Φοιτητές Ιατρικής: «Η θέση μας είναι μέσα στα νοσοκομεία»
Διαμαρτυρία των φοιτητών της Ιατρικής Αθηνών 5ου έτους - Η κλινική μας άσκηση έχει «παγώσει». Αύριο, θα είμαστε οι μελλοντικοί γιατροί του ΕΣΥ

Οι φοιτητές 5ου έτους της Ιατρικής διαμαρτύρονται για τα κλειστά Πανεπιστήμια που έχουν φέρει «πάγωμα» στη κλινική τους άσκηση. Οι φοιτητές ζητούν να επιστρέψουν στα Πανεπιστήμια αλλά και στα νοσοκομεία. 

Οι φοιτητές διοργανώνουν σήμερα διαμαρτυρία στον προαύλιο χώρο της Ιατρικής Αθηνών με πλακάτ και πανό, ζητώντας την επιστροφή τους στα νοσοκομεία.

«Η θέση μας είναι δίπλα στον ασθενή, μέσα στα νοσοκομεία μες στην κλινική!»

Εδώ και ένα χρόνο τα πανεπιστήμια μας είναι κλειστά. Και μαζί τους έχει παγώσει και η κλινική μας άσκηση. Αύριο, θα είμαστε οι μελλοντικοί γιατροί του ΕΣΥ. Εμείς είμαστε εκείνοι που θα κληθούμε να στελεχώσουμε κάθε δομή Υγείας στη χώρα. Εμείς είμαστε εκείνοι που σε ένα δυο χρόνια θα βρεθούμε στην πρώτη γραμμή. Εκείνο που ζητάμε είναι να είμαστε επαρκώς εκπαιδευμένοι!

Από την αρχή του χειμερινού ακαδημαϊκού εξαμήνου έχουμε εκφράσει εντόνως την ανησυχία μας για την ανεπαρκή εκπαίδευση μας, αποκλειστικά μέσω τηλ-εκπαίδευσης, και με πολύμορφες δράσεις διεκδικήσαμε τη δυνατότητα να ασκούμαστε κανονικά μέσα στα νοσοκομεία, με ιδιαίτερη μέριμνα για τις ευπαθείς ομάδες συμφοιτητών μας. Δεν εισακουστήκαμε! Έπειτα, έγινε μια πανελλαδική προσπάθεια συντονισμού των 5οετών φοιτητών όλων των Ιατρικών Σχολών της Ελλάδας, από την οποία προέκυψε μια επιστολή διαμαρτυρίας.

Οι διεκδικήσεις μας δεν αφορούν μόνο τους φοιτητές Ιατρικής, αλλά όλη την κοινωνία και τους ανθρώπους της που αξίζουν ένα σύστημα Υγείας επαρκώς στελεχωμένο και με κατάλληλα εκπαιδευμένο υγειονομικό προσωπικό.

Σήμερα, Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου και ώρα 10.30, φοιτητές Ιατρικής των κλινικών ετών θα βρεθούμε στο προαύλιο χώρο της Ιατρικής Αθηνών, τηρώντας ευλαβικά όλα τα μέτρα προστασίας (αποστάσεις, μάσκες κλπ) με πλακάτ και πανό, ζητώντας την επιστροφή μας στα νοσοκομεία, δίπλα στους ασθενείς, όπου είναι και η θέση μας.

Χάμου Ελένη 

Φοιτήτρια 5ου έτους Ιατρικής Αθηνών, Μέλος της Επιτροπής του 5ου έτους και Εκλεγμένη στο ΔΣ του Συλλόγου Φοιτητών Ιατρικής Αθηνών "Γρηγόρης Λαμπράκης"

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Self tests: Κρούσματα σε 359 μαθητές και 254 εκπαιδευτικούς

Λύκεια - Λινού: Μοριακά τεστ στους μαθητές που βγήκαν αρνητικοί

Ευτράπελες ιστορίες από το μάθημα με webex

ΑΣΕΠ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΕΩΣ C2 με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Ούτε προφορικά - ούτε έκθεση!) - ΓΙΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ 97% ΕΠΙΤΥΧΙΑ

σχετικά άρθρα

Υπουργείο Παιδείας: Άγνοια ΣΥΡΙΖΑ για εμβολιασμό, self-test, αξιοκρατία
Υπουργείο Παιδείας: Άγνοια ΣΥΡΙΖΑ για εμβολιασμό, self-test, αξιοκρατία
Ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας με αφορμή τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, κατά τη συνάντηση με το Δ.Σ της ΟΛΜΕ
Υπουργείο Παιδείας: Άγνοια ΣΥΡΙΖΑ για εμβολιασμό, self-test, αξιοκρατία
ΟΛΜΕ: Συναντίληψη με ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της κατάστασης στα σχολεία
ΟΛΜΕ: Συναντίληψη με ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της κατάστασης στα σχολεία
Συνάντηση Τσίπρα, Φίλη, Τζούφη με το ΔΣ της ΟΛΜΕ για το άνοιγμα των σχολείων και τις θέσεις της ΟΛΜΕ για τις εξελίξεις στην εκπαίδευση
ΟΛΜΕ: Συναντίληψη με ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της κατάστασης στα σχολεία