Τζούφη για Cisco: Η Κεραμέως παραπλανούσε την εκπαιδευτική κοινότητα
«Η Νίκη Κεραμέως παραπλανούσε για ένα χρόνο τη Βουλή, την εκπαιδευτική κοινότητα και την κοινωνία», σημειώνει η Μερόπη Τζούφη για τον ισχυρισμό της υπουργού Παιδείας περί δωρε'αν τηλεκπαίδευσης

«Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως επιμένοντας πως η τηλεκπαίδευση είναι δωρεάν, παραπλανούσε για ένα χρόνο τη Βουλή, την εκπαιδευτική κοινότητα και την κοινωνία» τόνισε η Μερόπη Τζούφη, μιλώντας στο Κόκκινο 105,5. «Υπήρχε λόγος που απέφευγε συστηματικά να δημοσιοποιήσει τις συμβάσεις και τα ιδιωτικά συμφωνητικά που έχει υπογράψει με τη Cisco».

Η αναπλ. τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανέφερε πως «αποκαλύφθηκε ότι η τηλεκπαίδευση ήταν στηριγμένη στη δοκιμαστική έκδοση της πλατφόρμας Cisco Webex και βαφτίστηκε δωρεάν από την υπουργό Παιδείας. Δε διανοήθηκαν καν να ενισχύσουν το υπάρχον δημόσιο σύστημα τηλεκπαίδευσης και στράφηκαν απευθείας στον ιδιωτικό τομέα».

Ωστόσο, συμπληρώνει ότι «η υπουργός Παιδείας επέλεξε να μην προχωρήσει σε δημόσιο διαγωνισμό για την επιλογή πλατφόρμας, ούτε καν σε απευθείας ανάθεση παρότι είναι εξοικειωμένη με αυτήν την πρακτική. Η δοκιμαστική περίοδος τελείωσε τον Ιανουάριο και πλέον υπάρχει κόστος για το Δημόσιο. Για να καλύψουν το κόστος χρησιμοποίησαν πόρους του δημόσιου έργου ΣΥΖΕΥΞΙΣ-2, αγοράζοντας άδειες χρήσης, αξίας 2 εκατ. ευρώ ετησίως, από τη Cisco».

Ακόμα επεσήμανε πως υπάρχει μείζον ζήτημα με τα προσωπικά δεδομένα και τα μεταδεδομένα 1,5 εκατ. μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων, τα οποία -με τις ευχές του ΥΠΑΙΘ- συλλέχθηκαν από τον αμερικάνικο κολοσσό.

Τέλος, η Μερόπη Τζούφη υποστήριξε πως η κυβέρνηση πίστευε πως θα «ξεμπερδέψει» εύκολα με την πανδημία και για το λόγο αυτό δεν προετοιμάστηκε για το δεύτερο κύμα. «Για τον λόγο αυτό αρνήθηκε να ενισχύσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας, να θωρακίσει υγειονομικά τα σχολεία, αλλά και να επενδύσει σε ένα στιβαρό και αξιόπιστο δημόσιο σύστημα τηλεκπαίδευσης».

Εδώ το ηχητικό απόσπασμα:

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κανόνι» σε μεγάλη ασφαλιστική στην Ελλάδα - Χιλιάδες οδηγοί χωρίς κάλυψη από 1η Ιουλίου!

Εθνικό Απολυτήριο: Τέλος στις Πανελλαδικές όπως τις ξέραμε – Τι προβλέπει το σχέδιο για την εκπαίδευση το 2025

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 16/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

xartis231.jpg
O χάρτης του gov.gr με τα ασφαλή σημεία συγκέντρωσης στην Ελλάδα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης
Το mySafetyPlan προσφέρει σε κάθε πολίτη τη δυνατότητα να εντοπίσει άμεσα πού πρέπει να κατευθυνθεί σε σεισμό ή άλλη φυσική καταστροφή
O χάρτης του gov.gr με τα ασφαλή σημεία συγκέντρωσης στην Ελλάδα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης
Παραλία στην Ελλάδα
Η άγνωστη παραλία με τα απίθανα νερά για ήσυχες αποδράσεις κοντά στη Θεσσαλονίκη
Ιδανικός προορισμός για όσους αναζητούν απόλυτη ηρεμία, φυσική ομορφιά και απομόνωση – μόλις λίγη ώρα από το κέντρο της πόλης
Η άγνωστη παραλία με τα απίθανα νερά για ήσυχες αποδράσεις κοντά στη Θεσσαλονίκη