Ψηφιακό αντίγραφο πτυχίου προανήγγειλε ο Πιερρακάκης
Από κοινού πρωτοβουλία του Υπουργείου Παιδείας με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης για ψηφιακό αντίγραφο πτυχίου - Αλλαγές και στην τηλεκπαίδευση

«Το πανεπιστήμιο θα αλλάξει πολύ τα επόμενα χρόνια», δήλωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης, μιλώντας παράλληλα για την από κοινού πρωτοβουλία με το υπουργείο Παιδείας για το ψηφιακό αντίγραφο πτυχίου. «Σύντομα πολλά πανεπιστήμια θα δίνουν ψηφιακά αντίγραφο του πτυχίου μέσα από μια πλατφόρμα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τόνισε δε ότι «προσπαθούμε κάποιες από τις διαδικασίες να τις κάνουμε ψηφιακές, πιο γρήγορες, πιο απλές, όπως για παράδειγμα να λαμβάνει ο επιτυχών στις εξετάσεις για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ένα γραπτό μήνυμα σχετικά με την σχολή που μπήκε».

Μιλώντας για την από κοινού προσπάθεια με την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως σε διαδικτυακή ημερίδα που οργάνωσε η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Academy, με θέμα «Ψηφιακές προκλήσεις για το σύγχρονο ελληνικό πανεπιστήμιο», σημείωσε ότι «το σχέδιο που εξετάζεται είναι να πάμε και να στήσουμε στις αλληλεπιδράσεις που έχουν τα στελέχη του πανεπιστημίου με την διοίκηση και οι φοιτητές και κατόπιν να την ψηφιοποιήσουμε για να μπορεί κάποιος να λειτουργεί από απόσταση».

Ο κ. Πιερρακάκης αναφέρθηκε και στην αλλαγή όσον αφορά στην αλληλεπίδραση του φοιτητή με την γραμματεία της σχολής του όσον αφορά στην εγγραφή, στην δήλωση των μαθημάτων κ.τ.λ. Επίσης, αλλαγές έρχονται και στην τηλεκπαίδευση, σχετικά με την παρακολούθηση μαθημάτων που θα μπορεί να γίνεται εξ αποστάσεως.

«Ο κάθε καθηγητής θα έχει μια προσέγγιση ως προς το πόσο μπορεί να χρησιμοποιεί την τηλεκπαίδευση και να κάνει μάθημα από απόσταση», δήλωσε και συνέχισε: «Νομίζω αυτό θα αξιοποιηθεί ως εργαλείο πολύ περισσότερο απ’ ό,τι στο παρελθόν». 

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης πρέπει να γεννιούνται οι ιδέες στο πανεπιστήμιο και να μετατρέπονται γρήγορα σε φυτώριο ιδεών, χρειάζεται αλλαγή στην κουλτούρα, χρειάζεται να χτιστούν με πολύ συγκεκριμένες προσεγγίσεις προγράμματα σπουδών. «Χρειαζόμαστε τους μηχανισμούς εκείνους που θα επιτρέψουν στα πανεπιστήμια να γίνουν φυτώρια επιχειρηματικότητας». 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

coffee.jpg
Ποιος καφές είναι πιο υγιεινός και ποιος συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο καρκίνου
Οι προειδοποιήσεις για τον στιγμιαίο καφέ και τα οφέλη φίλτρου και εσπρέσο, σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες
Ποιος καφές είναι πιο υγιεινός και ποιος συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο καρκίνου