ζέτα μακρή υφυπουργός παιδείας
Κατηγορηματική η Ζέττα Μακρή σχετικά με την περαιτέρω μείωση της ύλης στις πανελλήνιες εξετάσεις - Καμία συζήτηση για το κλείσιμο των σχολείων

Πανελλήνιες: Η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, απέρριψε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να μειωθεί περαιτέρω η ύλη για τις πανελλήνιες εξετάσεις, τονίζοντας ότι έχει γίνει ήδη μείωση κατά 30% και αυτό έχει γνωστοποιηθεί στους μαθητές.

«Για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου, ήδη υπήρξε μείωση της ύλης κατά 30% και αυτό τους έχει γνωστοποιηθεί ώστε να μην αιφνιδιαστούν» δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Μακρή, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Αναφερόμενη δε στα λύκεια που βρίσκονται στις κόκκινες περιοχές και παραμένουν κλειστά, σημείωσε ότι οι μαθητές κάνουν μάθημα εξ αποστάσεως προσθέτοντας ότι αυτή η εκπαίδευση έχει τελειοποιηθεί και γίνεται με τον αρτιότερο τρόπο.

Απαντώντας μάλιστα στις φωνές για μαθητές δύο ταχυτήτων τόνισε ότι «δεν υπάρχουν μαθητές δύο ταχυτήτων. Υπάρχουν μαθητές που διδάσκονται με δύο διαφορετικούς τρόπους».

Για τις υπόλοιπες εκπαιδευτικές βαθμίδες, η υφυπουργός Παιδείας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να μειωθεί η ύλη, υπογραμμίζοντας ότι «παρακολουθούμε πάρα πολύ στενά την ύλη, τόσο στη δια ζώσης όσο και στην εξ αποστάσεως διδασκαλία. ‘Έτσι, θα λάβουμε αποφάσεις όταν έχουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα και όταν περάσουν κι άλλες μέρες». 

Καμία συζήτηση για το κλείσιμο τον σχολείων

Παράλληλα η υφυπουργός Παιδείας έδωσε τη διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχει καμία συζήτηση να ξανακλείσουν τα σχολεία,  ξεκαθαρίζοντας πως δεν έχει τεθεί τέτοιο θέμα από την Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων . Όπως επισήμανε, «εμείς ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών, ακούμε τη γνώμη τους, κι εν συνεχεία βάσει αυτών παίρνουμε την απόφαση».

Χαμηλά τα κρούσματα στις σχολικές μονάδες

Ερωτηθείσα σχετικά με τα κρούσματα κορονοϊού που καταγράφονται στα σχολεία, δήλωσε ότι  είναι πολύ χαμηλά στις σχολικές μονάδες. «Το ποσοστό των σχολείων και των τάξεων που είναι κλειστά ανέρχεται στο 0,5% και 0,3% αντίστοιχα, με κάποια μικρή επιφύλαξη μιας αύξησης, η οποία επίσης παραμένει πολύ χαμηλή. Συνολικά, πάντως τα κρούσματα σε μαθητές είναι 0,03%», κατέληξε η κ. Μακρή. 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Κοτόπουλα σε βιτρίνα κρεοπωλείου
Αποκάλυψη: Μολυσμένα με σαλμονέλα τα πρώτα κοτόπουλα της Mercosur στην Ελλάδα
Με σαλμονέλα σε ποσοστό 80% οι πρώτες παρτίδες από τη Βραζιλία στην Ελλάδα – Σφοδρή καταγγελία των γεωτεχνικών
Αποκάλυψη: Μολυσμένα με σαλμονέλα τα πρώτα κοτόπουλα της Mercosur στην Ελλάδα
οοσα
Κέντρο Κρήτης ΟΟΣΑ: «Ζούμε περισσότερο, γεννάμε λιγότερο — Το δημογραφικό ως ευκαιρία»
Κέντρο Κρήτης του ΟΟΣΑ για τη Δυναμική των Πληθυσμών: Ζούμε περισσότερο, γεννάμε λιγότερο αλλά μπορούμε να μετατρέψουμε το δημογραφικό χειμώνα σε...
Κέντρο Κρήτης ΟΟΣΑ: «Ζούμε περισσότερο, γεννάμε λιγότερο — Το δημογραφικό ως ευκαιρία»
μνημονιο
ΠΑΔΑ: Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας με τον Δήμο Λεβαδέων
Στόχος της συνεργασίας είναι η ουσιαστική διασύνδεση της ακαδημαϊκής γνώσης με τις ανάγκες της κοινωνίας και της τοπικής αυτοδιοίκησης,
ΠΑΔΑ: Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας με τον Δήμο Λεβαδέων