Εκπαιδευτικοί-Ικαρία: Διαμαρτυρία για το κλείσιμο των σχολείων
Nikos Libertas / SOOC
Την οργή τους εκφράζουν οι εκπαιδευτικοί Ικαρίας - Φούρνων για την απόφαση να κλείσουν τα σχολεία στα νησιά, ενώ «δεν υπάρχει ούτε ένα κρούσμα, με ένα ιστορικό μόλις τεσσάρων κρουσμάτων μέσα σε δώδεκα μήνες»

Την οργή τους εκφράζουν οι εκπαιδευτικοί Ικαρίας - Φούρνων για την απόφαση να κλείσουν τα σχολεία στα νησιά, ενώ «δεν υπάρχει ούτε ένα κρούσμα, με ένα ιστορικό μόλις τεσσάρων κρουσμάτων μέσα σε δώδεκα μήνες».

«Τον περίπου ένα μήνα που τα σχολεία μας λειτούργησαν δια ζώσης εργαστήκαμε πυρετωδώς για να βάλουμε τα παιδιά μας σε μια σειρά και τώρα βλέπουμε τους κόπους αυτούς να πηγαίνουν στράφι», αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωσή τους και συνεχίζουν: «η απόφαση να κλείσουν τα Λύκεια για άλλη μία φορά, είναι καταστροφική και θα παγιώσει τα σοβαρά προβλήματα, τόσο μαθησιακά όσο και ψυχολογίας, που έχουν δημιουργηθεί στους μαθητές και τις μαθήτριες μας λόγω της  τηλεκπαίδευσης που προηγήθηκε».

Αναλυτικά: 

Με έντονη δυσαρέσκεια και απογοήτευση αντιμετωπίζει η εκπαιδευτική κοινότητα σε Ικαρία και Φούρνους, το εκ νέου κλείσιμο των σχολείων των νησιών μας, μετά το νέο αυστηρότερο lock down που έβαψε όλη τη χώρα τουλάχιστον κόκκινη.

Η δε απόφαση να χαρακτηριστούν Ικαρία και Φούρνοι κόκκινες περιοχές, ενώ δεν υπάρχει ούτε ένα κρούσμα, με ένα ιστορικό μόλις τεσσάρων (!) κρουσμάτων μέσα σε δώδεκα μήνες και μόλις μερικές εβδομάδες μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού και τα δημοσιεύματα που την ακολούθησαν και που παρουσιάζουν  τα νησιά μας σαν covid free προορισμούς για τους τουρίστες το καλοκαίρι, όπου έχει γίνει μαζικός και οριζόντιος εμβολιασμός, μόνο οργή μπορεί να μας προξενήσει. 

Τον περίπου ένα μήνα που τα σχολεία μας λειτούργησαν δια ζώσης εργαστήκαμε πυρετωδώς για να βάλουμε τα παιδιά μας σε μια σειρά και τώρα βλέπουμε τους κόπους αυτούς να πηγαίνουν στράφι. Η  απόφαση να κλείσουν τα Λύκεια για άλλη μία φορά, είναι  καταστροφική και θα παγιώσει τα σοβαρά προβλήματα, τόσο μαθησιακά όσο και ψυχολογίας,  που έχουν δημιουργηθεί  στους μαθητές και τις μαθήτριες μας λόγω της  τηλεκπαίδευσης που προηγήθηκε. Προβλήματα που , μαζί με τα τεχνικά ζητήματα και την έλλειψη εξοπλισμού (σε αυτά έρχεται να προστεθεί και η χρέωση πλέον των δεδομένων της χρήσης του webex), έχουν ήδη γνωστοποιηθεί προς κάθε κατεύθυνση τόσο από το σωματείο μας, όσο και από τους διευθυντές των σχολικών μονάδων αλλά και τους γονείς των ίδιων των μαθητών με πλήθος εγγράφων.  

Δεδομένου δε  ότι τα σχολεία μας είναι εξαιρετικά ολιγομελή, η συντριπτική πλειοψηφία των μαθητών έχουν αδέλφια σε όλες τις βαθμίδες, και τόσο τα Γυμνάσια με λυκειακές τάξεις όσο και τα άλλα Γυμνάσια και Λύκεια μοιράζονται τους περισσότερους καθηγητές οι οποίοι μετακινούνται σε δυο –τρία σχολεία, το κλείσιμο των Λυκείων και η παράλληλη λειτουργία των Γυμνασίων στην περιοχή μας δε βγάζει κανένα νόημα. 

Ζητάμε την επαναλειτουργία των σχολείων των νησιών μας με δεδομένο πως δεν υπάρχουν κρούσματα, έχουν απαγορευτεί οι διαδημοτικές μετακινήσεις, και άρα με τη διενέργεια συστηματικών τεστ στις πύλες εισόδου των νησιών μας αυτό μπορεί να ελεγχθεί και να παραμείνουν τα νησιά μας υγειονομικά ασφαλή. 

Παρακαλούμε άμεσα για τις ενέργειες σας σε αυτή την κατεύθυνση. 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Σχολεία - Τζανάκης: Οι 600 ασυμπτωματικοί θα είχαν δώσει μέχρι 12.000 κρούσματα

Εμβολιασμός εκπαιδευτικών: Ανοίγει η πλατφόρμα στις 21 Απριλίου

ΑΣΕΠ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΕΩΣ C2 με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Ούτε προφορικά - ούτε έκθεση!) - ΓΙΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ 97% ΕΠΙΤΥΧΙΑ

σχετικά άρθρα

Εκπαιδευτικοί-Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία για διορισμούς και οργανικά κενά
Εκπαιδευτικοί-Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία για διορισμούς και οργανικά κενά
Διαμαρτυρία στη ΔΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης από τη Γ' ΕΛΜΕ την Τετάρτη, στις 14:30, με αιτήματα μόνιμους διορισμούς και να δοθούν στη δημοσιότητα τα...
Εκπαιδευτικοί-Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία για διορισμούς και οργανικά κενά
ΟΛΜΕ: Απεργία-αποχή από τη ζωντανή αναμετάδοση μαθήματος
ΟΛΜΕ: Απεργία-αποχή από ζωντανή αναμετάδοση μαθήματος και τηλεκπαίδευση σε κατειλημμένα σχολεία
Απεργία-αποχή από τη ζωντανή αναμετάδοση μαθήματος και την εξ αποστάσεως εκπαίδευση στα υπό κατάληψη σχολεία - Στήριξη από την ΑΔΕΔΥ και εξώδικα σε...
ΟΛΜΕ: Απεργία-αποχή από τη ζωντανή αναμετάδοση μαθήματος
Κατερίνη: Καταγγελία για ξυλοδαρμό πατέρα και γιου από αστυνομικούς
Κατερίνη: Καταγγελία για ξυλοδαρμό πατέρα και γιου από αστυνομικούς
Καταγγελία για τον άγριο ξυλοδαρμό πατέρα και γιου από αστυνομικούς έξω από γήπεδο σε χωριό της Κατερίνης - Στο νοσοκομείο με έμφραγμα ο 58χρονος -...
Κατερίνη: Καταγγελία για ξυλοδαρμό πατέρα και γιου από αστυνομικούς