Χαλκίδα-σχολεία: Νέα εμπόδια και παλινωδίες στην τηλεκπαίδευση
Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών: το Υπουργείο Παιδείας βάζει νέα σοβαρά εμπόδια στις λεγόμενες «κόκκινες» περιοχές, αντί να διευκολύνει μαθητές και εκπαιδευτικούς να συνεχίσουν την εκπαιδευτική διαδικασία έστω εξ αποστάσεως

Σύμφωνα με την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών, την Κυριακή 7/2 το πρωί άρχισαν να ενημερώνονται οι εκπαιδευτικοί των σχολικών μονάδων σε «κόκκινες» περιοχές, στις οποίες περιλαμβάνεται και ο δήμος Χαλκίδας, ότι το πρόγραμμα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης για τα σχολεία θα υλοποιείται σύμφωνα με το καθημερινό πρωινό Ωρολόγιο Πρόγραμμα, το πρόγραμμα δηλαδή που ισχύει και στη δια ζώσης πρωινή διδασκαλία.

Όπως εξηγούν οι εκπαιδευτικοί, «ενώ ενώ λοιπόν από την Παρασκευή ήδη οι Σύλλογοι Διδασκόντων είχαν διαμορφώσει το πρόγραμμα σύμφωνα με τις υπάρχουσες οδηγίες (μεσημεριανό πρόγραμμα), οι γονείς των μαθητών είχαν ρυθμίσει τις εργασίες τους ώστε να είναι δίπλα στα παιδιά την ώρα της εξ αποστάσεως, έρχεται την Κυριακή (!) το Υπουργείο Παιδείας να βάλει νέα εμπόδια!

Δημιουργεί νέα αναστάτωση σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, βάζοντας την εξ αποστάσεως το πρωί, τη στιγμή που και ο πιο άσχετος με την εκπαίδευση καταλαβαίνει ότι οι μαθητές 6, 7, 8 χρονών χρειάζονται απαραίτητα τη βοήθεια του γονέα για να πάρουν μέρος στη διαδικασία. Ταυτόχρονα, εξισώνει το ωράριο της δια ζώσης διδασκαλίας με αυτό της εξ αποστάσεως!! Ποιο παιδί πραγματικά θα αντέξει 6ωρο φουλ μπροστά σε μια οθόνη;».

Και προσθέτει ότι το «υπουργείο Παιδείας δείχνει ότι δεν έχει καμία επαφή με την πραγματικότητα! Όχι μόνο όλο αυτό το διάστημα δεν πήρε κανένα ουσιαστικό μέτρο για την αποτροπή της διάδοσης του κορονοϊού στα σχολεία, μιας και ο τρόπος που άνοιξαν στις 11 Ιανουαρίου προδιέγραφε το εκ νέου κλείσιμό τους, έρχεται τώρα να βάλει και σοβαρά εμπόδια στις λεγόμενες κόκκινες περιοχές, αντί να διευκολύνει μαθητές και εκπαιδευτικούς να συνεχίσουν την εκπαιδευτική διαδικασία έστω εξ αποστάσεως».

Σε αυτό το πλαίσιο, ζητά από το Υπουργείο να σταματήσει τις παλινωδίες και να κάνει τουλάχιστον το αυτονόητο (αφού δε φροντίζει να κρατάει τα σχολεία ανοιχτά και ασφαλή) :

  • Να γίνουν τεστ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ. Να μη «φορτώνεται» αυτή η διαδικασία στους εκπαιδευτικούς.

  • Να εξασφαλιστεί άδεια με πλήρεις αποδοχές σε εργαζόμενους γονείς, ώστε να μείνουν μαζί με τους μαθητές σε όλη την περίοδο που παραμένει κλειστό το σχολείο.

  • Να γίνει αναπροσαρμογή και αλλαγή των ωρολογίων προγραμμάτων με ευθύνη του Συλλόγου Διδασκόντων και των εκπαιδευτικών, οι οποίοι για μια ακόμη φορά και χωρίς καμία στήριξη θα σταθούν δίπλα στους μαθητές τους και θα κρατήσουν ανοιχτή την παιδαγωγική σχέση. Καμία διοικητική αυθαιρεσία δε θα γίνει αποδεκτή. Να εξασφαλιστούν με ευθύνη του κράτους τα τεχνικά μέσα για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Χαλκίδας 7/2/2021

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τα πολύ συχνά ελληνικά επώνυμα που προέρχονται από αλβανικές λέξεις

35.000 στην ουρά: Τελευταία ευκαιρία για το online εύκολο Proficiency ΧΩΡΙΣ προφορικά, έκθεση έως 26 Ιουνίου

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα