tilekpaideusi 1280
Αίτημα των εκλεγμένων μελών ΑΣΕ στο Δ.Σ. της ΣΤ΄ ΕΛΜΕ να πάρει άμεσα θέση το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ για το θέμα και συγκεκριμένα για την ανάγκη έκπτωσης του προέδρου και του ταμία από τη θέση των τακτικών μελών του ΔΣ.

Με ανακοίνωσή της η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών  της ΣΤ' ΕΛΜΕ Αθήνας, ζητά την παρέμβαση της ΟΛΜΕ προκειμένου να παραιτηθεί ο πρόεδρος της ΣΤ΄ ΕΛΜΕ από τη θέση του αιρετού ή από πρόεδρος του Σωματείου

Η ανακοίνωση

Αρχικά με την απόφαση αρ.πρωτ.18/25-1-21 συγκλήθηκε το ΔΣ της ΕΛΜΕ 29-1-21 και ώρα 6:30μμ σε ειδική συνεδρίαση και με μόνο θέμα ημερήσιας διάταξης τη μη τήρηση της καταστατικής υποχρέωσης του προέδρου και την ενεργοποίηση του άρθρου 17 του καταστατικού της ΣΤ΄ ΕΛΜΕ Α΄ Αθήνας. Θυμίζουμε, πως την 7η Νοέμβρη 2020, το Υπουργείο Παιδείας αντίθετα στις αποφάσεις που έδειχναν την σαφή εναντίωση της ΟΛΜΕ και των ΕΛΜΕ, προχώρησε σε διενέργεια εκλογών-παρωδία με ηλεκτρονική ψηφοφορία, για την εκλογή των αιρετών του κλάδου στα Υπηρεσιακά Συμβούλια.

Ως ΑΣΕ σε ανακοίνωσή μας, που στάλθηκε και στο ΔΣ της ΣΤ΄ ΕΛΜΕ, ζητήσαμε την παραίτηση του προέδρου από τη θέση του «ψευτο-αιρετού». Η υλοποίηση των αποφάσεων του κλάδου και η κατάθεση της παραίτησής του στο ΠΥΣΔΕ Α΄ Αθήνας αποτελεί καταστατική του υποχρέωση.

Ο πρόεδρος της ΣΤ΄ ΕΛΜΕ απάντησε δηλώνοντας πως δε θα παραιτηθεί από τη θέση του «ψευτο-αιρετού» και δικαιολόγησε τη στάση του αυτή με συναισθηματισμούς απουσία πολιτικών επιχειρημάτων, επικαλούμενος την πολυετή παρουσία του στο κίνημα.Αλήθεια ποιον εκπροσωπεί ο «ψευτοαιρετός» και σημερινός πρόεδρος της ΣΤ΄ ΕΛΜΕ τη στιγμή που πάνω από το 90% του κλάδου απείχε από τις ηλεκτρονικές ψευδοεκλογές στις 7/11/2020 και την ίδια στιγμή όλες οι παρατάξεις και η δική του δεν αναγνωρίζουν τους ψευτοαιρετούς, όπως είναι και ο ίδιος;

Ακολούθως, σε συνέχεια του αιτήματος της ΑΣΕ για τη στάση που θα κρατήσει ο πρόεδρος της ΣΤ΄ ΕΛΜΕ Μόνιος Αλέξανδρος στα υπηρεσιακά Συμβούλια καταθέσαμε νέο κείμενο για ενεργοποίηση της παρ. 2, άρθρου 17 του καταστατικού για εκ νέου σύγκληση ΔΣ με θέμα την έκπτωση του υπαιτίου, δηλαδή του προέδρου, από τη θέση του τακτικού μέλους του Δ.Σ.

Ζητήσαμε νέα συνεδρίαση για την έκπτωσή του από τη θέση του τακτικού μέλους του ΔΣ καθώς σε συνέχεια της διαδικασίας ζητήσαμε επικαλούμενοι το ίδιο άρθρο του καταστατικού να απαντήσει και ο Παντούλας Περικλής μέλος του ΔΣ της ΣΤ` ΕΛΜΕ για τη στάση που θα κρατήσει ως πρώτος τακτικός αναπληρωματικός στο σχηματισμό του υπηρεσιακού συμβουλίου.

Πράγματι, την Τετάρτη 3/2 και ώρα 7:30 μμ συγκλήθηκε το ΔΣ όπου και έγινε ψηφοφορία για την έκπτωση του προέδρου Μόνιου Αλέξανδρου. Η πρόταση μας απορρίφθηκε καθώς συγκέντρωσε μόνο 3 ψήφους Υπέρ (2 ΑΣΕ + 1 ΣΥΝΕΚ) και 4 κατά (4 ΔΑΚΕ). Θυμίζουμε πως η ΔΑΚΕ έχει την πλειοψηφία στο ΔΣ.

Ως εκ τούτου δεν έγινε ως οφείλαμε η έκπτωση του προέδρου σύμφωνα με τις αποφάσεις του κινήματος και ο «ψευτοαιρετός» με περισσή αλαζονεία και πάλι στερούμενος πολιτικών επιχειρημάτων – εξαπέλυσε έναν καταιγισμό «προσωπικών συνδικαλιστικών» απόψεων περί δημοκρατίας και προσωπικής διαδρομής και δράσεις στο κίνημα και άλλα τέτοια. Το κείμενό του το επισυνάπτουμε για πλήρη εικόνα της κατάστασης.

Στο ίδιο δε μοτίβο και ο Παντούλας Περικλής, που επειδή φοβάται, όπως είπε, δεν μας γνωστοποίησε τη θέση του! Άραγε τι φοβάται, τον ίδιο του τον εαυτό ή την έκπτωσή του από τις ΨΕΥΤΙΚΕΣ συνδικαλιστικές υπηρεσίες που καλείται να προσφέρει;

Οι δε υπόλοιποι εκλεγμένοι της ΔΑΚΕ διάβασαν ένα κείμενο που αποδεικνύει γλαφυρά το αδιέξοδο της παράταξης στη συγκεκριμένη ΕΛΜΕ, το οποίο επίσης επισυνάπτουμε.

Μετά από τα παραπάνω, ως εκλεγμένα μέλη της ΑΣΕ στο Δ.Σ. της ΣΤ΄ ΕΛΜΕ θεωρούμε ότι εξαντλήσαμε κάθε προσπάθεια να δοθεί λύση στο σοβαρό συνδικαλιστικό δεοντολογικό ζήτημα, που έχει προκύψει με τη στάση των συγκεκριμένων «συνδικαλιστών». Θεωρούμε ότι τώρα πλέον πρέπει να πάρει άμεσα θέση το ΔΣ της ΟΛΜΕ και φυσικά και η παράταξη των συγκεκριμένων συνδικαλιστών.

Σε κάθε περίπτωση, ως ΑΣΕ, θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για να σταθεί επιτέλους το σωματείο μας στο ύψος των πολύ δύσκολων περιστάσεων και να συμπορευτεί με τα άλλα σωματεία, ώστε να παλέψει για τη ζωή και τα δικαιώματά μας κι όχι να είναι κυβερνητικός βραχίονας!

Έχουμε ανάγκη από συνδικάτα ταξικά, όχι κυβερνητικά ή γενικότερα εργοδοτικά!

Περιμένουμε τη θέση της ΟΛΜΕ, της Ομοσπονδίας μας. Καμία ολιγωρία και πλάτη σε τέτοια φαινόμενα!

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Διαγωνισμός για 311 θέσεις στα Δικαστήρια: ΟΛΗ Η ΥΛΗ ΕΔΩ

Προκηρύξεις Εκπαιδευτικών: Προλάβετε 11 μόρια ΠΡΙΝ τις ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ  ΑΙΤΗΣΕΙΣ στον ΟΠΣΥΔ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 12 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

λεωφορείο
Σε κακούργημα μετατρέπεται η κλοπή υλικών από τα ΜΜΜ
Σε κακούργημα μετατρέπεται η ποινή της κλοπής υλικών στον τομέα των συγκοινωνιών - Αυστηροποιείται η ποινή της κλοπής στον τομέα των συγκοινωνιών.
Σε κακούργημα μετατρέπεται η κλοπή υλικών από τα ΜΜΜ
tempi_diasostes
H Ακαδημία Αθηνών θα βραβεύσει τους νεαρούς διασώστες της τραγωδίας στα Τέμπη
Η Ακαδημία Αθηνών θα βραβεύσει τους τρεις νεαρούς διασώστες-επιβάτες του τρένου στα Τέμπη, Άγγελο, ο Ανδρέα και Μιχάλη
H Ακαδημία Αθηνών θα βραβεύσει τους νεαρούς διασώστες της τραγωδίας στα Τέμπη