Σχολεία – Δερμιτζάκης: Να ανοίξουν τα σχολεία
Υπέρ της επαναλειτουργίας των σχολείων τάσσεται ο καθηγητής Μανώλης Δερμιτζάκης – Κίνδυνος για 5.000 κρούσματα

«Αν συνεχίσουμε έτσι μπορεί να φτάσουμε στα 5.000 κρούσματα την ημέρα» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Γενετικής στο πανεπιστήμιο της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης και πρότεινε να ανοίξουν τα σχολεία.

Ο καθηγητής προτείνει άνοιγμα με ένα υπολογισμένο ρίσκο για συγκεκριμένες δραστηριότητες σε εξωτερικούς χώρους.

Επίσης πρότεινε άμεσα άνοιγμα λιανεμπορίου με ραντεβού, εστίασης, καθώς και άνοιγμα σχολείων με σκοπό την κοινωνική αποσυμπίεση των πολιτών

Να ανοίξουμε γιατί έτσι όπως πάμε δεν πάμε καλά. Για να μειώσουμε την μετάδοση γιατί αυτό το lockdown δεν δουλεύει, ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Θα φτάσουμε τα 5.000 κρούσματα»

Την εκτίμηση ότι πρέπει να ανοίξουν δραστηριότητες σε εξωτερικούς χώρους ώστε να βοηθήσει την ψυχολογία των πολιτών και να μειωθεί ο κίνδυνος μετάδοσης του κορονοϊού εξέφρασε ο καθηγητής.

«Παίρνουμε ένα ρίσκο μήπως δουλέψει άλλο μοντέλο. Αυτή την στιγμή οι πολίτες δεν έχουν κίνητρο να ακολουθούν κανένα μέτρο» ανέφερε.

Πρόσθεσε πως αν μείνουμε έτσι θα πάνε 5.000-5.500 τα κρούσματα μέχρι τον Μάιο και θα έχουμε μια αργή μείωση όποτε τον Ιούνιο δεν θα είμαστε σε μια κατάσταση που θέλουμε.

Τόνισε πως «το έξω θέλουμε, δεν θέλουμε θα κάνει τεράστια διαφορά και ακόμα και αύξηση των κρουσμάτων να δούμε στην αρχή, στην συνέχεια λόγω καιρού θα δούμε βελτιωμένη εικόνα».

Αναφορικά με την αντιπαράθεση που είχε σχετικά με την άρση του lockdown στα social media με τον κ. Παυλάκη, σημείωσε πως «και οι δύο έχουμε συναισθηματική φόρτιση και πάνω σε αυτή μπορεί να πούμε κάτι παραπάνω καμιά φορά».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κλειστό σχολείο
Κλειστά σχολεία λόγω κακοκαιρίας: Τι ισχύει για ΣΔΕ, ΣΑΕΚ και Τάξη Μαθητείας
Όλα τα ΣΔΕ, ΣΑΕΚ και Τάξη Μαθητείας κλείνουν μαζί με τα σχολεία σε κακοκαιρία – Δείτε πώς θα γίνεται η αναπλήρωση
Κλειστά σχολεία λόγω κακοκαιρίας: Τι ισχύει για ΣΔΕ, ΣΑΕΚ και Τάξη Μαθητείας
Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί
Υπουργείο Παιδείας: Τι ισχύει για τις διαθέσεις εκπαιδευτικών
Στον πυρήνα της ρύθμισης βρίσκεται μια βασική αρχή: Καμία διαθέσιμη διδακτική ώρα δεν πρέπει να μένει αναξιοποίητη και ταυτόχρονα: Κανένας...
Υπουργείο Παιδείας: Τι ισχύει για τις διαθέσεις εκπαιδευτικών
εκπαιδευση
Αύξηση 20% στις αιτήσεις συνταξιοδότησης εκπαιδευτικών για το 2026 – Τα πρώτα στοιχεία ανά νομό
Κύμα συνταξιοδοτήσεων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση το 2026 – Σημαντική αύξηση αιτήσεων σε όλη τη χώρα
Αύξηση 20% στις αιτήσεις συνταξιοδότησης εκπαιδευτικών για το 2026 – Τα πρώτα στοιχεία ανά νομό