Σχολικά Κυλικεία Πάτρας: Κλείσαμε ένα χρόνο ανεργίας
Άλλη μία έκκληση προς την κυβέρνηση απευθύνουν τα σχολικά κυλικεία Πάτρας, όπου μετά από ένα χρόνο υποχρεωτικής ανεργίας, αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα, προβλέπουν τον αφανισμό του κλάδου τους και των επιχειρήσεων τους

Τα Σχολικά Κυλικεία Πάτρας απευθύνουν για ακόμα μία φορά έκκληση προς την κυβέρνηση ώστε αυτή να ικανοποιήσει τα αιτήματα τους, ώστε να μπορέσουν  να συνεχίσουν να υπάρχουν στο χάρτη των επιχειρήσεων.

Όπως λένε οι ιδιοκτήτες των σχολικών κυλικείων, εδώ και ένα χρόνο που τα σχολεία είναι κλειστά, έχουν λάβει από το κράτος μόνο το πόσο των 1.580 ευρώ ως επίδομα καθώς και τον δανεισμό μέσω των επιστρεπτέων προκαταβολών. Με αυτά τα χρήματα πρέπει να συντηρήσουν όχι μόνο τις οικογένειες τους αλλά και όσους έχουν εξάρτηση από τη δική τους εργασία.

Τα Σχολικά Κυλικεία Πάτρας, ζητούν από την κυβέρνηση να αποδεχτεί άμεσα τα αιτήματα τους, που δεν είναι άλλα από την παράταση της νομοθετικής ρύθμισης του Ν.4735/2020 για 2 χρόνια (μηδέν κόστος στον προϋπολογισμό), τη μείωση των Ασφαλιστικών Εισφορών στα 160€ με αναδρομική ισχύει από τον Μάρτιο του 2020 και με διάρκεια 2 χρόνων καθώς και τη διαμονή του δεκατιανού μέσω των σχολικών κυλικείων από τα προγράμματα ΕΣΠΑ.

Η ανακοίνωση των Σχολικών Κυλικείων Πάτρας

Σήμερα τα Σχολικά Κυλικεία Πάτρας κλείνουμε ένα χρόνο υποχρεωτικής ανεργίας, απραγίας λόγο κρατικής εντολής. Κατανοούμε τις συνθήκες που επικρατούν , αλλά δεν βλέπουμε την ίδια κατανόηση και ανταπόκριση από τους ιθύνοντες που μας έφεραν σε μια κατάσταση αφανισμού του επαγγέλματός μας και ελεημοσύνης για τα αυτονόητα για την διαβίωσή μας.

Εδώ και ένα χρόνο ζούμε κάτω από αντίξοες συνθήκες, προσπαθούμε να συντηρήσουμε τις επιχειρήσεις μας που φορολογικά και ασφαλιστικά είναι ενεργές για το κράτος χωρίς να έχουμε εισπράξεις. Όλη αυτή τη χρόνια προσπαθούμε να συντηρήσουμε τις οικογένειες μας, αλλά και ανθρώπους που έχουν εξάρτηση από την δική μας εργασία.

Ένα χρόνο τώρα η μόνη βοήθεια που έχουμε λάβει από το κράτος είναι το ποσό των 1.580 ευρώ ως επίδομα και ακολούθησαν οι επιστρεπτέες προκαταβολές, δηλαδή δανεικά κι όχι για όλους μας.

Για ακόμη μια φορά αναδεικνύουμε με κάθε σοβαρότητα και με όση αξιοπρέπεια μας έχει απομείνει την ανάλγητη πολιτική εξόντωση ενός κλάδου, βλέπουμε να μην υπάρχει επόμενη μέρα για τον κλάδο και το χειρότερο όλων βλέπουμε να μην υπάρχει επόμενη μέρα ούτε στην υγεία που όλο αυτό το διάστημα δεν έχει ενισχυθεί όσο θα έπρεπε ώστε να μας εξασφαλίσει στην ομαλή επιστροφή στην εργασία μας αλλά και την επιστροφή των μαθητών στην δια ζώσης εκπαίδευση.     

Ζητάμε την άμεση αποδοχή των δίκαιων αιτημάτων μας :

  1. Παράταση της νομοθετικής ρύθμισης του Ν.4735/2020 για 2 χρόνια (μηδέν κόστος στον προϋπολογισμό).
  2. Μείωση των Ασφαλιστικών Εισφορών στα 160€ με αναδρομική ισχύει από τον Μάρτιο του 2020 και με διάρκεια 2 χρόνων.
  3. Διαμονή του δεκατιανού μέσω των σχολικών κυλικείων από τα προγράμματα ΕΣΠΑ.

Θέλουμε την άμεση αποδοχή και υλοποίηση των αιτημάτων μας έτσι ώστε να νοιώσουμε ασφάλεια και ελπίδα για το μέλλον καθώς επίσης και σιγουριά για την ύπαρξη των σχολικών κυλικείων.

Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή Σωματείου Σχολικών Κυλικείων Πάτρας

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Φροντιστήρια: Στον "αέρα" το άνοιγμά τους

Διορισμοί Εκπαιδευτικών: Πότε θα γίνουν προσλήψεις, πόσες αναμένονται

Σχολεία: Self-test, τηλεκπαίδευση και άνοιγμα φροντιστηρίων στον ορίζοντα

ΑΣΕΠ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΕΩΣ C2 με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Ούτε προφορικά - ούτε έκθεση!) - ΓΙΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ 97% ΕΠΙΤΥΧΙΑ

σχετικά άρθρα

Εκπαιδευτικοί: Χιλιάδες εκτός πινάκων λόγω του διετούς κλειδώματος
Εκπαιδευτικοί: Χιλιάδες εκτός πινάκων λόγω του διετούς κλειδώματος
Το κλείδωμα των πινάκων έχει αποκλείσει χιλιάδες εκπαιδευτικούς από τη διαδικασία συμμετοχής στους πίνακες αναπληρωτών γενικής και ειδικής αγωγής των...
Εκπαιδευτικοί: Χιλιάδες εκτός πινάκων λόγω του διετούς κλειδώματος
Παράταση για τα σεμινάρια του Πανεπιστημίου Αιγαίου
Παράταση για τα σεμινάρια του Πανεπιστημίου Αιγαίου
ΤΕΛΙΚΗ Παράταση στις αιτήσεις έως τις 19 Απριλίου - Ξεκίνησαν στις 5 Απριλίου εξ ολοκλήρου με ασύγχρονο και εξ αποστάσεως τρόπο τα ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ...
Παράταση για τα σεμινάρια του Πανεπιστημίου Αιγαίου
Εμβόλιο κορονοϊού: Στη Βουλή οι εμβολιασμοί εκτός λίστας στα Ιωάννινα
Εμβόλιο κορονοϊού: Στη Βουλή οι εμβολιασμοί εκτός λίστας στα Ιωάννινα
Στη Βουλή φέρνουν το θέμα των εμβολιασμών εκτός λίστας στα Ιωάννινα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη, Ανδρέας Ξανθός και Μάριος Κάτσης
Εμβόλιο κορονοϊού: Στη Βουλή οι εμβολιασμοί εκτός λίστας στα Ιωάννινα