πανεπιστημιακή αστυνομία
Εκπρόσωποι της πρωτοβουλίας πανεπιστημιακών «Όχι αστυνομία στα Πανεπιστήμια» συναντήθηκαν με αντιπροσωπεία του ΚΙΝΑΛ

Με τον τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη του ΚΙΝΑΛΓιώργο Καμίνη συναντήθηκαν εκπρόσωποι της Πρωτοβουλίας Πανεπιστημιακών «Όχι αστυνομία στα Πανεπιστήμια».

Αναλυτικά:

Στο πλαίσιο του κύκλου επαφών με τα πολιτικά κόμματα, η Πρωτοβουλία Πανεπιστημιακών "ΟΧΙ  Αστυνομία  στα  Πανεπιστήμια" είχε την  Πέμπτη  28 Ιανουαρίου  διαδικτυακή  συνάντηση με  τον  βουλευτή  του  Κινήματος  Αλλαγής  και  Τομεάρχη  Προστασίας του  Πολίτη  κ.  Γιώργο  Καμίνη.  Την  Πρωτοβουλία εκπροσώπησαν ο αν. καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Πολυμέρης Βόγλης, ο  επ.  καθηγητής του ΑΠΘ Ανδρέας Τάκης και η  επ. καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πατρών Ελένη  Περδικούρη.  

Η συζήτηση αφορούσε τις προτάσεις της κυβέρνησης που περιλαμβάνονται στο υπό διαβούλευση  σχέδιο νόμου για τα Πανεπιστήμια και ειδικότερα το θέμα της σύστασης σώματος πανεπιστημιακής  Αστυνομίας (Ομάδα Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων).  

Τα  μέλη  της  Πρωτοβουλίας παρουσίασαν  στον  κύριο Καμίνη  τη σχεδόν  καθολική  απόρριψη της συγκεκριμένης πρότασης από την πανεπιστημιακή κοινότητα (αποφάσεις Συγκλήτων, Κοσμητειών,  Σχολών και Συλλόγων διδασκόντων). Παρουσίασαν επίσης τις προσπάθειες της Πρωτοβουλίας για  διεθνοποίηση του ζητήματος και τη σημαντική ανταπόκριση των συναδέλφων από Πανεπιστήμια  της Ευρώπης και της Αμερικής, και, τέλος, τις προτάσεις που έχει καταθέσει η Πρωτοβουλία για την  αποτελεσματική φύλαξη των πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων. 

Ο  κ. Καμίνης ανέπτυξε στα  μέλη της Πρωτοβουλίας τη βασική  θέση του  ότι τα Πανεπιστήμια  θα  πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη της φύλαξής τους. Επίσης παρουσίασε το σκεπτικό του σχεδίου  νόμου που εισηγείται το Κίνημα Αλλαγής για το συγκεκριμένο θέμα, και το οποίο διαπνέεται από τη  λογική ότι η  αναγκαία  φύλαξη  θα  πρέπει  να  γίνει  με  απόλυτο  σεβασμό  στο  συνταγματικά  κατοχυρωμένο αυτοδιοίκητο των Πανεπιστημίων.  

Η Πρωτοβουλία θα συνεχίσει τις συζητήσεις με τα πολιτικά κόμματα και θα εντείνει τις παρεμβάσεις  της το επόμενο κρίσιμο διάστημα, με στόχο τη μεγαλύτερη δυνατή ενημέρωση και κινητοποίηση των  πολιτών.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Market Pass 2026: Πώς θα πάρετε το επίδομα για σούπερ μάρκετ

VOUCHER ΔΥΠΑ 750 ΕΥΡΩ: Μάθε αν εγκρίθηκες και ξεκίνα πρώτος

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανελλαδικές - πανελλήνιες εξετάσεις
Πανελλήνιες 2026: Σπουδές με προοπτική σε δεδομένα, πράσινη ενέργεια και νέες τεχνολογίες
Πέντε επιστημονικοί κλάδοι που συγκεντρώνουν αυξανόμενο ενδιαφέρον και ανοίγουν δρόμους στην αγορά εργασίας του μέλλοντος.
Πανελλήνιες 2026: Σπουδές με προοπτική σε δεδομένα, πράσινη ενέργεια και νέες τεχνολογίες
sxoliki taxi, mathites kauhghtria
Θάνος Παπαϊωάννου (Πρόεδρος ΑΣΕΠ) στο alfavita.gr: Πριν από το Πάσχα η έκδοση των δύο μεγάλων προκηρύξεων για την κατάταξη εκπαιδευτικών Γενικής Παιδείας
Η εκτίμηση του ΑΣΕΠ κάνει λόγο για πάνω από 150.000 αιτήσεις, γεγονός που καταδεικνύει το μέγεθος και τη σημασία της διαδικασίας.
Θάνος Παπαϊωάννου (Πρόεδρος ΑΣΕΠ) στο alfavita.gr: Πριν από το Πάσχα η έκδοση των δύο μεγάλων προκηρύξεων για την κατάταξη εκπαιδευτικών Γενικής Παιδείας
special education
Τεχνητή Νοημοσύνη στην Ειδική Αγωγή: Η νέα εξειδίκευση που αλλάζει την εκπαίδευση
Πώς τα εργαλεία AI αρχίζουν να μεταμορφώνουν τη διδασκαλία και την υποστήριξη μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες
Τεχνητή Νοημοσύνη στην Ειδική Αγωγή: Η νέα εξειδίκευση που αλλάζει την εκπαίδευση