Φοιτητές ΤΕΦΑΑ: «Κραυγή αγωνίας» για την επαναλειτουργία των σχολών
Την έντονη ανησυχία αλλά κι αγωνία για το μέλλον τους, στο οποίο βάζει “ταφόπλακα” η τηλεκπαίδευση, όπως αναφέρουν, εκφράζουν μέσω κοινού ψηφίσματος περισσότεροι από 1.000 φοιτητές ΤΕΦΑΑ από Θεσσαλονίκη, Τρίκαλα, Κομοτηνή, Αθήνα και Σέρρες - Δηλώσεις της προέδρου του Φοιτητικού Συλλόγου ΤΕΦΑΑ ΑΠΘ

Την έντονη ανησυχία αλλά κι αγωνία για το μέλλον τους, στο οποίο βάζει “ταφόπλακα” η τηλεκπαίδευση, όπως αναφέρουν, εκφράζουν μέσω κοινού ψηφίσματος περισσότεροι από 1.000 φοιτητές ΤΕΦΑΑ από Θεσσαλονίκη, Τρίκαλα, Κομοτηνή, Αθήνα και Σέρρες.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το thesstoday.gr, οι φοιτητές τονίζουν πως το αντικείμενο σπουδών τους είναι καθαρά πρακτικό και δεν μπορεί να διδαχθεί μέσω τηλεκπαίδευσης.

Παράλληλα, κάνουν λόγο για τα πανεπιστημιακά συγγράμματα, αναφέροντας πως ολοκλήρωσαν την εξεταστική τους δίχως να τα προμηθευτούν, λόγω της μεγάλης καθυστέρησης στην παράδοσή τους. Στο ψήφισμα γίνεται αναλυτική παρουσίαση των αιτημάτων των φοιτητών για την επαναλειτουργία των Σχολών και την επίλυση κάποιων θεμάτων που έχουν προκύψει λόγω της πανδημίας.

Διαβάστε το κοινό ψήφισμα των φοιτητών:

Περισσότεροι από 1000 φοιτητές ΤΕΦΑΑ από Θεσσαλονίκη, Τρίκαλα, Κομοτηνή, Αθήνα και Σέρρες συνυπογράφουν κοινό ψήφισμα με το οποίο διεκδικούν την επαναλειτουργία των Σχολών τους και του Αθλητισμού, να μην εφαρμοστεί ο νέος νόμος για την Ανώτατη Εκπαίδευση. Το ψήφισμα στηρίζεται επίσης από τους Φοιτητικούς Συλλόγους ΤΕΦΑΑ ΑΠΘ, Τρικάλων και ΔΠΘ:       

Οδεύοντας  στον έναν χρόνο με τα Πανεπιστήμια κλειστά, την ώρα που έχουμε τελειώσει εξεταστική χωρίς οι περισσότεροι φοιτητές να έχουν προμηθευτεί όλα τα συγγράμματα, η κυβέρνηση αντί να διασφαλίσει την υγεία μας με τα απαραίτητα μέτρα ώστε να επαναλειτουργήσουμε και να συνεχίσουμε τις σπουδές μας διά ζώσης, δίνει 30 εκατομμύρια ευρώ για να φέρει αστυνομία στις σχολές μας, μαζί με πολλά ακόμα απαράδεκτα μέτρα όπως, κάρτα εισόδου, διαγραφές φοιτητών ν+2, τιμωρία πειθαρχικών παραπτωμάτων από νόμους του κράτους κοκ.

Ως φοιτητές του ΣΕΦΑΑ θεωρούμε ότι η συνέχιση της τηλεκπαίδευσης, είναι ταφόπλακα στην άρτια ολοκλήρωση της Πανεπιστημιακής μας εκπαίδευσης, καθώς το αντικείμενο των σπουδών μας είναι καθαρά πρακτικό.

Απαιτούμε:

Ο νόμος Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη δεν θα εφαρμοστεί.

-Να ανοίξουν τώρα τα Πανεπιστήμια τηρώντας τα υγειονομικά μέτρα. Ιδιαίτερα για τα πρακτικά/εργαστηριακά μαθήματα της σχολής μας, καθώς είναι αδύνατο να διεξάγονται εξ’ αποστάσεως. Οι ειδικότητες που είναι καθοριστικές για τη μετέπειτα επαγγελματική μας πορεία, δεν μπορούν να αναπληρωθούν αποτελεσματικά μέσω της τηλεκπαίδευσης.

-Η αδυναμία εκτέλεσης της πρακτικής άσκησης που μας εξοικειώνει με το αντικείμενο μας, μας καθιστά αναποτελεσματικούς και η οποιαδήποτε αναβολή της υποβαθμίζει την επαγγελματική μας σταδιοδρομία.

-Την πρόσληψη εκπαιδευτικού προσωπικού και προσωπικού καθαριότητας για να μπορούμε να λειτουργήσουμε με ασφάλεια.

-Να μειωθούν άμεσα για όλους τους φοιτητές τα ενοίκια, καθώς αρκετοί πληρώνουν χωρίς καν να μένουν στη πόλη όπου σπουδάζουν, ενώ ταυτόχρονα είναι απροσδιόριστο το αν και πότε θα επιστρέψουν.

-Να αυξηθούν τα δρομολόγια του αστικού ΚΤΕΛ προς τις σχολές μας, έτσι ώστε να μην συνωστιζόμαστε.

-Να παρθεί άμεσα σχέδιο για την αναπλήρωση των χαμένων πρακτικών ωρών.
Κοινή δράση φοιτητών-διδασκόντων για την επαναλειτουργία των πρακτικών μαθημάτων τηρουμένων όλων των μέτρων για την προστασία της υγείας μας

-Να δοθεί ευκαιρία σε όσους φοιτητές το επιθυμούν να κάνουν πρακτική άσκησης σε σχολείο, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας.

-Να μην κοπεί κανένας φοιτητής λόγω προβλήματος σύνδεσης σε τηλεδιάσκεψη και ταυτόχρονα να γίνεται ξεκάθαρος ο τρόπος καταμέτρησης απουσιών στις πλατφόρμες.

“Διδασκόμαστε κολύμβηση μέσω κάμερας”

Το ThessToday.gr επικοινώνησε με την πρόεδρο του Φοιτητικού Συλλόγου ΤΕΦΑΑ ΑΠΘ, Μαρία Μαρκάκη, η οποία στάθηκε στα προβλήματα που δημιουργεί η τηλεκπαίδευση στο πλαίσιο φοίτησης: “Από τον προηγούμενο Μάρτη η εκπαίδευση των ΤΕΦΑΑ έχει ανασταλεί. Όλο αυτό το διάστημα τα μαθήματα πραγματοποιούνται διαδικτυακά, με ότι αυτό έχει αποτέλεσμα όπως και στις υπόλοιπες σχολές. Για παράδειγμα δημιουργούνται προβλήματα με δίκτυα που πέφτουν λόγω υπερφόρτωσης ή προβλήματα με τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό που απαιτείται για την διεξαγωγή των μαθημάτων. Ειδικότερα, για τους φοιτητές ΤΕΦΑΑ που η πλειοψηφία των μαθημάτων είναι πρακτικά η διδασκαλία του στίβου, της ρυθμικής, της κολύμβησης κ.α. μέσω Zoom, καθίσταται απαγορευτική για την ολοκληρωμένη μόρφωση και κατάρτισή μας πάνω στο αντικείμενο σπουδών. Δε γίνεται να διδασκόμαστε σχεδόν ένα χρόνο κολύμβηση μέσα από κάμερες τη στιγμή που υπάρχουν πλέον όλες οι δυνατότητες και προϋποθέσεις να πραγματοποιηθούν τα μαθήματα δια ζώσης, με τα κατάλληλα μέτρα προστασίας! Όλο αυτό το διάστημα, υπάρχουν συμφοιτητές μας που περιμένουν να ολοκληρώσουν την πρακτική τους άσκηση προκειμένου να πάρουν πτυχίο και αναγκάζονται πλέον να την κάνουν και αυτή online”, σημείωσε χαρακτηριστικά ενώ ανέφερε πως μέσω του ψηφίσματος οι φοιτητές καλούν τους καθηγητές να σταθούν στο πλευρό τους:

“Σχετικά με τους καθηγητές απευθύνουμε αυτή τη στιγμή κάλεσμα στους ίδιους τους διδάσκοντες του τμήματος αλλά και των ΤΕΦΑΑ πανελλαδικά, να υπογράψουν το κείμενο που σας επισυνάπτω και να σταθούν στο πλευρό των φοιτητών για την ασφαλή επιστροφή μας στη σχολή”, ανέφερε.

Τέλος, η πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου μίλησε για τα γυμναστήρια και γενικότερα για τον αθλητισμό που έχει πληγεί ανεπανόρθωτα: “Σίγουρα τα περισσότερα γυμναστήρια και συνολικά ο χώρος του αθλητισμού έχει πληγεί ανεπανόρθωτα και το κλείσιμο πολλών ερασιτεχνικών σωματείων είναι αναπόφευκτο. Δυστυχώς, εκτός από τον επαγγελματικό αθλητισμό δε φαίνεται να υπάρχει κάποια άμεσο σχέδιο επαναλειτουργίας του αθλητισμού δημιουργώντας σοβαρές οικονομικές, σωματικές και ψυχολογικές επιπτώσεις σε αθλητές και μη. Χρειάζεται επιτακτικά να αυξηθεί η επιχορήγηση προς τις αθλητικές ομοσπονδίες για την ανάπτυξη του κάθε αθλήματος και ταυτόχρονα να αυξηθεί η χρηματοδότηση στα ερασιτεχνικά σωματεία που βρίσκονται ένα βήμα πριν την κατάρρευση. Επιπλέον είναι αναγκαία η υγειονομική βοήθεια σε όλα τα πρόσωπα που εμπλέκονται ή συμμετάσχουν σε αθλητική δραστηριότητα (προπονητές, αθλητές, φυσιοθεραπευτές κτλ). Εξίσου σημαντικό είναι να υπάρξει μέριμνα για τη διασφάλιση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των προπονητών και  χορήγηση επιδομάτων εν καιρώ πανδημίας. Σαν σύλλογος έχουμε στηρίξει το αίτημα για έκτακτη χρηματοδότηση των αθλητικών σωματείων και στεκόμαστε στο πλευρό τους ως αυριανοί εργαζόμενοι. Πολλοί από εμάς άλλωστε, είμαστε μέλη αθλητικών σωματείων και ζούμε αυτή τη κατάσταση. Μας προβληματίζει που η κυβέρνηση κάνει ήδη λόγο για άνοιγμα του τουρισμού τη στιγμή που δεν ακούγεται τίποτα για τον αθλητισμό παρά μόνο για τις επαγγελματικές κατηγορίες”, τόνισε.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Φροντιστήρια: Στον "αέρα" το άνοιγμά τους

Διορισμοί Εκπαιδευτικών: Πότε θα γίνουν προσλήψεις, πόσες αναμένονται

Σχολεία: Self-test, τηλεκπαίδευση και άνοιγμα φροντιστηρίων στον ορίζοντα

ΑΣΕΠ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΕΩΣ C2 με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Ούτε προφορικά - ούτε έκθεση!) - ΓΙΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ 97% ΕΠΙΤΥΧΙΑ

σχετικά άρθρα

Θεσσαλονίκη: Προσλήψεις συντηρητών αρχαιοτήτων στην ΕΦΑ Πόλης
Θεσσαλονίκη: Προσλήψεις συντηρητών αρχαιοτήτων στην ΕΦΑ Πόλης
Προσλήψεις επιστημονικού προσωπικού και λοιπών ειδικοτήτων, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης...
Θεσσαλονίκη: Προσλήψεις συντηρητών αρχαιοτήτων στην ΕΦΑ Πόλης