Σχολεία: Άνοιγμα Γυμνασίων - Λυκείων προς το τέλος Μαρτίου
Τη σταδιακή άρση του lockdown πριν το τέλος Μαρτίου, με άνοιγμα των σχολείων προανήγγειλε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελεία Πελώνη

Τη σταδιακή άρση του lockdown πριν το τέλος Μαρτίου, με άνοιγμα των σχολείων, προανήγγειλε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελεία Πελώνη.

Όπως ανέφερε κατά την ενημέρωσή της στους πολιτικούς συντάκτες, εντός του μήνα θα ανοίξουν και τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, ενώ δόθηκε για χρονοδιάγραμμα για την επαναλειτουργία της εστίασης.

«Τον Απρίλιο θα ανοίξουν τα καταστήματα που διαθέτουν και εξωτερικούς χώρους και τον Μάιο και τα υπόλοιπα», σημείωσε κ. Πελώνη «εφόσον βέβαια το επιτρέπουν τα επιδημιολογικά δεδομένα κι έχουν προχωρήσει και οι εμβολιασμοί».

Υπενθυμίζεται ότι πλέον εντάχθηκαν περισσότερες περιοχές στις πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο), όπου αναστέλλεται η δια ζώσης λειτουργία των σχολείων όλων των βαθμίδων, πλην της ειδική αγωγής. Στις περιοχές αυτές οι μαθητές επέστρεψαν σε καθεστώς της τηλεκπαίδευσης τουλάχιστον μέχρι τις 16 Μαρτίου, οπότε και αναμένεται να επανεξεταστεί η πορεία της πανδημίας.

Στις υπόλοιπες περιοχές που βρίσκονται στις αυξημένου κινδύνου (κόκκινο) λειτουργούν κανονικά όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (νηπιαγωγεία, δημοτικά, ολοήμερα σχολεία), τα Γυμνάσια και τα ειδικά σχολεία. Σε αυτές τις περιοχές τα Λύκεια δεν λειτουργούν δια ζώσης αλλά με μόνο με τηλεκπαίδευση.

Εξαιρετικά επιβαρυμένη η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα 

«Την προηγούμενη εβδομάδα υπήρξε αύξηση των νέων κρουσμάτων τόσο στην Αττική όσο και στις περισσότερες περιφερειακές ενότητες της χώρας μας», δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος και συνέχισε πως:

«Διαπιστώνεται ότι υπάρχει μία μικρή μείωση στο ποσοστό των νέων κρουσμάτων στους άνω των 75 ετών, γεγονός που συνδέεται προφανώς  με την εμβολιαστική κάλυψη των ηλικιών αυτών ενώ τα νέα κρούσματα αφορούν κυρίως τα άτομα ηλικίας 20 έως 60 ετών. Γι’ αυτό αποφασίστηκαν και μπήκαν σε εφαρμογή  πρόσθετα μέτρα με στόχο τον περιορισμό της κινητικότητας και την ανάσχεση του τρίτου κύματος».

Παγώνη: Να ανοίξουν τα σχολεία στις 16 Μαρτίου

mathites-sxoleia-foto-memaska3.jpg

Νωρίτερα, υπέρ του ανοίγματος των σχολείων στις 16 Μαρτίου, τάχθηκε για ακόμη μία φορά η Ματίνα Παγώνη, τονίζοντας ότι τα παιδιά δεν μπορούν να παραμένουν άλλο κλεισμένα.

«Τα αποτελέσματα από τα ισχύοντα μέτρα θα φανούν σε περίπου 10 ημέρες. Γι’ αυτό δεν έχει νόημα να μην ξεκινήσουμε από την επόμενη εβδομάδα να ανοίξουν σχολεία και καταστήματα με τους όρους που έχουμε πει και με αυστηρό έλεγχο» δήλωσε η κ. Παγώνη και συνέχισε:

«Νομίζω ότι θα είναι καλύτερα ο κόσμος να πάει στα καταστήματα, να φύγει και αυτή η ψυχολογική πίεση που έχει. Τα πάρτι που γίνονται είναι από αντίδραση, καθώς τα παιδιά δεν μπορούν να παραμένουν άλλο κλεισμένα».

Δερμιτζάκης: Επαναλειτουργία των σχολείων με πολλά τεστ

Υπέρ του ανοίγματος των σχολείων τάσσεται και ο καθηγητής Ιατρικής του πανεπιστημίου της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό που μπορεί να γίνει είναι να ανοίξουν κάποιες δραστηριότητες με αυστηρό έλεγχο, όπως τα ραντεβού στα μαγαζιά, τα τραπεζάκι έξω στην εστίαση και τα πολλά τεστ στα σχολεία.

«Είναι ένα άνοιγμα ευρύ αλλά ελεγχόμενο», επισήμανε στο Mega.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Φροντιστήρια: Στον "αέρα" το άνοιγμά τους

Διορισμοί Εκπαιδευτικών: Πότε θα γίνουν προσλήψεις, πόσες αναμένονται

Σχολεία: Self-test, τηλεκπαίδευση και άνοιγμα φροντιστηρίων στον ορίζοντα

ΑΣΕΠ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΕΩΣ C2 με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Ούτε προφορικά - ούτε έκθεση!) - ΓΙΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ 97% ΕΠΙΤΥΧΙΑ

σχετικά άρθρα

Θεσσαλονίκη: Προσλήψεις συντηρητών αρχαιοτήτων στην ΕΦΑ Πόλης
Θεσσαλονίκη: Προσλήψεις συντηρητών αρχαιοτήτων στην ΕΦΑ Πόλης
Προσλήψεις επιστημονικού προσωπικού και λοιπών ειδικοτήτων, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης...
Θεσσαλονίκη: Προσλήψεις συντηρητών αρχαιοτήτων στην ΕΦΑ Πόλης