Άνοιγμα σχολείων - Γώγος: Τίποτα δεν θεωρείται δεδομένο
Γυμνάσια - Λύκεια: Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ανατροπής της απόφασης για το άνοιγμα ο Χαράλαμπος Γώγος

Ειλημμένη είναι η απόφαση για το άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων τη Δευτέρα, σύμφωνα με τον καθηγητή λοιμωξιολογίας Χαράλαμπο Γώγο.

Ωστόσο, ο καθηγητής άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αλλάξει η συγκεκριμένη απόφαση σε περίπτωση που τα πράγματα χειροτερέψουν. «Τίποτα δεν θεωρείται δεδομένο σε αυτή τη διαδικασία» είπε στον ΑΝΤ1.

«Τα Γυμνάσια και τα Λύκεια είναι ειλημμένη απόφαση, αλλά δεν αποκλείεται να αλλάξει αν τα πράγματα χειροτερέψουν» δήλωσε.

Επίσης, ο Χαράλαμπος Γώγος ανέφερε ότι «θα πρέπει πρώτα να καταλάβουμε ότι ο αριθμός των κρουσμάτων θα πρέπει να σχετίζεται με τον λόγο των τεστ που γίνονται. Δηλαδή, έχει μεγάλη σημασία ο παρονομαστής πόσα τεστ έγιναν για να έχουμε τα συγκεκριμένα κρούσματα. Μη μας παρασύρουν οι αριθμοί».

«Αυτό που μας απασχολεί είναι ο λόγος των τεστ, να είναι κάτω από 2% ώστε να υπάρχει μια σχετική ασφάλεια. Επομένως, έχει σημασία πρώτον αυτό, δεύτερον οι εισαγωγές στα νοσοκομεία και τρίτον η επάρκεια μονάδων εντατικής θεραπείας και φυσικά η δυναμική της πανδημίας. Αν μια περιοχή έχει τάση ανόδου των κρουσμάτων αντιμετωπίζεται διαφορετικά από κάπου που υπάρχει μια τάση ύφεσης, επομένως αυτά θα λάβουμε υπόψη μας και θα μπορέσουμε να λάβουμε αποφάσεις» πρόσθεσε.

Λιανεμπόριο: Μπορεί να αλλάξει ο τρόπος λειτουργίας

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Χαράλαμπος Γώγος υπογράμμισε ότι ίσως αναθεωρηθεί ο τρόπος που λειτουργεί το λιανικό εμπόριο.

«Υπάρχει αυξημένο ιικό φορτίο στην χώρα μας, χτες είχαμε λίγο παραπάνω εισαγωγές. Τα πράγματα δεν έχουν τελειώσει», τόνισε.

Στη συνέχεια, συμπλήρωσε πως «έχουμε στο αστικό κέντρο της χώρας, στην Αττική, μια ροή κρουσμάτων που είναι το 50% των κρουσμάτων που εμφανίζονται».

«Όταν υπάρχει πανδημία δεν αποκλείεται κανένα μέτρο, στο τραπέζι είναι τα πάντα γι’ αυτό άλλαξε το σύστημα των αποφάσεων, γίνονται την Παρασκευή, ώστε να έχουμε τον κυριότερο μέσο όρο της εβδομάδας και για τα κρούσματα και για τις νοσηλείες και για την κατανομή. Δεν έχει αλλάξει κάτι. Την Παρασκευή που θα συνεδριάσουμε, θα δούμε τα κυλιόμενα δεδομένα της εβδομάδας» πρόσθεσε.

Συναθροίσεις: Δεν αποφασίσαμε εμείς

«Από τη στιγμή που άνοιξαν μερικές καταστάσεις, όπως η κινητικότητα στο εμπόριο, στο λιανεμπόριο και λοιπά, θα μπορούσε κάποιος να πει ότι και οι συναθροίσεις πρέπει να αυξηθούν από το 9 που ήταν πριν, σε έναν αριθμό μέχρι 100», είπε για τη νέα απόφαση της αστυνομία για τις συναθροίσεις.

Ωστόσο, την απόφαση αυτή διευκρίνισε ότι δεν την έλαβε η επιτροπή των λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας, αλλά η ολιγομελής Εθνική Επιτροπή Προστασίας Δημόσιας Υγείας και στην οποία δεν είναι όλοι λοιμωξιολόγοι.

Στην επιτροπή των ειδικών συζητήθηκαν οι συναθροίσεις, αλλά δεν ήταν δική μας η απόφαση αυτή, επισήμανε.

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Πώς θα γίνει η αξιολόγηση 170.000 εκπαιδευτικών

Νέο βίντεο από Νέα Σμύρνη που διασύρει την ΕΛ.ΑΣ.: Η στιγμή της επίθεσης σε πολίτη που διαμαρτύρεται 

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

ΑΣΕΠ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ LTE με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Ούτε προφορικά - ούτε έκθεση!)

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

σχετικά άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ για Νέα Σμύρνη: Οι άνθρωποι έχουν ξεφύγει επικίνδυνα
ΣΥΡΙΖΑ για Νέα Σμύρνη: Οι άνθρωποι έχουν ξεφύγει επικίνδυνα
«Όσο η αποτυχία της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της πανδημίας και σε όλα τα μέτωπα ξεσκεπάζεται, τόσο οι Μητσοτάκης και Χρυσοχοϊδης θα ξεσπούν επάνω...
ΣΥΡΙΖΑ για Νέα Σμύρνη: Οι άνθρωποι έχουν ξεφύγει επικίνδυνα
Νέα Σμύρνη: Μαζική κινητοποίηση κατοίκων μετά την άγρια καταστολή
Νέα Σμύρνη: Μαζική κινητοποίηση κατοίκων μετά την άγρια καταστολή
Μαζική πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στην αστυνομική καταστολή και τον άγριο ξυλοδαρμό νεαρών στην πλατεία της Νέας Σμύρνης
Νέα Σμύρνη: Μαζική κινητοποίηση κατοίκων μετά την άγρια καταστολή