Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
πανεπιστημιακή αστυνομία
Εκπρόσωποι της πρωτοβουλίας πανεπιστημιακών «Όχι αστυνομία στα Πανεπιστήμια» συναντήθηκαν με αντιπροσωπεία του ΚΙΝΑΛ

Με τον τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη του ΚΙΝΑΛΓιώργο Καμίνη συναντήθηκαν εκπρόσωποι της Πρωτοβουλίας Πανεπιστημιακών «Όχι αστυνομία στα Πανεπιστήμια».

Αναλυτικά:

Στο πλαίσιο του κύκλου επαφών με τα πολιτικά κόμματα, η Πρωτοβουλία Πανεπιστημιακών "ΟΧΙ  Αστυνομία  στα  Πανεπιστήμια" είχε την  Πέμπτη  28 Ιανουαρίου  διαδικτυακή  συνάντηση με  τον  βουλευτή  του  Κινήματος  Αλλαγής  και  Τομεάρχη  Προστασίας του  Πολίτη  κ.  Γιώργο  Καμίνη.  Την  Πρωτοβουλία εκπροσώπησαν ο αν. καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Πολυμέρης Βόγλης, ο  επ.  καθηγητής του ΑΠΘ Ανδρέας Τάκης και η  επ. καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πατρών Ελένη  Περδικούρη.  

Η συζήτηση αφορούσε τις προτάσεις της κυβέρνησης που περιλαμβάνονται στο υπό διαβούλευση  σχέδιο νόμου για τα Πανεπιστήμια και ειδικότερα το θέμα της σύστασης σώματος πανεπιστημιακής  Αστυνομίας (Ομάδα Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων).  

Τα  μέλη  της  Πρωτοβουλίας παρουσίασαν  στον  κύριο Καμίνη  τη σχεδόν  καθολική  απόρριψη της συγκεκριμένης πρότασης από την πανεπιστημιακή κοινότητα (αποφάσεις Συγκλήτων, Κοσμητειών,  Σχολών και Συλλόγων διδασκόντων). Παρουσίασαν επίσης τις προσπάθειες της Πρωτοβουλίας για  διεθνοποίηση του ζητήματος και τη σημαντική ανταπόκριση των συναδέλφων από Πανεπιστήμια  της Ευρώπης και της Αμερικής, και, τέλος, τις προτάσεις που έχει καταθέσει η Πρωτοβουλία για την  αποτελεσματική φύλαξη των πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων. 

Ο  κ. Καμίνης ανέπτυξε στα  μέλη της Πρωτοβουλίας τη βασική  θέση του  ότι τα Πανεπιστήμια  θα  πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη της φύλαξής τους. Επίσης παρουσίασε το σκεπτικό του σχεδίου  νόμου που εισηγείται το Κίνημα Αλλαγής για το συγκεκριμένο θέμα, και το οποίο διαπνέεται από τη  λογική ότι η  αναγκαία  φύλαξη  θα  πρέπει  να  γίνει  με  απόλυτο  σεβασμό  στο  συνταγματικά  κατοχυρωμένο αυτοδιοίκητο των Πανεπιστημίων.  

Η Πρωτοβουλία θα συνεχίσει τις συζητήσεις με τα πολιτικά κόμματα και θα εντείνει τις παρεμβάσεις  της το επόμενο κρίσιμο διάστημα, με στόχο τη μεγαλύτερη δυνατή ενημέρωση και κινητοποίηση των  πολιτών.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αυτά είναι τα 5 επαγγέλματα με μισθό πάνω από 87000 ευρώ

8 επιδόματα που δε γνώριζες ότι δικαιούσαι - Πώς θα λάβεις τα χρήματα

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η πρώτη ετήσια Εξειδίκευση Εκπαιδευτικών στον Αυτισμό στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ - ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ  Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

sygkentrosi thessaloniki
Θεσσαλονίκη: Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για την υπόθεση βιασμού της 24χρονης
Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη με αφορμή την καταγγελία 24χρονης για βιασμό σε σουίτα ξενοδοχείου - «Ερχόμαστε εδώ για να...
Θεσσαλονίκη: Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για την υπόθεση βιασμού της 24χρονης
Ακούστε τον υπόκωφο ήχο που έχει αναστατώσει κατοίκους στη Θεσσαλονίκη
Αυτός είναι ο ήχος που κάνει πολλούς κατοίκους σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, κοντά στο Σέιχ Σου, να χάσουν τον ύπνο τους
Ακούστε τον υπόκωφο ήχο που έχει αναστατώσει κατοίκους στη Θεσσαλονίκη
ekpaideutiko syllalitirio foititon
Οκτώ φοιτητικοί σύλλογοι καλούν στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της Πέμπτης
Στο συλλαλητήριο της Πέμπτης στα Προπύλαια συμμετέχουν μαζί με μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, οκτώ φοιτητικοί σύλλογοι - Συλλαλητήριο και την...
Οκτώ φοιτητικοί σύλλογοι καλούν στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της Πέμπτης