Χαράλαμπος Γώγος, άνοιγμα σχολείων
Άνοιγμα σχολείων. Τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου ανοίγουν τα καταστήματα λιανεμπορίου και αν δεν υπάρξει επιδείνωση στα επιδημιολογικά δεδομένα τα σχολεία μπορεί να ανοίξουν σε δύο εβδομάδες, σύμφωνα με τον καθηγητή Χαράλαμπο Γώγο

Άνοιγμα σχολείων. Μετά την επαναλειτουργία των δημοτικών σχολείων η συζήτηση επικεντρώνεται στο άνοιγμα των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Σε συνέντευξή του στον σταθμό ΣΚΑΪ ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος ανέφερε πως πράγματι ήταν δύσκολο να ανοίξει μόνο η Γ΄ Λυκείου

Συγκεκριμένα είπε πως έγινε ένα μεγάλο βήμα αποκλιμάκωσης, και υπήρξε άρση περιοριστικών μέτρων σαφώς  μεγαλύτερη από αυτή που σχεδιάζαμε και υπολογίζαμε, δήλωσε εξηγώντας πως η απόφαση για οριζόντιο άνοιγμα σχετίζεται κυρίως με την σταθερά βελτιωμένη επιδημιολογική εικόνα που έχουμε τον τελευταίο καιρό.
 
Εάν το άνοιγμα της αγοράς, δεν δείξει επιδείνωση στα επιδημιολογικά δεδομένα, τα σχολεία είναι πιθανό να ανοίξουν σε δύο εβδομάδες, ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος .
«Είχαμε στην αρχική συζήτηση το άνοιγμα της Γ΄ Λυκείου , απ’ ότι φαίνεται αυτό είναι δύσκολο» είπε ο καθηγητής αναφέροντας πως το άνοιγμα των σχολείων μπορεί να γίνει σε δύο εβδομάδες προκειμένου να εξεταστούν καλύτερα, πιο πλήρως και με μεγαλύτερη ασφάλεια τα δεδομένα που θα προκύψουν από το άνοιγμα του λιανεμπορίου. Συνέχισε λέγοντας πως «αν αυτό πάει καλά, θα προχωρήσουμε και στα υπόλοιπα, αν δεν πάει καλά πάμε πίσω σε όλα».

Ερωτώμενος για το άνοιγμα της εστίασης ο καθηγητής είπε πως υπάρχει μια ασφάλεια γύρω από αυτό αλλά καλύτερα να περιμένουμε λίγο ακόμη.

«Εάν τα πράγματα πηγαίνουμε όπως πηγαίνουν και κρατηθούν τα δεδομένα αυτά, θα το δούμε κι αυτό» είπε.

«Δεκαπέντε μέρες μετά την πρωτοχρονιά μάλιστα» τόνισε εξηγώντας πως έχουμε επιδημιολογική αποτύπωση για τις γιορτές που πέρασαν ενώ μένει να δούμε τα δεδομένα από τα Θεοφάνεια.

άνοιγμα σχολείων, μολύβια

«Πιστεύω κι ελπίζω να είναι τα ίδια δεδομένα», πρόσθεσε επισημαίνοντας πως η εικόνα της πορείας της πανδημίας στη χώρα είναι καλή παρά τους φόβους που υπήρχαν λόγω  της κινητικότητας και του ιικού φορτίου των λυμάτων .

Αναφορικά με το πόσο μεγάλο είναι το ρίσκο το οποίο παίρνει η χώρα με το άνοιγμα της αγοράς σε αυτή τη φάση, ο καθηγητής δήλωσε πως αυτό είναι όντως μεγάλο λέγοντας συγκεκριμένα πως «πάντα στις περιπτώσεις που ανοίγουμε κάτι υπάρχει ρίσκο».

Ο καθηγητής στις δηλώσεις του επισήμανε πως αυτό το ρίσκο γίνεται προσπάθεια να ελεγχθεί για αυτό και η επανέναρξη αφορά κάθε φορά μεμονωμένα μια δραστηριότητα ούτως ώστε να εκτιμηθούν τα δεδομένα που θα προκύψουν από αυτή πριν αποφασιστεί η επανέναρξη μιας άλλης.
Όλα αυτά τα μέτρα χαρακτηρίζονται από αβεβαιότητα, είπε  επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων πως η κατάσταση ελέγχεται μέσα από πακέτο μέτρων κατά του κορωνοιού  που έχει αποφασιστεί κι είναι πολύ συγκεκριμένο.

Αυτή τη στιγμή τα δεδομένα είναι ενθαρρυντικά, είπε και επεσήμανε πως έχει πολύ μεγάλη σημασία, κάθε φορά που παρατηρείται επιβάρυνση  και περιοχές «μπαίνουν στο κόκκινο» να εφαρμόζονται άμεσα μέτρα περιορισμού σε αυτές.

Ν. Κεραμέως: Δεν υπάρχει εισήγηση των ειδικών

 «Δεν υπάρχει ακόμα εισήγηση των ειδικών για το άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων», επανέλαβε σχετικά η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Σε συνέντευξή στο Mega η υπουργός δήλωσε ότι το άνοιγμα των σχολείων γίνεται σύμφωνα με τις υποδείξεις των ειδικών, οι οποίοι πρότειναν ένα σταδιακό άνοιγμα των βαθμίδων της εκπαίδευσης.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/8

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εκπαιδευτικος
Νέες ρυθμίσεις για τις ψηφιακές συμβάσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών – Τι αλλάζει με τη νέα ΚΥΑ
Αλλαγές στη διαδικασία ψηφιακών συμβάσεων για Αναπληρωτές Εκπαιδευτικούς: Τι σημαίνει στην πράξη για τους εκπαιδευτικούς
Νέες ρυθμίσεις για τις ψηφιακές συμβάσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών – Τι αλλάζει με τη νέα ΚΥΑ
Εκπαίδευση
Αναρρωτική άδεια και επίδομα ασθένειας: Τι ισχύει για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς
Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί: Χορήγηση επιδόματος ασθένειας/ατυχήματος - Διαδικασία και προϋποθέσεις
Αναρρωτική άδεια και επίδομα ασθένειας: Τι ισχύει για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς
Εκπαίδευση
Εκπαιδευτικοί (μόνιμοι και αναπληρωτές): Οι καθαροί μισθοί για όλες τις κατηγορίες με Πίνακες ανάλογα με τα χρόνια υπηρεσίας
Οι καθαροί μισθοί για εκπαιδευτικούς μόνιμους και αναπληρωτές, υποδιευθυντές, διευθυντές, Συμβούλους, Επόπτες Ποιότητας, διευθυντές Εκπαίδευσης,...
Εκπαιδευτικοί (μόνιμοι και αναπληρωτές): Οι καθαροί μισθοί για όλες τις κατηγορίες με Πίνακες ανάλογα με τα χρόνια υπηρεσίας