Warning message

Unable to retrieve https://www.facebook.com/alfavita.gr/posts/3962197267176437 at this time, please check again later.
sxoleio lockdown
Σχολεία: Πώς θα λειτουργήσουν στην Αττική από την Πέμπτη - Τι ισχύει για την Ειδική Αγωγή - Έκτακτο διάγγελμα Μητσοτάκη για τα νέα μέτρα

Σχολεία - Lockdown: Κλειστές θα παραμείνουν οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων στην Αττική από την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου έως και τις 28 του ίδιου μήνα, λόγω της μεγάλη διασποράς του κορονοϊού στην κοινότητα, όπως ανακοίνωσε o Κυριάκος Μητσοτάκης στο έκτακτο διάγγελμα της Τρίτης.

Πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία στο Λεκανοπέδιο

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, «όλες οι βαθμίδες εκπαίδευσης θα λειτουργούν εξ’ αποστάσεως», με τηλεκπαίδευση.

Μόνο τα σχολεία της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά, με φυσική παρουσία.

Επιπλέον διευκρινίσεις από τους αρμόδιους αναμένονται αύριο, Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου.

Κλειστά τα καταστήματα και κάθε δραστηριότητα του λιανεμπορίου

thessaloniki-lockdown-nea-metra.jpg

Ακόμα, κλείνει κάθε μορφή λιανεμπορίου στο Λεκανοπέδιο για το διάστημα που θα ισχύουν τα μέτρα.

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την παράταση της στήριξης στα νοικοκυριά και στις επιχειρήσεις

Έτσι, θα εξακολουθήσει να ισχύει ο μηδενισμός του ενοικίου των επιχειρήσεων που θα παραμείνουν κλειστές και το Μάρτιο αλλά και παράταση του μειωμένου ΦΠΑ σε συγκεκριμένα αγαθά.

Επιπλέον, αναμένεται και η 6η και 7η επιστρεπτέα προκαταβολή και την χρηματοδοτούμενη αναστολή εργασίας.

Τέλος, παρατείνονται τα επιδόματα ανεργίας και η αναστολή οφειλών προς Δημόσιο και Ταμεία

Συγκεκριμένα, είπε:

«Γνωρίζω τι σημαίνουν όλα αυτά για την οικονομία. Για τον έμπορο που κρατά κλειστό το μαγαζί του και τον επαγγελματία που αφήνει τη δουλειά του. Για τον εργαζόμενο, αλλά και για τον άνεργο. Θα ξαναπώ, ωστόσο, ότι δεν υπάρχει οικονομία χωρίς υγεία.

Ούτε καλοί πελάτες χωρίς υγιείς πολίτες. Άλλωστε, μία προσπάθεια δύο εβδομάδων τώρα, μπορεί να φέρει νωρίτερα το πλήρες άνοιγμα της αγοράς.

Και όσο διαρκεί η κρίση, η Πολιτεία θα συνεχίσει να στηρίζει τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. Όπως ήδη το δρομολογεί με τον μηδενισμό του ενοικίου επιχειρήσεων που θα παραμείνουν κλειστές και τον Μάρτιο αλλά και την παράταση του μειωμένου ΦΠΑ σε συγκεκριμένα αγαθά. Με την 6η και την 7η επιστρεπτέα προκαταβολή και την χρηματοδοτούμενη αναστολή εργασίας. Αλλά και με την παράταση των επιδομάτων ανεργίας και την αναστολή οφειλών προς Δημόσιο και Ταμεία».

https://www.facebook.com/alfavita.gr/posts/3962197267176437

Σαρηγιάννης: Τα σχολεία πρέπει να κλείσουν άμεσα

Ήδη εδώ και ημέρες πλήθος ειδικών καλούσε σε κλείσιμο των σχολίων, προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του κορονοϊού.

Το πρωί της Τρίτης, ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, υπογράμμισε στον ΑΝΤ1 ότι πρέπει να κλείσουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων:

«Αν είναι να κάνουμε lockdown, να το κάνουμε σωστά. Τα ημίμετρα δεν βοηθάνε, ειλικρινά τώρα, είναι δεδομένο ότι δεν βοηθάνε. Είναι μόνο διορθωτικές κινήσεις τα ημίμετρα», σημείωσε συγκεκριμένα.

«Εδώ ο στόχος δεν είναι απλώς να μην αφήσουμε να εξελιχθεί η αύξηση των ΜΕΘ ή των κρουσμάτωνο στόχος είναι να καταπνίξουμε την ανάδειξη της διασποράς των μεταλλαγμένων στελεχών. Είναι πολύ πιο σημαντικό, είναι πιο δυνατός στόχος», επισήμανε επίσης.

Για τους παράγοντες που συμβάλλουν στη διασπορά του κορονοϊού, ο καθηγητής του ΑΠΘ είπε:

«Ένα είναι το ζήτημα της απολύμανσης του αέρα στα μέσα μαζικής μεταφοράς, θεωρώ ότι είναι προφανής ο ρόλος της μετάδοσης στα ΜΜΜ. Ξέρω ότι δεν μπορούμε να γεμίσουμε λεωφορεία μπορούμε όμως να καθαρίσουμε τον αέρα στα λεωφορεία. Μπορεί να γίνει στο διάστημα αυτών των δύο εβδομάδων. 

Δεύτερο είναι το γεγονός ότι η τηλεργασία είναι βασικός κρίκος γιατί δημιουργεί, σε συνδυασμό με το άνοιγμα των δημοτικών σχολείωνμεγαλύτερη αύξηση λόγω της κινητικότητας των γονέωνΔεν είναι τα παιδιά στο δημοτικό που κάνουν τη διαφορά, όμως τα παιδιά μεταφέρουν το αποτέλεσμα της κινητικότητας των γονέων και στο σχολείο».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα