καθηγητής, σχολείο, αιρετός
Ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Λάρισας για τους εκπροσώπους της στο ΠΥΣΔΕ

Συνάδελφοι,  από την πρώτη δεκαετία του προηγούμενου αιώνα είχαν να συνεδριάσουν τα υπηρεσιακά συμβούλια  χωρίς την παρουσία αιρετών!

Η Νίκη Κεραμέως με το πραξικόπημα της 7ης Νοέμβρη και τις ηλεκτρονικές εκλογές παρωδία, το κατάφερε. Και μαζί νομίζει ότι πέτυχε και αυτό που ήταν από την αρχή ο στόχος της κυβέρνησης: να δοθεί ένα πρώτο αποτελεσματικό χτύπημα στο πιο πρωτοπόρο και «ατίθασο» τμήμα του συνδικαλιστικού κινήματος, τους εκπαιδευτικούς.

Δεν εξηγείται αλλιώς η απόφαση για παράταση της θητείας όλων ανεξαιρέτως των υπηρεσιακών συμβουλίων σε όλο τον δημόσιο τομέα – πλην των εκπαιδευτικών!

Κι έτσι τα συμβούλια καλούνται να συνεδριάσουν χωρίς αιρετούς εκπροσώπους των εκπαιδευτικών, να υπολογίσουν κενά και πλεονάσματα και να πραγματοποιήσουν τις μεταθέσεις του 2021. Για πρώτη φορά απουσιάζει από κει μέσα το μάτι και το αυτί του κλάδου.

Οι αιρετοί εκπρόσωποι, που ήταν εκεί για να ελέγξουν την διοίκηση και να καταγγείλουν οποιαδήποτε αυθαιρεσία. Ήταν εκεί για να προασπίσουν τα δικαιώματα των συναδέλφων και να εγγυηθούν τη διαφάνεια και τη νομιμότητα.

Αυτά τα συμβούλια σε μερικούς μήνες θα κρίνουν οργανικές υπεραριθμίες και θα δώσουν οργανικές θέσεις και τον Σεπτέμβριο θα τοποθετήσουν λειτουργικά τους συναδέλφους.

Ποιος, άραγε, θα προστατεύσει τους εκπαιδευτικούς από ένα ψυχρό τεχνοκρατικό σύστημα που θα τους διακτινίζει σε τέσσερα και πέντε σχολεία χωρίς να λαμβάνει υπόψη του τις αντικειμενικές δυσκολίες και τα δικαιώματά τους;

Μήπως οι λίγοι δοτοί αιρετοί των μερικών δεκάδων  ψήφων που στο  Π.Υ.Σ.Δ.Ε.  Λάρισας αρνήθηκαν  να παραιτηθούν χωρίς  να ντρέπονται και να σφιχταγκαλιάζονται με τις καρέκλες του ΠΥΣΔΕ;

Το  σωματείο δεν  έχει  ανάγκη από  κολαούζους της  διοίκησης  και φερέφωνα  του  υπουργείου. Καλούμε  λοιπόν  τους  ψευδοαιρετούς  της  παράταξης  των Α.ΔΗ.Κ.  να  παραιτηθούν άμεσα, αλλιώς το   σωματείο  θα  προχωρήσει  στην  διαγραφή  τους. Κανείς απ΄αυτούς δεν διαθέτει την ηθική και πολιτική νομιμοποίηση και προφανώς είναι καταδικασμένοι στις συνειδήσεις των συναδέλφων.

Οι μόνοι αιρετοί που αναγνωρίζονται και νομιμοποιούνται είναι αυτοί που εκλέχθηκαν από τον κλάδο στις εκλογές του 2018 και η παράταση της θητείας τους μέχρι οι επιδημιολογικές συνθήκες να επιτρέψουν τις εκλογές με φυσική συμμετοχή, είναι η μόνη λύση που μπορεί να γίνει αποδεκτή, για να αποκατασταθεί η τάξη στη λειτουργία των συμβουλίων.

Μαθητές, κορονοϊός, μάσκες, σχολείο

Σύμφωνα και με  την απόφαση της ΟΛΜΕ, ενημερώνουμε τον  κλάδο  πως  το  σωματείο  αναγνωρίζει  ως  τακτικούς αιρετούς :

α) τον ΤΖΙΑΤΖΙΑ ΜΙΧΑΛΗ (ΔΑΚΕ)   και  β) ΚΟΝΤΕΛΕ  ΔΗΜΗΤΡΗ (ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ)  όπως  εκλέχθηκαν  στις  νόμιμες εκλογές του 2018.

Προτάθηκε και στις  άλλες  δύο  παρατάξεις(ΣΥΝΕΚ-ΠΕΚ), παρόλο που δεν  είχαν  εκλέξει  αιρετό το 2018,   να  συμμετάσχουν  με έναν εκπρόσωπο αναπληρωματικό η κάθε μία.

Οι  ΣΥΝΕΚ  διαφώνησαν με την ενέργεια αυτή  της ΕΛΜΕ που  βασίστηκε  στις  αποφάσεις της ΟΛΜΕ και αρνήθηκαν  να  συμμετέχουν στη  σχετική  διαδικασία. Μετά  από  αυτό  ορίστηκαν  δύο μέλη  αναπληρωματικά από την ΠΕΚ :

 α) ΤΑΣΙΟΠΟΥΛΟΥ  ΒΙΚΥ  και  β) ΓΙΟΥΡΟΥΚΗΣ  ΑΡΓΥΡΗΣ μετά  από  συζήτηση στο  Δ.Σ. της  Ε.Λ.Μ.Ε.

Η Νίκη Κεραμέως, θα μείνει στην ιστορία ως η υπουργός που κατάφερε δύο φορές, και μάλιστα με τα σχολεία κλειστά, να συσπειρώσει με θηριώδη ποσοστά τους εκπαιδευτικούς και να πάρει απαντήσεις με τον πιο εμβληματικό τρόπο!!

Το  Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λάρισας

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι μπορώ να τρώω το βράδυ για να χάσω κιλά: 5 & 1 φαγητά

Παν.Αιγαίου - GoLearn: 12 Ιουνίου ξεκινούν τα μοριοδοτούμενα σεμινάρια εκπαιδευτικών

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής - Μόνο 12€ το μήνα

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Εκπαιδευτικό Summer Camp επαγγελματικής εξέλιξης και ενδυνάμωσης νέων δασκάλων και καθηγητών
Summer Camp για νέους δασκάλους/καθηγητές: «Υποστήριξη των νέων εκπαιδευτικών σε δύσκολες καταστάσεις»
Η συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι δωρεάν
Summer Camp για νέους δασκάλους/καθηγητές: «Υποστήριξη των νέων εκπαιδευτικών σε δύσκολες καταστάσεις»
μαθητές
Μαθηματικά ή διαγωνίσματα μαθηματικών διαβάζουν οι μαθητές που προετοιμάζονται για την Τράπεζα Θεμάτων ή για τις Πανελλήνιες;

Χθες και προχθές κατέρρευσε το σύστημα της Τράπεζας Θεμάτων και όλα τα σχολεία της χώρας καθυστέρησαν για ώρες τις εξετάσεις τους. Οι μαθητές...

Μαθηματικά ή διαγωνίσματα μαθηματικών διαβάζουν οι μαθητές που προετοιμάζονται για την Τράπεζα Θεμάτων ή για τις Πανελλήνιες;
υπουργειο Παιδείας
Προσλήψεις εκπαιδευτικών - Πίνακες κατάταξης: Επιτέλους τι θα γίνει με τα προβλήματα του ΟΠΣΥΔ;
Εδώ το υπουργείο Παιδείας δεν μπορεί να επικαλεστεί τις κυβερνοεπιθέσεις, όπως έκανε με την Τράπεζα Θεμάτων...
Προσλήψεις εκπαιδευτικών - Πίνακες κατάταξης: Επιτέλους τι θα γίνει με τα προβλήματα του ΟΠΣΥΔ;