Τα ψέματα της Κεραμέως και η ανοσία στην ανηθικότητα
Menelaos Myrillas / SOOC
Είναι δυνατό να μένει στη θέση της μετά από τόσα ψέματα και μετά τη χρέωση του Δημοσίου για τη δήθεν δωρεάν σύμβαση; Πόση ξεδιαντροπιά - Του Τάσου Σκάβδη

Τα όσα διαδραματίζονται για τη σύμβαση με τη CISCO και τα στεγνά ψέματα που έλεγε η Κεραμέως, προκαλούν το Δημόσιο αίσθημα. Παραθέτω ακριβείς κάποιες από τις παλαιότερες δηλώσεις της στη Βουλή, απευθυνόμενη σε αντιπολιτευόμενους: «Σας ενοχλεί που τρεις πάροχοι, ιδιωτικοί πάροχοι, έδωσαν δωρεάν δεδομένα;», «η CISCO παρέχει δωρεάν αυτή την υπηρεσία! Δωρεάν για όλες τις εκπαιδευτικές δομές της χώρας», «Η σύμβαση είναι αποδοχή δωρεάς. Δεν ξοδεύει ούτε ένα ευρώ ο Έλληνας φορολογούμενος» και πολλά άλλα. 

Τελικά η σύμβαση κόστισε 2.000.000 ευρώ και δώρο τα προσωπικά δεδομένα χιλιάδων οικογενειών, που μπορεί εκτός των άλλων, να χρησιμοποιηθούν για στοχευμένη διαφήμιση και άλλους εμπορικούς σκοπούς.

Είναι δυνατό να μένει στη θέση της μετά από τόσα ψέματα και μετά τη χρέωση του Δημοσίου για τη δήθεν δωρεάν σύμβαση; Πόση ξεδιαντροπιά!

Ποτέ στην Ελλάδα δεν είχαμε παραιτήσεις υπουργών από ευθιξία. Παρόλα αυτά ο εκάστοτε Πρωθυπουργός σχολούσε κάποιες φορές υπουργούς σε παρόμοιες κραυγαλέες παρασπονδίες. Είτε γιατί αφουγκραζόταν στοιχειωδώς την κοινή γνώμη, είτε για να προβάλλει την εικόνα του σωστού κυβερνήτη, είτε για άλλους λόγους, προχωρούσε στην αλλαγή του υπουργού. Όχι ότι άλλαζε κάτι ουσιαστικό στις κυβερνητικές πολιτικές, αλλά τουλάχιστον τηρούνταν κάποια προσχήματα και μειωνόταν λίγο η πρόκληση.

Τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα με υπουργούς βαριά εξαπατημένους από παιδεραστές, υπουργούς κοινούς ψεύτες ή υπουργούς που προασπίζουν τον ανελέητο ξυλοδαρμό πολιτών, είναι θλιβερά κι εξοργιστικά. Παρόλα αυτά έχουμε ξαναδεί παρόμοιου βεληνεκούς ανηθικότητες υπουργών. Αυτό όμως που είναι ακόμα πιο εξοργιστικό και σχεδόν πρωτόγνωρο, είναι η συχνότητα των περιστατικών και κυρίως το γεγονός ότι αυτοί οι υπουργοί στο σύνολο τους παραμένουν στις θέσεις τους!

Ξεδιαντροπιά, αλαζονεία και υποτίμηση της νοημοσύνης μας!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα