Αξιολόγηση: Υπέρ της απεργίας – αποχής 33 σχολεία στην Εύβοια
Στην Εύβοια, 33 σχολεία τάχθηκαν υπέρ της απεργίας - αποχής από τις διαδικασίες της αξιολόγησης

Στην Εύβοια από τις 42 συνεδριάσεις Συλλόγων Διδασκόντων που πραγματοποιήθηκαν μέχρι τώρα, οι 33 σχολικές μονάδες τάχθηκαν υπέρ της απεργίας – αποχής από τις διαδικασίες της αξιολόγησης, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Εύβοιας.

«Ο κλάδος μας πρέπει να σταθεί ενωμένος και ανυποχώρητος σε κάθε πίεση, σε κάθε προσπάθεια εκφοβισμού  και να αγωνιστεί για την αποτροπή  των  σχεδίων του Υπουργείου Παιδείας που πλήττουν τη δημόσια εκπαίδευση» τονίζει.

Στη συνέχεια, οι εκπαιδευτικοί της ΕΛΜΕ διευκρινίζουν ότι η συνεδρίαση του Συλλόγου για την αξιολόγηση είναι Ειδική Συνεδρίαση με ένα θέμα, πριν την έναρξή της καταθέτουν οι συνάδελφοι τη δήλωση αποχής, ατομική ή συλλογική ,και θεωρούνται απόντες/ούσες. «Δεν υπάρχει καμία υποχρεωτικότητα για την παραμονή τους σε οποιαδήποτε διαδικασία, η οποία μπορεί να ονομάζεται ενημερωτική ή όπως αλλιώς» σημειώνουν.

Τέλος, καλούν όλους τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία – αποχή της ΟΛΜΕ και να ενημερώνουν την ΕΛΜΕ  για τυχόν προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο σχολείο τους, ώστε , αν χρειαστεί, να υπάρξει έγκαιρη παρέμβαση από τη μεριά του πρωτοβάθμιου σωματείου και της  ΟΛΜΕ.

Η ανακοίνωση των εκπαιδευτικών

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Εύβοιας για την απεργία-αποχή από την αυτοαξιολόγηση των σχολικών μονάδων:

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Εύβοιας χαιρετίζει τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες των σχολείων, που στις συνεδριάσεις των συλλόγων δήλωσαν Απεργία-Αποχή από τις διαδικασίες Εσωτερικής και Εξωτερικής αξιολόγησης των σχολικών μονάδων, και καλεί και τους/τις υπόλοιπους/ες συναδέλφους/ισσες και τους Συλλόγους διδασκόντων/ουσών να μπουν κάτω από την ομπρέλα των σωματείων τους.  

Από την Αττική και τη Θεσσαλονίκη ως την Κρήτη, τον Έβρο και τα Ιωάννινα ένας νέος άνεμος ελπίδας πνέει. Οι εκπαιδευτικοί, οι Σύλλογοι Διδασκόντων, με συναδελφικότητα και αλληλεγγύη, συσπειρωμένοι στα σωματεία, έπραξαν το χρέος τους απέναντι στην κοινωνία, στους/στις μαθητές/τριες και στους εαυτούς τους. Με τις αποφάσεις τους για μια ακόμη φορά διατράνωσαν τη θέλησή τους να υπερασπίσουν το Δημόσιο Σχολείο, ενάντια σ’ όλες τις πολιτικές που το κατερειπώνουν, το δικαίωμα στη μόρφωση για όλα ανεξαιρέτως τα παιδιά, την αξιοπρέπεια του Εκπαιδευτικού και τον παιδαγωγικό  του ρόλο.

Στην Εύβοια από τις 42 συνεδριάσεις Συλλόγων που πραγματοποιήθηκαν μέχρι τώρα, οι 33 σχολικές μονάδες τάχθηκαν υπέρ της Απεργίας-Αποχής.

Ο κλάδος μας πρέπει να σταθεί ενωμένος και ανυποχώρητος σε κάθε πίεση, σε κάθε προσπάθεια εκφοβισμού  και να αγωνιστεί για την αποτροπή  των  σχεδίων του Υπουργείου Παιδείας που πλήττουν τη δημόσια εκπαίδευση.

Επισημαίνουμε ξανά ότι η συνεδρίαση του Συλλόγου για την αξιολόγηση είναι Ειδική Συνεδρίαση με ένα θέμα, πριν την έναρξή της καταθέτουν οι συνάδελφοι τη δήλωση αποχής, ατομική ή συλλογική ,και θεωρούνται απόντες/ούσες. Δεν υπάρχει καμία υποχρεωτικότητα για την παραμονή τους σε οποιαδήποτε διαδικασία, η οποία μπορεί να ονομάζεται ενημερωτική ή όπως αλλιώς.

 Καλούμε τους/τις συναδέλφους διευθυντές/ντριες και όλους/ες τους/τις εκπαιδευτικούς να συνταχθούν με τις αποφάσεις του κλάδου και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί/ες σε προφορικές οδηγίες που τους δίνονται και πιθανά να τους/τις οδηγήσουν σε παράνομες πράξεις.

Καλούμε τους/τις συναδέλφους αναπληρωτές/τριες να μην νιώθουν ανασφαλείς, να μην ενδίδουν σε ανυπόστατες φήμες και να ενταχθούν στα σωματεία τους.

Καλούμε τους/τις συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία- αποχή της ΟΛΜΕ, να βρίσκονται σε επικοινωνία  και να ενημερώνουν την ΕΛΜΕ  για τυχόν προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο σχολείο τους, ώστε , αν χρειαστεί, να υπάρξει έγκαιρη παρέμβαση από τη μεριά του πρωτοβάθμιου σωματείου και της  ΟΛΜΕ.

Κανείς και καμία εκπαιδευτικός δεν είναι μόνος/η!

Μαζικά και ενωτικά θα νικήσουμε!

«Αυτός που αγωνίζεται μπορεί και να χάσει, αυτός που όμως δεν αγωνίζεται έχει ήδη χάσει»

                                                                                                                                      Μπέρτολτ Μπρεχτ

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Εύβοιας

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Φροντιστήρια: Στον "αέρα" το άνοιγμά τους

Διορισμοί Εκπαιδευτικών: Πότε θα γίνουν προσλήψεις, πόσες αναμένονται

Σχολεία: Self-test, τηλεκπαίδευση και άνοιγμα φροντιστηρίων στον ορίζοντα

ΑΣΕΠ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΕΩΣ C2 με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Ούτε προφορικά - ούτε έκθεση!) - ΓΙΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ 97% ΕΠΙΤΥΧΙΑ

σχετικά άρθρα

Θεσσαλονίκη: Προσλήψεις συντηρητών αρχαιοτήτων στην ΕΦΑ Πόλης
Θεσσαλονίκη: Προσλήψεις συντηρητών αρχαιοτήτων στην ΕΦΑ Πόλης
Προσλήψεις επιστημονικού προσωπικού και λοιπών ειδικοτήτων, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης...
Θεσσαλονίκη: Προσλήψεις συντηρητών αρχαιοτήτων στην ΕΦΑ Πόλης