Οι Θεσμοί δεν είναι παιχνίδι κανενός! Όχι στην κατάργηση των Αιρετών!

Είναι γνωστό σε όλους ότι η Ιστορία παίζει παιχνίδια με τους κύκλους που κάνει, αλλά ούτε ο πιο απαισιόδοξος δε θα μπορούσε να φανταστεί ότι ζητήματα που αντιμετώπισε η Εκπαίδευση και το Εκπαιδευτικό Κίνημα έναν αιώνα πριν θα ερχόταν στην επιφάνεια φέτος και μάλιστα εν μέσω πανδημίας!

Το πρωτοσέλιδο του Διδασκαλικού Βήματος τον Οκτώβρη του 1926 με τίτλο «ΕΝ ΔΙΩΓΜΩ» αποκτά επικαιρότητα με τη σημερινή αντιμετώπιση των Εκπαιδευτικών από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και την υλοποίηση του κυβερνητικού σχεδίου για την κατάργηση δημοκρατικών θεσμών που κατακτήθηκαν με αγώνες.

Η επιχείρηση αυτή ξεκινά από το καλοκαίρι όταν η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας προχώρησε στην «επιλογή» των προσωρινών Διευθυντών Εκπαίδευσης με συνοπτικές διαδικασίες και με τον αποκλεισμό για πρώτη φορά στη ιστορία των Αιρετών Εκπροσώπων του Κλάδου. Το γεγονός αυτό κατήγγειλα τότε ως Αιρετός τονίζοντας ότι αποτελεί ολοταχώς επιστροφή στο παρελθόν, σε εποχές κομματικού κράτους και την αρχή ενός πειράματος που θα μετρούσε τις αντιδράσεις ώστε η Υπουργός να προχωρήσει ανεμπόδιστη στον τελικό στόχο του σχεδίου που δεν είναι άλλος από την κατάργηση των Αιρετών.

Σήμερα, δυστυχώς, με την πολιτική αυτή της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και την αδιαλλαξία της Υπουργού βαδίζουμε ολοταχώς στην αναστολή λειτουργίας των Αιρετών στα υπηρεσιακά συμβούλια και στη διαφαινόμενη αντικατάστασή τους με Δοτούς.

Η τεράστια κατάκτηση των Αιρετών που διασφαλίζουν την ισονομία, την αξιοκρατία και πάνω απ’ όλα τη διαφάνεια αποτέλεσε και συνεχίζει να αποτελεί την ασπίδα προστασίας των συναδέλφων απέναντι στις αυθαιρεσίες αλλά και στις διώξεις που κατά καιρούς άδικα επιχείρησε μέσω των «αξιολογητών» (σύντομα επανέρχονται) η εξουσία στους «ανυπάκουους» Δασκάλους.

Καθ’ όλου τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι οι Αιρετοί αποπέμφθηκαν από τα συμβούλια και στις δύο πιο σκοτεινές εποχές της Σύγχρονης Ιστορίας της πατρίδας μας!

Με βάση τα κυβερνητικά σχέδια, οι Δοτοί δηλαδή αυτοί που θα επιβληθούν από την Υπουργό χωρίς δημοκρατική νομιμοποίηση στη θέση των εκλεγμένων του Κλάδου βρίσκονται ante portas.

Ως Αιρετός Εκπρόσωπος των 80.000 εκπαιδευτικών απαιτώ από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου έστω και την ύστατη αυτή στιγμή να σταματήσει τα πολιτικά παιχνίδια με τους Θεσμούς .

Να αφήσει στην άκρη τα σχέδια της που οδηγούν στην αντικατάσταση των Αιρετών με τους Δοτούς.

Να ξεκινήσει άμεσα ειλικρινή διάλογο με τη Διδασκαλική Ομοσπονδία πάνω στις θέσεις του Κλάδου ώστε να βρεθεί λύση που θα διασφαλίζει τη λειτουργία του Θεσμού και όταν οι υγειονομικές συνθήκες το επιτρέψουν να οδηγηθούμε σε εκλογές με τη συμμετοχή όλων των Εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Δεσμεύομαι ότι θα είμαι μπροστά στον αγώνα του Κλάδου για εκπροσώπηση όλων σας από Αιρετούς και όχι διορισμένους.

Δεσμεύομαι ότι θα μπω μπροστά σε αγώνα ανυποχώρητο μέχρι την πλήρη αποκατάσταση του θεσμού των Αιρετών.

 

Πάντα κοντά σας,

Φασφαλής Νίκος

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ερωτήσεις και απαντήσεις για το Γραπτό Διαγωνισμό ΑΣΕΠ

ΌΛΑ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΔΕΚΤΑ στο Πανελλήνιο Γραπτό Διαγωνισμό ΑΣΕΠ - Αιτήσεις Εδώ

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ΣΙΡΟΠΙ
Σοκαριστικό! Σιρόπι για τον βήχα ενδέχεται να συνδέεται με τον θάνατο δεκάδων παιδιών
Ο αριθμός των θανάτων ανέρχεται σε 66, ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ)
Σοκαριστικό! Σιρόπι για τον βήχα ενδέχεται να συνδέεται με τον θάνατο δεκάδων παιδιών
Clumsies
Ποια είναι τα τρία ελληνικά μπαρ που περιλαμβάνονται στα 50 καλύτερα του κόσμου
Από τα τρία αυτά μπαρ, τα δύο εξ αυτών ήταν στη συγκεκριμένη λίστα ουκ ολίγες φορές, ενώ ένα πέτυχε τη συγκεκριμένη διάκριση για πρώτη φορά φέτος.
Ποια είναι τα τρία ελληνικά μπαρ που περιλαμβάνονται στα 50 καλύτερα του κόσμου
ΓΕΦΥΡΑ ΡΙΟ ΑΝΤΙΡΡΙΟ
Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου: Εντυπωσιακή εικόνα- Ιστορική λήψη από το διάστημα
Η γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου (Χαρίλαος Τρικούπης) έχει μήκος 2.833 μέτρα και φαίνεται ξεκάθαρα από τον δορυφόρο, αν σκεφτεί κανείς ότι είναι κολοσσιαία...
Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου: Εντυπωσιακή εικόνα- Ιστορική λήψη από το διάστημα
dimosio
Πότε κερδίζουν 1 έτος βαθμολογικής προαγωγής οι Δημόσιοι υπάλληλοι (Εγκύκλιος)
Διευκρινιστική εγκύκλιος του Υπουργείο Εσωτερικών για τη βαθμολογική προαγωγή των Δημοσίων υπαλλήλων κατά ένα έτος κατόπιν αξιολόγησης
Πότε κερδίζουν 1 έτος βαθμολογικής προαγωγής οι Δημόσιοι υπάλληλοι (Εγκύκλιος)