πανεπιστημιακή αστυνομία
Εκπρόσωποι της πρωτοβουλίας πανεπιστημιακών «Όχι αστυνομία στα Πανεπιστήμια» συναντήθηκαν με αντιπροσωπεία του ΚΙΝΑΛ

Με τον τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη του ΚΙΝΑΛΓιώργο Καμίνη συναντήθηκαν εκπρόσωποι της Πρωτοβουλίας Πανεπιστημιακών «Όχι αστυνομία στα Πανεπιστήμια».

Αναλυτικά:

Στο πλαίσιο του κύκλου επαφών με τα πολιτικά κόμματα, η Πρωτοβουλία Πανεπιστημιακών "ΟΧΙ  Αστυνομία  στα  Πανεπιστήμια" είχε την  Πέμπτη  28 Ιανουαρίου  διαδικτυακή  συνάντηση με  τον  βουλευτή  του  Κινήματος  Αλλαγής  και  Τομεάρχη  Προστασίας του  Πολίτη  κ.  Γιώργο  Καμίνη.  Την  Πρωτοβουλία εκπροσώπησαν ο αν. καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Πολυμέρης Βόγλης, ο  επ.  καθηγητής του ΑΠΘ Ανδρέας Τάκης και η  επ. καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πατρών Ελένη  Περδικούρη.  

Η συζήτηση αφορούσε τις προτάσεις της κυβέρνησης που περιλαμβάνονται στο υπό διαβούλευση  σχέδιο νόμου για τα Πανεπιστήμια και ειδικότερα το θέμα της σύστασης σώματος πανεπιστημιακής  Αστυνομίας (Ομάδα Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων).  

Τα  μέλη  της  Πρωτοβουλίας παρουσίασαν  στον  κύριο Καμίνη  τη σχεδόν  καθολική  απόρριψη της συγκεκριμένης πρότασης από την πανεπιστημιακή κοινότητα (αποφάσεις Συγκλήτων, Κοσμητειών,  Σχολών και Συλλόγων διδασκόντων). Παρουσίασαν επίσης τις προσπάθειες της Πρωτοβουλίας για  διεθνοποίηση του ζητήματος και τη σημαντική ανταπόκριση των συναδέλφων από Πανεπιστήμια  της Ευρώπης και της Αμερικής, και, τέλος, τις προτάσεις που έχει καταθέσει η Πρωτοβουλία για την  αποτελεσματική φύλαξη των πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων. 

Ο  κ. Καμίνης ανέπτυξε στα  μέλη της Πρωτοβουλίας τη βασική  θέση του  ότι τα Πανεπιστήμια  θα  πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη της φύλαξής τους. Επίσης παρουσίασε το σκεπτικό του σχεδίου  νόμου που εισηγείται το Κίνημα Αλλαγής για το συγκεκριμένο θέμα, και το οποίο διαπνέεται από τη  λογική ότι η  αναγκαία  φύλαξη  θα  πρέπει  να  γίνει  με  απόλυτο  σεβασμό  στο  συνταγματικά  κατοχυρωμένο αυτοδιοίκητο των Πανεπιστημίων.  

Η Πρωτοβουλία θα συνεχίσει τις συζητήσεις με τα πολιτικά κόμματα και θα εντείνει τις παρεμβάσεις  της το επόμενο κρίσιμο διάστημα, με στόχο τη μεγαλύτερη δυνατή ενημέρωση και κινητοποίηση των  πολιτών.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΓΡΑΠΤΟΣ ΑΣΕΠ 2Γ: ΒΓΗΚΑΝ ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ παραδείγματα εξέτασης με τις λύσεις τους

ΕΠΙΣΗΜΟ: Βγήκε η κατανομή θέσεων για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - 5124 οι ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ (Πίνακας - Αιτήσεις)

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Σαββόπουλος
Θετικός στον κορoνοϊό ο Διονύσης Σαββόπουλος: Αναβάλλονται οι συναυλίες του
Αναβάλλονται οι συναυλίες του Διονύση Σαββόπουλου στο Μέγαρο Μουσικής, καθώς βγήκε θετικός στον κορονοϊό
Θετικός στον κορoνοϊό ο Διονύσης Σαββόπουλος: Αναβάλλονται οι συναυλίες του