ΕΝΦΙΑ: Επιχειρήσεις καλούνται να πληρώσουν το φόρο του 2015
Σήμερα, αναμένεται 611.618 δικαιούχοι να λάβουν το επίδομα 534 ευρώ από το υπουργείο Εργασίας

Σήμερα, Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021, αναμένεται να γίνει η καταβολή ποσού 260,52 εκατ. ευρώ σε 611.618 δικαιούχους, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου Εργασίας για τις αναστολές εργαζομένων και το επίδομα των 534 ευρώ.

Αναλυτικά οι καταβολές, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων έχουν ως εξής:

  • Ποσό 254,9 εκατ. ευρώ αφορά στην καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού στους 532.208 εργαζομένους, των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τέθηκαν σε αναστολή κατά τον Φεβρουάριο.
  • Ποσό 3,12 εκατ. ευρώ αφορά στην καταβολή αποζημίωσης ειδικού σκοπού σε 8.272 δικαιούχους για αναστολές συμβάσεων εργασίας Ιανουαρίου, για τις οποίες υποβλήθηκαν συμπληρωματικές δηλώσεις.
  • Ποσό 2,4 εκατ. ευρώ περίπου αφορά σε επιδόματα αδείας 71.092 εργαζομένων που έχουν ενταχθεί στον Μηχανισμό «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ».
  • Τέλος, ποσό 686 ευρώ αφορά σε πληρωμή αποζημίωσης ειδικού σκοπού σε 116 δικαιούχους, στο πλαίσιο της διαδικασίας υποβολής μονομερών υπεύθυνων δηλώσεων από εργαζομένους με δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης στον κλάδο του τουρισμού.

Άνοιξε το ΕΡΓΑΝΗ για τις δηλώσεις Μαρτίου

Διαθέσιμο είναι και πάλι το ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ, από χτες Πέμπτη, 4/3/2021 για την υποβολή δηλώσεων αναστολής συμβάσεων εργασίας εργαζομένων Μαρτίου. Το σύστημα θα παραμείνει ανοικτό για τις δηλώσεις έως τη Δευτέρα 8/3/2021 και ώρα 16:00.

Εντός του ανωτέρω χρονικού διαστήματος, υποβάλλονται δηλώσεις αναστολής συμβάσεων εργασίας που αφορούν όλο τον μήνα Μάρτιο ή μέρος αυτού. Στο ίδιο χρονικό διάστημα δηλώνονται νομίμως και οι αναστολές συμβάσεων εργασίας εργαζομένων που αφορούν τις 1/3, 2/3, 3/3 και 4/3/2021.

Επισημαίνεται ότι από 8/3/2021 και ώρα 16:01 και μετά, οι επιχειρήσεις - εργοδότες θα μπορούν να προαναγγέλλουν μόνο τις νέες αναστολές συμβάσεων εργασίας εργαζομένων, μη έχοντας τη δυνατότητα μεταβολής των δηλώσεων για το διάστημα από 1/3 ως και την 8/3/2021 και ώρα 16:00.

Υπενθυμίζεται ότι ένεκα του προαναγγελτικού συστήματος δεν επιτρέπονται οι ορθές επαναλήψεις δηλώσεων αναστολών συμβάσεων εργασίας για προγενέστερα χρονικά διαστήματα. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αποκάλυψη alfavita.gr: «Τους πετούσε κλειδιά και τους έλεγε ζώα» – Καταγγελία για Διευθύντρια Λυκείου στην Αθήνα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

βιασμός
Φρίκη στην Κυψέλη: Βίασε 25χρονη ΑμεΑ μέσα στο σπίτι της - Στο νοσοκομείο η αδελφή της
Μητέρα κατήγγειλε σεξουαλική κακοποίηση της ανήλικης ΑμεΑ κόρη της από άνδρα που τη βοηθούσε στα ψώνια – Αντιλήφθηκε το περιστατικό μέσω καμερών στο...
Φρίκη στην Κυψέλη: Βίασε 25χρονη ΑμεΑ μέσα στο σπίτι της - Στο νοσοκομείο η αδελφή της
χρήματα σε ευρώ
Είσαι μακροχρόνια άνεργος; Τα επιδόματα και οι «κρυφές» παροχές που σε αφορούν
Πλήρης οδηγός από τα «ξεχασμένα» 200 ευρώ και το εφάπαξ 300άρι, μέχρι τις δωρεάν μετακινήσεις και το «ψαλίδι» στον ΕΝΦΙΑ
Είσαι μακροχρόνια άνεργος; Τα επιδόματα και οι «κρυφές» παροχές που σε αφορούν
Εκδήλωση φοιτητικών συλλόγων Λάρισας για τα Τέμπη
«Δεν ξεχνάμε - Δεν συγχωρούμε»: Εκδήλωση των Φοιτητικών Συλλόγων Λάρισας για τα Τέμπη
Οι φοιτητές της Λάρισας δίνουν ραντεβού την Τετάρτη 25/2 στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για τα τρία χρόνια από το έγκλημα των Τεμπών
«Δεν ξεχνάμε - Δεν συγχωρούμε»: Εκδήλωση των Φοιτητικών Συλλόγων Λάρισας για τα Τέμπη