Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
sxoleio
Nikos Libertas / SOOC
Την οργή τους εκφράζουν οι εκπαιδευτικοί Ικαρίας - Φούρνων για την απόφαση να κλείσουν τα σχολεία στα νησιά, ενώ «δεν υπάρχει ούτε ένα κρούσμα, με ένα ιστορικό μόλις τεσσάρων κρουσμάτων μέσα σε δώδεκα μήνες»

Την οργή τους εκφράζουν οι εκπαιδευτικοί Ικαρίας - Φούρνων για την απόφαση να κλείσουν τα σχολεία στα νησιά, ενώ «δεν υπάρχει ούτε ένα κρούσμα, με ένα ιστορικό μόλις τεσσάρων κρουσμάτων μέσα σε δώδεκα μήνες».

«Τον περίπου ένα μήνα που τα σχολεία μας λειτούργησαν δια ζώσης εργαστήκαμε πυρετωδώς για να βάλουμε τα παιδιά μας σε μια σειρά και τώρα βλέπουμε τους κόπους αυτούς να πηγαίνουν στράφι», αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωσή τους και συνεχίζουν: «η απόφαση να κλείσουν τα Λύκεια για άλλη μία φορά, είναι καταστροφική και θα παγιώσει τα σοβαρά προβλήματα, τόσο μαθησιακά όσο και ψυχολογίας, που έχουν δημιουργηθεί στους μαθητές και τις μαθήτριες μας λόγω της  τηλεκπαίδευσης που προηγήθηκε».

Αναλυτικά: 

Με έντονη δυσαρέσκεια και απογοήτευση αντιμετωπίζει η εκπαιδευτική κοινότητα σε Ικαρία και Φούρνους, το εκ νέου κλείσιμο των σχολείων των νησιών μας, μετά το νέο αυστηρότερο lock down που έβαψε όλη τη χώρα τουλάχιστον κόκκινη.

Η δε απόφαση να χαρακτηριστούν Ικαρία και Φούρνοι κόκκινες περιοχές, ενώ δεν υπάρχει ούτε ένα κρούσμα, με ένα ιστορικό μόλις τεσσάρων (!) κρουσμάτων μέσα σε δώδεκα μήνες και μόλις μερικές εβδομάδες μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού και τα δημοσιεύματα που την ακολούθησαν και που παρουσιάζουν  τα νησιά μας σαν covid free προορισμούς για τους τουρίστες το καλοκαίρι, όπου έχει γίνει μαζικός και οριζόντιος εμβολιασμός, μόνο οργή μπορεί να μας προξενήσει. 

Τον περίπου ένα μήνα που τα σχολεία μας λειτούργησαν δια ζώσης εργαστήκαμε πυρετωδώς για να βάλουμε τα παιδιά μας σε μια σειρά και τώρα βλέπουμε τους κόπους αυτούς να πηγαίνουν στράφι. Η  απόφαση να κλείσουν τα Λύκεια για άλλη μία φορά, είναι  καταστροφική και θα παγιώσει τα σοβαρά προβλήματα, τόσο μαθησιακά όσο και ψυχολογίας,  που έχουν δημιουργηθεί  στους μαθητές και τις μαθήτριες μας λόγω της  τηλεκπαίδευσης που προηγήθηκε. Προβλήματα που , μαζί με τα τεχνικά ζητήματα και την έλλειψη εξοπλισμού (σε αυτά έρχεται να προστεθεί και η χρέωση πλέον των δεδομένων της χρήσης του webex), έχουν ήδη γνωστοποιηθεί προς κάθε κατεύθυνση τόσο από το σωματείο μας, όσο και από τους διευθυντές των σχολικών μονάδων αλλά και τους γονείς των ίδιων των μαθητών με πλήθος εγγράφων.  

Δεδομένου δε  ότι τα σχολεία μας είναι εξαιρετικά ολιγομελή, η συντριπτική πλειοψηφία των μαθητών έχουν αδέλφια σε όλες τις βαθμίδες, και τόσο τα Γυμνάσια με λυκειακές τάξεις όσο και τα άλλα Γυμνάσια και Λύκεια μοιράζονται τους περισσότερους καθηγητές οι οποίοι μετακινούνται σε δυο –τρία σχολεία, το κλείσιμο των Λυκείων και η παράλληλη λειτουργία των Γυμνασίων στην περιοχή μας δε βγάζει κανένα νόημα. 

Ζητάμε την επαναλειτουργία των σχολείων των νησιών μας με δεδομένο πως δεν υπάρχουν κρούσματα, έχουν απαγορευτεί οι διαδημοτικές μετακινήσεις, και άρα με τη διενέργεια συστηματικών τεστ στις πύλες εισόδου των νησιών μας αυτό μπορεί να ελεγχθεί και να παραμείνουν τα νησιά μας υγειονομικά ασφαλή. 

Παρακαλούμε άμεσα για τις ενέργειες σας σε αυτή την κατεύθυνση. 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πώς θα πάρεις το άγνωστο Επίδομα 244,35 ευρώ με 3 δικαιολογητικά

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η πρώτη ετήσια Εξειδίκευση Εκπαιδευτικών στον Αυτισμό στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Δήμοι: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ για 90 μόρια

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

sxoleia
Σχολεία: Κινητοποίηση γονέων και στην Ικαρία την Πέμπτη - Μόλις 40% προσέλευση την πρώτη εβδομάδα
Μόλις στο 40% η προσέλευση των μαθητών στα σχολεία της Ικαρίας την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας - Παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη από την Ένωση Γονέων
Σχολεία: Παράσταση διαμαρτυρίας γονέων και στην Ικαρία την Πέμπτη
Εκπαιδευτικοί: Άδεια ανατροφής στους νεοδιόριστους όπως και στους μόνιμους
Αίτημα της ΕΛΜΕ Κέρκυρας για την άδεια ανατροφής των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών - Τι ζητά το σωματείο
Εκπαιδευτικοί: Άδεια ανατροφής στους νεοδιόριστους όπως και στους μόνιμους