Cisco: Παραίτηση Κεραμέως για το σκάνδαλο ζητά ο Αλέξης Τσίπρας
Ήξερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τη συμφωνία με τη Cisco, εκτίμησε ο Αλεξης Τσίπρας που κάλεσε τη Νίκη Κεραμέως να παραιτηθεί

Την εκτίμηση ότι ο Πρωθυπουργός ήταν σε γνώση της παραχώρησης των μεταδεδομένων 1,5 εκατομμυρίου μαθητών στην εταιρεία Cisco διατύπωσε μιλώντας σήμερα στη Βουλή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ.Τσίπρας επιτέθηκε με σφοδρότητα στην υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως για τις μεθοδεύσεις της, κάνοντας λόγο για μεγάλο σκάνδαλο και τονίζοντας ότι σε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα αν συνέβαινε αυτό, η υπουργός θα ήταν υποχρεωμένη να δώσει τη παραίτησή της

"Δώρο στην εταιρεία τα προσωπικά δεδομένα"

 "Επί ένα χρόνο σύσσωμη η αντιπολίτευση σας ζητά να δώσετε στη δημοσιότητα τη συμφωνία με την Cisco για την τηλεκπαίδευση. Και έπρεπε να βρεθείτε στα σχοινιά μετά την παρέμβαση του Τομεάρχη Παιδείας μας, για να τη δημοσιεύσετε, φυσικά στα μουλωχτά. Τι αποδεικνύεται; Αυτό που σας λέγαμε τόσους μήνες. Και εκατομμύρια ευρώ δόθηκαν με αναθέσεις και τα προσωπικά δεδομένα έγιναν δώρο στην εταιρεία. Από το σχετικό έγγραφο του Ελεγκτικού Συνεδρίου που η κ.Κεραμέως με πονηρό τρόπο ανάρτησε, προκύπτει ότι όσα εμφάνιζε ως δωρεά μέχρι σήμερα, τελικά μόνο δωρεά δεν ήταν. Χωρίς να δημοσιοποιηθεί, χωρίς να αναρτηθεί στη Διαύγεια κρύψατε μια ζωτικής σημασίας συμφωνία και προφανώς είχατε τους λόγους σας", είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και συνέχισε:

Το κρίσιμο ζήτημα, δεν είναι το ποσό που δώσατε εν κρυπτώ. Το κρίσιμο ζήτημα είναι ότι χωρίς κανένα απολύτως δικαίωμα, δίνετε στην εταιρία πρόσβαση σε δεδομένα 1,5 εκατομμυρίων χρηστών της πλατφόρμας – μαθητές και εκπαιδευτικούς. Τι σημαίνει αυτό; Ότι η εταιρία έχει τη στιγμή που μιλάμε εικόνα για τις προτιμήσεις, τις συνήθειες, τις επιλογές, σχεδόν των μισών Ελλήνων. Αφού γνωρίζει για κάθε υπολογιστή που χρησιμοποιεί μαθητής για να κάνει τηλεμάθημα και που προφανώς δεν χειρίζονται μόνο μαθητές αλλά και οι γονείς τους, σε ποια site μπαίνουν, ποιες αγορές κάνουν, ποιες είναι οι προτιμήσεις τους".

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι "τα 2 εκατομμύρια της ανάθεσης είναι τίποτα, μπροστά στα δεκάδες εκατομμύρια που μπορεί να βγάλει η εταιρία από αυτά τα δεδομένα. Στοχεύοντας με ακρίβεια στις διαφημιστικές της καμπάνιες ή και πουλώντας τα δεδομένα σε διαφημιστικές εταιρίες οι οποίες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στη συμπεριφορά και τις συνήθειες στο διαδίκτυο  1,5 εκατομμυρίων νοικοκυριών. Εδώ πρόκειται για το μεγαλύτερο σκάνδαλο των σκανδάλων. Σε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα αν συνέβαινε αυτό, η υπουργός θα ήταν υποχρεωμένη να δώσει τη παραίτησή της".

"Προφανώς και ήξερε ο κ.Μητσοτάκης"

Πρόσθεσε πως "δεν ξέρω για την Ουγγαρία του Όρμπαν, αλλά σε οποιαδήποτε χώρα με φιλελεύθερη  παράδοση, δε θα μπορούσε να σταθεί υπουργός που έδωσε όχι μόνο 2 εκατομμύρια, αλλά τα κρίσιμα data που αφορούν τις συνήθειες του πληθυσμού, φόρα παρτίδα σε μια ιδιωτική εταιρεία". Και κατέληξε εκτιμώντας  ότι όλο αυτό δεν έγινε εν αγνοία του κ.Μητσοτάκη. Προφανώς και έγινε εν γνώση του, για να μην πω ότι έδωσε εντολή να γίνει αυτό.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα