό επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη. «Η Επιτροπή έχει ήδη συζητήσει ότι θα πάμε σε ένα άνοιγμα σχολείων εφόσον υπάρχει η δυνατότητα για υποχρεωτικά self test.»

σχολεία μάσκα

«Τα αυτοδιαγνωστικά τεστ έχουν ήδη φτάσει στη χώρα μας, κι εκτιμούμε ότι έως αύριο θα έχουν εφοδιαστεί όλα τα φαρμακεία των μεγάλων αστικών κέντρων, έως το τέλος της εβδομάδας θα έχουν εφοδιαστεί όλα τα φαρμακεία της χώρας» ανέφερε, υπογραμμίζοντας πως υπάρχει η δυνατότητα να ανοίξουν τη Δευτέρα τα σχολεία «καθώς έχουν μείνει επί μακρόν κλειστά και αυτό έχει μια σοβαρότατη επιβάρυνση όχι μόνο για την ψυχική υγεία των μαθητών, αλλά και με ζητήματα μαθησιακά».

Κυβερνητικές πιέσεις για άνοιγμα

Επιδίωξη της Κυβέρνησης και της υπουργού Παιδείας Νίκη Κεραμέως είναι το άνοιγμα των Λυκείων την επόμενη εβδομάδα χρησιμοποιώντας τα self tests, τις αναγκαίες αποστάσεις και όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας. 

Άνοιγμα δημοτικών στις 10 Μαϊου

Το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων μετατίθεται για τις 10 Μάϊου, μετά τις διακοπές του Πάσχα.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΦΚΑ: Έρχονται 700 νέες μόνιμες προσλήψεις με 7.000 ευρώ το μήνα

Νέο ΜΗΤΡΩΟ επιμελητών Βρεφών, Νηπίων, Παιδιών - Χιλιάδες οι προσλήψεις

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η 1η ΕΤΗΣΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ Εκπαιδευτικών στον ΑΥΤΙΣΜΟ στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Δήμοι: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ για 90 μόρια

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

Τρεις Ιεράρχες
Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης: Εορτασμός της ημέρας των Τριών Ιεραρχών στην Κομοτηνή
Εκδήλωση για τον εορτασμό της ημέρας των Τριών Ιεραρχών που συνδιοργανώνεται από την Ιερά Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής και το Δημοκρίτειο...
Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης: Εορτασμός της ημέρας των Τριών Ιεραρχών στην Κομοτηνή
τηλεκπαίδευση, διδασκαλία, υπολογιστής, μαθητές, εξ αποστάσεως εκπαίδευση και διδασκαλία
Εκπαιδευτικοί: Καμία υποχρέωση για τηλεκπαίδευση από το σπίτι
Νέα ανακοίνωση για την τηλεκπαίδευση σε κλειστά σχολεία την Πέμπτη και την Παρασκευή - «Οι εκπαιδευτικοί να μην υποχωρήσουν στους άθλιους εκβιασμούς...
Εκπαιδευτικοί: Καμία υποχρέωση για τηλεκπαίδευση από το σπίτι