Πανελλαδικές - Μακρή: Στόχος μας οι εξετάσεις να γίνουν στην ώρα τους
Πανελλαδικές εξετάσεις: Στόχος να γίνουν στην ώρα τους - Εξετάζεται το ενδεχόμενο παράτασης του διδακτικού έτους

Πανελλαδικές εξετάσεις: Στόχος είναι να γίνουν στην ώρα τους οι Πανελλαδικές εξετάσεις, όπως έχουν προγραμματιστεί, είπε η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή στα «Παραπολιτικά». 

«Η παράταση του διδακτικού έτους είναι ένα ενδεχόμενο το οποίο εξετάζεται. Όταν αποφασιστεί θα ανακοινωθεί επισήμως» δήλωσε.

Σε ερώτηση για την παράταση του σχολικού έτους, απάντησε πως «επεξεργαζόμαστε  σχέδια για να καλυφθεί πληρέστερα η ύλη, να γίνουν οι επαναλήψεις όπου και αν χρειάζεται και οι τελικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν από το υπουργείο».

«Όλες οι αποφάσεις θα ανακοινωθούν από το υπουργείο. Εγώ θα επαναλάβω τη δήλωση του πρωθυπουργού ότι στόχος είναι οι Πανελλαδικές να γίνουν  στη συγκεκριμένη ώρα που έχει προγραμματιστεί», επισήμανε.

Η ύλη των Πανελλαδικών

Αναφερόμενη στην ύλη των πανελλαδικών εξετάσεων, η Ζέττα Μακρή είπε ότι «σε ότι αφορά τη ύλη της Γ  Λυκείου  έχει ανακοινωθεί τον προηγούμενο μήνα η μείωση κατά 30%. Σε ότι αφορά την ύλη των άλλων τάξεων το υπ. Παιδείας έχει πλήρη εικόνα καθημερινά διότι είναι υποχρεωμένοι   οι εκπαιδευτικοί με κάθε πρόσφορο τρόπο να καταχωρίζουν  τα κεφάλαια τα οποία έχουν διδάξει . Επειδή ακριβώς λόγω των συνθηκών δεν υπήρξαν  περίπατοι, δεν υπήρξαν εκδρομές, δεν υπήρξαν τόσοι «περισπασμοί», η ύλη εν πολλοίς έχει καλυφθεί νωρίτερα».

«Αλίμονο αν το υπουργείο Παιδείας πειθαρχούσε στη γνώμη ενός λοιμωξιολόγου»

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο άνοιγμα των σχολείων και θα βγουν οι λοιμωξιολόγοι στα ΜΜΕ να εκφράσουν τις απόψεις τους, όπως και το αν έχει υπάρξει συνεννόηση στο ζήτημα αυτό, απάντησε ότι «δεν είναι δική μας αρμοδιότητα, των πολιτικών, όποια θέση κι αν έχουμε. Όσο αυστηροί κι αν είμαστε ή όχι. Αποφασίζουμε όχι βάσει των δημόσιων τοποθετήσεων των επιστημόνων, των οποίων δεχόμαστε τη γνώμη. Αποφασίζουμε βάσει της επιτροπής των ειδικών, η οποία κατά πλειοψηφία εισηγείται και εν συνεχεία λαμβάνοντας τις δικές τους εισηγήσεις, παίρνουμε την πολιτική απόφαση. Αλίμονο αν το υπουργείο το δικό μας, όπως και τα υπόλοιπα υπουργεία, άκουγε και πειθαρχούσε στη γνώμη ενός ή μιας λοιμωξιολόγου. Με σεβασμό τους ακούμε, επιστήμονες είναι, δικαιούνται και έχουν τη δική τους επιστημονική άποψη, αλλά η δική μας απόφαση λαμβάνεται κατόπιν της εισήγησης των ειδικών».

Τι είπε για την  πανδημία

Για την πανδημία, η Ζέττα Μακρή είπε ότι «βήμα-βήμα παρακολουθούμε ο,τιδήποτε διαπιστώνεται ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί από το υπουργείο, αντιμετωπίζεται και ανακοινώνεται δημόσια από την υπουργό».

Σε ερώτηση για καταγγελία εκπαιδευτικών για κρούσματα κορονοϊού σε μαθητές και εκπαιδευτικούς σε σχολεία στην Κέρκυρα, απάντησε ότι θα επιφυλαχτεί να πει κάτι πριν πληροφορηθεί τι ακριβώς περιλαμβάνει γιατί δεν γνωρίζει για το περιστατικό.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, υπάρχουν «γενικές, συγκεκριμένες και αυστηρές νόρμες στις οποίες ενημερώνει ο διευθυντής τον προϊστάμενος υγείας και ακολουθούν τις οδηγίες του ΕΟΔΥ κατά γράμμα και απομονώνεται ή κλείνει το τμήμα. Ιχνηλατούνται οι επαφές εκείνου ο οποίος φέρεται ότι είναι φορέας της αρρώστιας Covid. Υπάρχουν πολύ αυστηρές και πολύ συγκεκριμένες οδηγίες. Δεν αυτενεργεί και δεν θέλει να αυτενεργήσει κανείς εκ των εκπαιδευτικών και των εμπλεκομένων σε αυτή τη διαδικασία» επισήμανε.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Ένα self test για μαθητές-εκπαιδευτικούς από τις 17 Μαΐου

Πανελλαδικές 2021: Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα εξετάσεων για ΓΕΛ - ΕΠΑΛ

Σε όλα τα σχολεία το ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ μάθημα ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ - ΝΕΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΜΟΡΙΟΟΤΗΣΗ

Το Κορυφαίο Μοριοδοτούμενο σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

Μόρια για Προσλήψεις - ΑΣΕΠ - Μεταπτυχιακά με ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ LTE του GoLearn - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ 97% ΕΠΙΤΥΧΙΑ

σχετικά άρθρα

paideia-ypaith
Αξιολόγηση-στελέχη εκπαίδευσης: Η αναδίπλωση Κεραμέως έχει αιτία και στόχο
Το υπουργείο Παιδείας έχει ανατρέψει όλο τον προγραμματισμό για αυτονομία των σχολικών μονάδων, αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και νέο σύστημα επιλογής...
Αξιολόγηση-στελέχη εκπαίδευσης: Η αναδίπλωση Κεραμέως έχει αιτία και στόχο