golearn-engl_970-250
γκικα αναστασια σχολεία πότε θα ανοίξουν
Προς το τέλος της σχολικής χρονιάς θα ανακοινωθούν οι οριστικοί πίνακες για τους διορισμούς των εκπαιδευτικών της γενικής εκπαίδευσης

Στο θέμα των διορισμών στην πρωτοβάθμια και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση αναφέρθηκε μιλώντας στον Real Fm 107,1 η γ.γ του υπουργείου Παιδείας, Σίσσυ Γκίκα.

Όπως ανέφερε, οι οριστικοί πίνακες θα ανακοινωθούν προς το τέλος της σχολικής χρονιάς, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει νέα διαδικασία μέχρι την κατάρτιση των τελικών πινάκων, καθώς «υπάρχουν πολλές ισοβαθμίες».

Σε κάθε περίπτωση, διαβεβαίωσε πως «σίγουρα θα έχουμε διορισμούς» και γι’ αυτό «είμαστε σε καθημερινή επικοινωνία με το ΑΣΕΠ».

'Άνοιγμα σχολείων: Πρώτα τα Λύκεια

«Διακαής πόθος του υπουργείου Παιδείας είναι να ανοίξουν όλα τα σχολεία και όλες τις δομές, όμως λόγω της επιδημιολογικής επιβάρυνσης αυτό δεν είναι εφικτό», είπε χαρακτηριστικά σημειώνοντας πως προτεραιότητα έχει η δευτεροβάθμια εκπαίδευση, διότι «υπάρχουν οι εξετάσεις εντός του Ιουνίου» είπε η γγ. του υπουργείου. 

Αναφερόμενη στο άνοιγμα των σχολείων ξεκαθάρισε ότι η «12η Απριλίου, είναι η ημερομηνία που επιθυμούμε, αλλά δεν μπορούμε ακόμη να είμαστε σίγουροι, εάν οι ειδικοί δεν εξετάσουν τα επιδημιολογικά στοιχεία», πρόσθεσε, ενώ τόνισε τη σημασία της επανεκκίνησης των δια ζώσης μαθημάτων για τη Γ’ Λυκείου.

Επανέλαβε επίσης πως δεν θα γίνουν μαθήματα την περίοδο του Πάσχα και πως το σχολικό έτος έτος αναμένεται να παραταθεί το πολύ έως τα τέλη Ιουνίου. Ξεκαθάρισε ακόμη πως δεν αναμένεται νέα μείωση της ύλης για τις Πανελλαδικές οι οποίες, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, αναμένεται να διεξαχθούν στις ίδιες ημερομηνίες με πέρυσι.

Μάλλον μετά το Πάσχα η επαναλειτουργία δημοτικών-νηπιαγωγείων

Σχετικά με την επαναλειτουργία των δημοτικών και των νηπιαγωγείων, δήλωσε ότι υπάρχει το ενδεχόμενο να ανοίξουν και μετά το Πάσχα, προσθέτοντας πως το υπουργείο Παιδείας θα λάβει υπόψη του την εισήγηση της επιτροπής αλλά και θα εξετάσει εκείνη τη στιγμή όλες τις παραμέτρους.

Τέλος, αναφέρθηκε στην εμβολιαστική διαδικασία για τους εκπαιδευτικούς οι οποίοι πλέον μπορούν να μπαίνουν στις λίστες για τα αδιάθετα εμβόλια.

Πως παίρνεις 13 μόρια για τους διορισμούς χωρίς Μεταπτυχιακό

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο πρωτόκολλο στα σχολεία: Πώς θα επιστρέψουν οι μαθητές

Αιτήσεις για το ΕΚΤΑΚΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ 1000 ευρώ σε 80000 ανέργους ΕΔΩ

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Αυτό το σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

sxolika vivlia
Σχολικά Βιβλία: Κονδύλι 2 εκ.€ για αναβάθμιση ποιότητας και εφοδιασμού
Ανάμεσα στις αλλαγές είναι και η συστηματικότερη ανακύκλωση των παλιών βιβλίων σε εθελοντική βάση – σε επίπεδο δήμων – με προγράμματα ανακύκλωσης σε...
Σχολικά Βιβλία: Κονδύλι 2 εκ.€ για αναβάθμιση ποιότητας και εφοδιασμού
Αρκτική: Ανεβάζει θερμοκρασία επτά φορές ταχύτερα από τον υπόλοιπο κόσμο
Η Αρκτική ανεβάζει θερμοκρασία τέσσερις φορές πιο γρήγορα από τον υπόλοιπο κόσμο, σύμφωνα με νέες επιστημονικές εκτιμήσεις
Αρκτική: Ανεβάζει θερμοκρασία επτά φορές ταχύτερα από τον υπόλοιπο κόσμο
thanos plevris
«Δεν θέλουμε να πάμε σε μέτρα τον Σεπτέμβριο», λέει ο Πλεύρης παρά τους δεκάδες θανάτους καθημερινά
«Δεν είναι επιθυμία μας να πάμε σε μέτρα τον Σεπτέμβριο», αναφέρει ο Θάνος Πλεύρης, κόντρα σε δηλώσεις του προ λίγων μηνών - 45 νεκροί από κορονοϊό...
«Δεν θέλουμε να πάμε σε μέτρα τον Σεπτέμβριο», λέει ο Πλεύρης παρά τους δεκάδες θανάτους καθημερινά