ζέτα μακρή υφυπουργός παιδείας
Κατηγορηματική η Ζέττα Μακρή σχετικά με την περαιτέρω μείωση της ύλης στις πανελλήνιες εξετάσεις - Καμία συζήτηση για το κλείσιμο των σχολείων

Πανελλήνιες: Η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, απέρριψε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να μειωθεί περαιτέρω η ύλη για τις πανελλήνιες εξετάσεις, τονίζοντας ότι έχει γίνει ήδη μείωση κατά 30% και αυτό έχει γνωστοποιηθεί στους μαθητές.

«Για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου, ήδη υπήρξε μείωση της ύλης κατά 30% και αυτό τους έχει γνωστοποιηθεί ώστε να μην αιφνιδιαστούν» δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Μακρή, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Αναφερόμενη δε στα λύκεια που βρίσκονται στις κόκκινες περιοχές και παραμένουν κλειστά, σημείωσε ότι οι μαθητές κάνουν μάθημα εξ αποστάσεως προσθέτοντας ότι αυτή η εκπαίδευση έχει τελειοποιηθεί και γίνεται με τον αρτιότερο τρόπο.

Απαντώντας μάλιστα στις φωνές για μαθητές δύο ταχυτήτων τόνισε ότι «δεν υπάρχουν μαθητές δύο ταχυτήτων. Υπάρχουν μαθητές που διδάσκονται με δύο διαφορετικούς τρόπους».

Για τις υπόλοιπες εκπαιδευτικές βαθμίδες, η υφυπουργός Παιδείας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να μειωθεί η ύλη, υπογραμμίζοντας ότι «παρακολουθούμε πάρα πολύ στενά την ύλη, τόσο στη δια ζώσης όσο και στην εξ αποστάσεως διδασκαλία. ‘Έτσι, θα λάβουμε αποφάσεις όταν έχουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα και όταν περάσουν κι άλλες μέρες». 

Καμία συζήτηση για το κλείσιμο τον σχολείων

Παράλληλα η υφυπουργός Παιδείας έδωσε τη διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχει καμία συζήτηση να ξανακλείσουν τα σχολεία,  ξεκαθαρίζοντας πως δεν έχει τεθεί τέτοιο θέμα από την Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων . Όπως επισήμανε, «εμείς ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών, ακούμε τη γνώμη τους, κι εν συνεχεία βάσει αυτών παίρνουμε την απόφαση».

Χαμηλά τα κρούσματα στις σχολικές μονάδες

Ερωτηθείσα σχετικά με τα κρούσματα κορονοϊού που καταγράφονται στα σχολεία, δήλωσε ότι  είναι πολύ χαμηλά στις σχολικές μονάδες. «Το ποσοστό των σχολείων και των τάξεων που είναι κλειστά ανέρχεται στο 0,5% και 0,3% αντίστοιχα, με κάποια μικρή επιφύλαξη μιας αύξησης, η οποία επίσης παραμένει πολύ χαμηλή. Συνολικά, πάντως τα κρούσματα σε μαθητές είναι 0,03%», κατέληξε η κ. Μακρή. 

Όλα τα νέα και οι ειδήσεις που αφορούν τις Πανελλήνιες

Πανελλαδικές 2025: Νέα πανωλεθρία για τα επτά Τμήματα Φυσικής

Μια πικρή «ιστορία» των Πανελληνίων εξετάσεων

«Οικογενειακή» υπόθεση οι Πανελλαδικές 2025: Αδέρφια από τη Θεσσαλονίκη κατακτούν μαζί την Ιατρική του ΑΠΘ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

καθηγητές
Όταν το σχολείο τελειώνει στις 14:00… αλλά οι απαιτήσεις συνεχίζονται
Η αλήθεια είναι σκληρή: κάθε ώρα που ένας δάσκαλος ή καθηγητής περνά στην τάξη, είτε για «απασχόληση» είτε για αντικατάσταση, είναι διδακτικό έργο....
Όταν το σχολείο τελειώνει στις 14:00… αλλά οι απαιτήσεις συνεχίζονται
tameio.jpg
Συντάξεις: Πόσα κερδίζουν ανά Ταμείο οι συνταξιούχοι το 2026 και το 2027 με την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς
Συντάξεις: Έως 312 ευρώ πάνω το 2026 και έως 696 ευρώ το 2027 [Αναλυτικοί πίνακες]
Συντάξεις: Πόσα κερδίζουν ανά Ταμείο οι συνταξιούχοι το 2026 και το 2027 με την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς